Ден 11 на живо: Анти-правителствени протести в страната и чужбина /снимки и видео/

19:00 беше началният час на анти-правителствените протести в София днес. Това е 11-тия ден на гражданското недоволство от правителството и прокуратурата в България. Много българи подкрепиха сънародниците си от градовете, в които живеят в чужбина.

20:50 – На площада прозвуча песента „Вятърът на промяната“ на Скорпиънс. Хората се хванаха с високо вдигнати за ръце и запяха заедно. След песента избухнаха възгласи „Оставка!“.

На площада в София днес са дошли много хора от Тетевен, Ямбол, Варна, Бургас, Слевен и други градове. От трибуната бе обявено, че днес на протест са били българи в 6 града в Германия, в Нова Зеландия, Брюксел, Виена.

Вижте кадри от протеста на живо:

„Ние всички сме работодатели на всички, които работят в държавната администрация. Ние всички сме работодатели на Бойко Борисов. Ние всички трябва да ги накараме да работят за нас.“, заяви адв. Албена Белянова пред протестиращите.

20:00 – пред събралото се множество говори Антон Николов, един от младежите, които пострадаха от действията на полицията срещу демонстрантите. Малко преди това той бе гост в бТВ и разказа подробно за случилото се с него и приятелката му. Вижте какво каза той ТУК. Николов призова хората да не се страхуват.

19:40 – Един от организаторите на протеста адв. Николай Хаджигенов говори пред протестиращите:

„Трябва да принудим властта да отиде в канала насила.

От Европа утре ще дойдат няколко стотин души. КТ „Подкрепа“, един от най-големите синдикати подкрепи протестите и утрешната стачка, подкрепи нас, народа. Гласът на гражданите трябва да бъде чут.

За да има смисъл това, което правим сега, трябва гласуването ни да е различно. Трябва да въведем електронно гласуване.

Когато стигнем до изборите, те трябва да са максимално прозрачни и честни. Всеки може да сложи камера във всяка една секция.“, заяви юристът.

Той прочете декларация от името на протестиращите, с която гражданите искат оставката на министър-председателят Бойко Борисов и цялото му корумпирано анти-българско правителство.

Бе обявено, че по-късно ще бъде публикувана в социалните медии програмата за утрешните действия – гражданско неподчинение и блокиране на административните сгради на властта и магистрали.

От утре организаторите на протестите срещу правителството втвърдяват подхода с блокиране на парламента, съдебната палата и ключови институции и транспортни трасета.

Ето още кадри от пл. „Независимост“ от днес:

ВНИМАНИЕ! В ПОНЕДЕЛНИК, В 7 СУТРИНТА ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С ПРИЗИВА: „ВСИЧКИ ВЪН!“ ОТ ПОНЕДЕЛНИК – ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И НАЦИОНАЛНА СТАЧКА! БЛОКИРАМЕ МАГИСТРАЛИ, БУЛЕВАРДИ, ГАРИ, АВТОГАРИ, ЛЕТИЩА, ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СГРАДИ… ЦЕЛТА Е ПЪЛНА БЛОКАДА НА ДЪРЖАВАТА – ДО ОСТАВКАТА НА ХУНТАТА! От организаторите на националния протест проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *