Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Денят на Победата 9 май и жалките опити на Запада да Фалшифицира Историята на ВСВ!

Безусловната капитулация на нацистка Германия, станала факт преди 75 години, е най-паметното събитие на XX век. Нацизмът беше унищожен основно благодарение на великия Съветски съюз. И този факт трябва да бъде повтарян на всяка годишнина. Защото винаги се намират разни западни исторически фалшификатори, които изопачават историята. Тяхната крайна цел е да омаловажат и принизят решаващата роля на Съветския съюз в разгрома на нацистите. И понеже въпреки всичките им усилия, няма нормален човек който да се хване на наглите им исторически фалшификати, в ход влиза следващата опорка: „Вярно, Съветският съюз победи нацистите“, признават фалшификаторите, ама от това на хората в половин Европа не им е станало по-добре, защото една тирания била заменена с друга и изобщо нацизмът и комунизмът били едно и също нещо.

Това е изключително невярно и глупаво твърдение. Първо, разделянето на Европа на сфери на влияние не е извършено еднолично от Сталин. То е резултат от преговорите между лидерите на СССР, Великобритания и Съединените щати, проведени в руския Крим в началото на 1945 г. Така че, ако ще обвиняваме някого за Желязната завеса и Студената война, ако ще пишем протестни декларации, трябва да адресираме недоволството си и към трите велики сили.

И второ, особено нефелна е тезата, която слага знак за равенство между нацисткия и комунистическия проект. Всеки, който е чел поне малко история, знае това. Нацистката идеология има за цел да задоволи чувството за превъзходство на един много малък процент от населението на света, крайно ретроградна е, защото се възхищава на някакви митологични древности, а откровеният й антисемитизм и расизъм я правят още по-отблъскваща.

За разлика от нея комунистическата идеология е насочена към бъдещето, иска по-добър живот за по-голямата част от човечеството, защото обективно погледнато по-голямата част от човечеството са работещите хора, а не капиталистите, и категорично отхвърля всякакви расистки теории. Ето поради тези генерални различия комунизмът беше популярен в целия свят, а нацизмът си остана ограничен в една държава (Германия) и просъществува едва двайсетина години.

Когато говорят за съществуващото само в главите им сходство между нацизма и комунизма, русофобите- американопоклонници от разни НПО-та на чуждо финансиране много обичат да дават примера с договора „Молотов-Рибернтроп“ от 1939 г. Ето, повдигат тържествуващо пръстчета тези лъжеисторици, Съветският съюз и нацистка Германия са се разбрали, защото изповядват еднаква идеология. Не се изискват особени усилия, за да бъде осмян този аргумент. Достатъчно е да се върнем година по-рано и да погледем какво се случва през 1938 г. в Мюнхен. Да, да, говорим за прословутия Мюнхенски договор – сговор, който дава на Хитлер Судетската област и на практика унищожава Чехословакия. Това споразумение е подписано от лидерите на демократична Франция, демократична Великобритания, фашистка Италия и нацистка Германия. Е, това, че демократи, фашисти и нацисти са съставили общо споразумение, означава ли, че демокрацията не се различава от нацизма или фашизма? Ако следваме постулатите на „специалистите“ русофоби, точно такава глупост излиза.

Разбира се, глупостта или незнанието съвсем не са причините за неглижирането на съветската победа над нацистка Германия. Този стремеж играе важна роля в хибридната война, която солидарният хищен Запад днес води срещу Русия. А руснаците имат всички основания да се гордеят с победата си над нацистката чума. Тази победа стана възможна благодарение на героизма и саможертвата на техните храбри предци. И, естествено, когато водиш война срещу един народ, трябва да унищожиш всичките му поводи за гордост от славното му минало. Трябва да унищожиш културната му и историческа памет. Да го накараш да повярва, че такова славно минало изобщо не е съществувало. Защо се прави това ли? Ами защото народ, който не помни миналото си, става лесна плячка за всякакви чужди господари. Вероятно западните опити да бъде фалшифицирана историята на Втората световна война няма да спрат. Повече от сигурно е обаче, че всеки път ще завършват с провал. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Денят на Победата 9 май и жалките опити на Запада да Фалшифицира Историята на ВСВ!

 1. Анонимен Отговор

  14.05.2020 в 8:16

  СЛАВА С С С Р БЛАГОДАРИМ ВИ БРАТУШКИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА В ЕВРОПА ГОРДЕЕМ СТЕ С ВАС БЛАГОДАРИМ ВИ НА ВСИЧКИ 30 МИЛИОНА СВИДНИ НЕПРЕЖАЛИМИ БРАТСКИ ЖЕРТВИ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАВЕКИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

 2. Анонимен Отговор

  14.05.2020 в 8:41

  СЕГА РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ИМ ПОКАЖЕ ДАЛИ НАЦИЗМА И ФАШИЗМА НЯМАТ СХОДСТВО ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ СРЕЩУ ФАШИЗМА

 3. стар комунист Отговор

  14.05.2020 в 13:47

  Днес е ден на който трябва тази хунта да бъде свалена1 Другари,протестите трябва да продължат и да завършат със свалянето на герб от власт!Трябва да се принуди лицето бб за слезне с оставка в ръка пред мин съвет и да си заминава.Това трябва да е финалът на въстанието !Успех!

 4. Иван Отговор

  14.05.2020 в 22:51

  Чакайте малко, ако в нашите учебници по история пише „Османско присъствие“ и всички приемат това, за какво фалшифициране на историята и ВСВ става дума? То няма такава наука! Има политическа куртизанка със същото име.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *