„Дейли Мейл“ публикува документи, свързващи сина на Байдън с Бойните БиоЛаборатории в Украйна!

1

Според Daily Mail Хънтър Байдън е помогнал на медицинската компания „Метабиота“ (Metabiota), която си сътрудничи с изпълнителя на Министерството на отбраната на САЩ Black & Veatch за изследване на смъртоносни патогени, да сключи договор за милиони долари с правителството на САЩ, съобщава ТАСС.

Синът на президента на САЩ Джо Байдън, бизнесменът Хънтър Байдън е оказвал услуги на подизпълнител на Пентагона, който участва в биологични проекти в Украйна. За това свидетелстват имейлите на Байдън-младши, публикувани в петък вечерта на сайта на британския вестник Daily Mail.

Според изданието Хънтър Байдън е помогнал на медицинската компания „Метабиота“, която си сътрудничи с изпълнителя на Министерството на отбраната на САЩ Black & Veatch за изследване на смъртоносни патогени, да сключи договор за милиони долари с правителството на САЩ. Освен това той свързал представители на „Метабиота“ с ръководството на украинската енергийна компания „Бурисма Холдинг“ за реализиране на „научен проект“, включващ лаборатории за биосигурност на високо ниво в Украйна.

Изтеклите имейли също показват, че висш изпълнителен директор на „Метабиота“ се е обърнал към Хънтър Байдън през 2014 г. с въпрос как компанията може да допринесе за „културната и икономическа независимост от Русия“, което според „Дейли Мейл“ е „необичайна цел“ за биотехнологична фирма. Както отбелязва публикацията, Байдън-младши е изиграл важна роля, за да получи „Метабиота“ разрешение да провежда изследвания на патогени само на няколко километра от границата с Русия.

Именно Black & Veatch, на която е извършвала услуги „Метабиота“, построи редица биолаборатории в Украйна за „изучаване на инфекциозни агенти или токсини, които могат да се пренасят по въздуха и да причинят потенциално фатални инфекции“, добавя вестникът.

Според изданието синът на настоящия президент на САЩ е инвестирал 500 хил. долара в „Метабиота“ чрез контролирания фонд Rosemont Seneca Thornton. През 2016 г. Мери Гутиери, вицепрезидент на медицинската компания, която отговаряше за операциите на фирмата в Украйна, се срещнала със служители от украинските и американски военни ведомства, за да обсъдят „сътрудничеството в областта на наблюдението и превенцията на особено опасни инфекциозни заболявания , включително зоонозни болести в Украйна и съседни страни“.

Както посочва „Дейли Мейл“, позовавайки се на доклади на американското правителство, между февруари 2014 г. и ноември 2016 г. Пентагонът е подписал договори с „Метабиота“ на стойност 18,4 млн. долара, от които над 300 хил. долара са отишли ​​за „изследователски проекти“ в Украйна. Вестникът отбелязва, че „Метабиота“ също има тесни връзки с Института по вирусология в Ухан.

Както съобщи по-рано генерал-майор Игор Конашенков, говорител на руското Министерство на отбраната, по време на специална руска военна операция в Украйна са били установени факти за спешно прочистване от режима в Киев на следи от военна биологична програма, изпълнявана в Украйна, финансирана от Министерството на САЩ. По думите на Конашенков, от служители на украинските биолаборатории е получена информация за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Игор Кирилов, ръководител на силите за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените сили на Русия, съобщи в четвъртък, че инвестиционният фонд Rosemont Seneca Thornton на Хънтър Байдън и фондация „Сорос“ участват във финансирането на биолаборатории в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС УКРАИНСКИ И АФГАНИСТАНСКИ ЕМИГРАНТИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ОКУПАТОРИ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА НАВЕКИ ВЕЛИКА РУСИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *