Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Двама пациенти Починаха, Изоставени на стълбите пред пловдивска Болница! (С ВИДЕО)

Много скандален случай в Пловдив. Двама пациенти са починали, след като са оставени на стълбите на Клиниката по алергология към Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Скандално видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни.

Двамата пациенти чакат проснати на тротоара и на стълбите пред болницата повече от 40 минути преди да се появят лекари.

От здравното заведение съобщиха, че вече е започнала проверка по случая и ако бъде установено нарушение, ще уведомят и прокуратурата.

Мъжът, седнал на тротоара пред отделението по алергология, с кислородна маска на устата е Господин Господинов от село Брестник. До него на стълбите е пловдивчанинът Любчо Лалев. Датата е 16 ноември. Час по-късно двамата издъхват в клиниката. Преди това те са лекувани в Инфекциозната клиника на Университетската болница.

Роднините на Господинов още са в шок. „Съпругът ми е инвалид 100% с чужда помощ, 6 инфаркта, 7 стенда, с три байпаса, рак на бъбреците през ден е на хемодиализа“, каза Мария Господинова- съпруга на починалия пациент.

Цяла седмица 61-годишният мъж поддържа температура над 37,4 градуса. Съпругата му опитва да го заведе в болница, за да го прегледат, но получава отказ от няколко места. На 14 ноември тя успява да го транспортира до спешния център в Куклен, откъдето е насочен към Инфекциозна клиника в Пловдив. „Там чакахме цели два часа, за да ни регистрират на регистратурата, моят мъж вече нямаше сили“, разказа Господинова. След преценка на лекарите Господин Господинов е преместен във втората база на болницата. „Приеха го на третия етаж, пеша до горе. В рамките на час той ми се обажда отново и ми казва върнаха ме отново в Инфекциозна, не съм бил за тях.“, добавя жената. Господинов остава в Инфекциозна клиника до понеделник, предвиден е за хемодиализа, която така или иначе не е направена. По неясни за съпругата му причини отново е взето решение той да бъде транспортиран в отделението за по-леки случаи. „Чакахме повече от 47 минути, търсихме, викахме- нямат носилки, нямат инвалидни колички. Стигнахме между втория и третия етаж, аз го виждам, че умира кислородът свърши…“, каза още Господинова. В рамките на минути състоянието на мъжа се влошава, а малко по-късно умира на реанимационната маса. В известието за смъртта пише, че причината за смъртта е сърдечен арест.

Другият мъж от видеото -пловдивчанинът Любчо Лалев, издъхва десетина минути след Господинов.

Двете семейства обмислят за заведат колективен иск срещу Министерство на здравеопазването.

И ако се питате кой трябва да понесе отговорност за тази поредна здравна свинщина колониалната ни Територия, отговорът е еднозначен- управляващата хунта ГЕРБ заради унищожената здравна система и… отново ГЕРБ заради нагнетената истерия от измислената COVID-пандемия. Защото заради страх от заразяване половината лекари и сестри в държавата са си били камшика в отпуск и в болниците няма достатъчно персонал. Тъй че, прокуратурата няма какво толкова да разследва – просто да арестува Борисов и здравния му министър. Skandalno.net

ВИЖ СКАНДАЛНОТО ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Двама пациенти Починаха, Изоставени на стълбите пред пловдивска Болница! (С ВИДЕО)

  1. Венелин Георгиев Отговор

    20.11.2020 в 13:48

    Мръсна безотговорна паплач е плъзнала по всички институции …….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *