Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Да си припомним къде беше България преди да се превърне в днешната жалка американска колония

Да припомним къде беше България преди да се превърне в днешната пропаднала американска колония. Става дума за независимата и горда Народна република България, която бе унищожена на 10 ноември, 1989 г.

Индексът за човешко развитие на ООН. През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду всички държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната ни се е оказала сред водещите в света. В същата класация за въпросната 87-ма година на първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961.

От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то. След това България катастрофално се срутва в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. – на 58-о, без каквито и да е шансове да стигнем някогашното ни равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *