Дахер Фарид: Също като в Сирия, Целта на САЩ в Украйна е да Сложи Ръка на ОГРОМНИТЕ ГАЗОВИ НАХОДИЩА В ДОНБАС И КРИМ!

3

Ще обясня простичко защо не припявам на мантрата на неолибералните проамерикански медии, че Русия е Агресор, а Путин е тиранин. Ще обясня най-вече на онези истерици, които ме кълнат и проклинат за това, че категорично отказвам да сложа украинското знаме на фб-профила си и не зея в един глас с тях.

Авторът Дахер Фарид е сирийски журналист, който от години живее и работи в България

През декември 2021 г. Общото събрание на ООН прие с почти 100 %-ово мнозинство резолюция за „борба с възхваляването на нацизма“. Казвам „почти“, защото само две държави се противопоставиха и гласуваха против. И това бяха САЩ и Украйна. Виж линка: (https://www.cbsnews.com/…/us-votes-against-anti-nazi…/)

Може ли някой да ми обясни защо?

Години наред самата британска и европейска преса алармираха за нарастването на броя на украинските нацисти и нацистки групировки. Стотици доклади на чеждународни организации, статии, документални филми и журналистически разследвания показваха зверствата на западноукраинските неонацисти срещу етническите руснаци в Украйна.

https://www.theguardian.com/…/ultranationalism-in-ukraine-a…

Къде изчезнаха днес всички тези данни, документи и статии? Къде ги покриха изведнъж? Чел съм дори статии от 2010 – 2016 година на проамерикански рупори като „Дойче веле“ и „Свободна Европа“, в които се споменава, че Харков и Одеса са руски градове, населени предимно с руснаци. Имаше дори западни статии и изследвания, в които се споменаваше, че руснаците в Украйна са не по-малко от 12-14 млн. Къде днес изчезнаха изведнъж всички тези руснаци и защо сега всички се правят, че не виждат стотиците снимки на украински военни формирования с униформи с пречупени кръстове на тях?

Защо всички се правят, че в Украйна няма етнически руснаци? И по-важното: Защо никой не забелязва, че тези етнически руснаци в компактни маси населяват точно териториите, на които през 2012 г. бяха открити огромни газови находища – в кримския басейн и в Донбас. Някой би си казал, брей, някой пак създаде радикални групировки, за да избият и прогонят местното неудобно население, заради газ и петрол… така, както създаде ИДИЛ, за да окупира източна Сирия, където са най-големите сирийски петролни и газови находища. Но кой може ли е този „някой“? Кой ли днес иска да избива руснаци?

Аз лично се сещам за посещението на всеизвестния като клинично болен русофоб Джон МакКейн през 2016 г. в Киев и Лвов и прословутите му речи, с които насъскваше украинските националистически батальони срещу Русия. Точно същото МакКейн направи през 2011 г., когато посети брадатите джихадисти в Сирия… А какво е правил там и как да си обясним думите му? Виж линка:

 (https://twitter.com/MrsT106/status/1499724607431102470…)

И като споменахме джихадистите в Сирия, днес всичките им медийни канали съобщават за хиляди джихадисти, които се стичат към Украйна, да се бият срещу неверниците – руснаци. За това агитира и един от лидерите на ИДИЛ Абу Тоу, който вчера се похвали, че по време на войната в Сирия е унищожил десетки руски танкове:

https://twitter.com/jenanmoussa/status/1499032332241625092…. 

Абсолютно всички ислямистки радикали в момента са в бойна готовност и изразяват желание да се включат в Украйна, за да избиват руснаци, както се вижда от профилите им в социалните мрежи.

На всичкото отгоре с цялото си лицемерие, тези международни терористи под крилото на САЩ, размахват пръсти и наричат Путин „новият Хитлер“ и „Путлер“, демонизирайки руснаците до крайност. Страната, дала 20 милиона жертви, за да спре и счупи зъбите на нацисткия Звяр в Сталинград и Курск, днес е обвинявана от брадати, уродливи и крайно примитивни терористи, в нацизъм. Тия хранени от САЩ терористи сочат с пръст и чеченците на Рамзан Кадиров. Не могат да му простят, че точно неговите бойци, заедно с християнските милиции смазаха джихадистите в Югозападна Сирия, където се подвизамаха и бойци на убития ислямист-сепаратист Дудаев.

На всичкото отгоре Украйна подкрепи Азербайджан и техните издевателства срещу арменските християни в Нагорни Карабах.

Като теглим чертата, кажете ми, защо да подкрепям този джихадистко-укро-фашистки съюз? И знаете ли какво. В даден момент те ще почнат да се бият помежду си. Както стана с „умерените“ ислямисти и кюрдите в Сирия – и едните, и другите – опозиция на легитимното правителсство на Башар Асад.

Каква е тази истерия и злоба срещу хората, които не искат да си слагат украински знамена на профилите във фейсбук?

Впрочем нека да добавим и ширещия се чудовищен расизъм в европейските медии: https://twitter.com/incontextme…/status/1498088046243332102…

Попит и от нашия псевдо-премиер Кирил Петков, който заяви, че украинците са европейци, а не някакви си араби и др. от третия свят и затова трябвало да им се помогне. За тия му думи бе яростно цитиран по арабските медии с доста негативни квалификации. Аз бих го попитал, добре де, след като искате да се отървете от руския газ, това значи, че ще внасяте от Катар, С. Арабия, от Близкия изток като цяло, а с такива коментари, какво постигате? Ако Петков сега се появи там, най-много да получи залп от пликове с камилска урина в лицето си.

И нека ви кажа още нещо: НАТО не се интересува от хората в Украйна. Единствената му цел е да нанесе колкото се може по-големи неприемливи щети на големия си враг Русия, използвайки украинци. За САЩ е важно да предизвикат възможно най-много смърт и разрушения на руснаците, използвайки този път украинската кръв като гориво за безкрайните си енергийни войни по планетата. Точно както направиха в Сирия, Либия, Ирак… И както скоро ще направят във Венецуела и Иран. Не е случаен лапсусът на Байдън, който обърка украинския с „иранския народ“.

Тази фалшива евро-американска емпатия към „украинските деца“ силно ми напомня за онази със сирийските, която години наред се вихреше по авгло-саксонските медии.

Жалко за всички деца. Че им строим свят, изкован от лицемерие, който ще се стреми да ги превърне в зомбита, контролирани от медиите на глобалния капитал.

Затова е необходимо да подкрепяме онези, които се борят с еднополярния англосаксонски глобализъм, целящ да превърне цялото човечество в жалка пасмина роби. Днес този борец е Русия! Skandalno.net

Авторът: Дахер Фарид е сирийски журналист, който от години живее и работи в България

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Умирам от удоволствие Путин да ни постави на първо място в списъка на враждебните на Русия страни. Първото и най-важното ще бъдем заклеймени като най-тъпата, най-лишената от разум държава, най-продажната, крещяща със всички сили за своята принадлежност към НАТО и в синегрия с каубоите. Това ще е най-големия ни позор от възкресението ни като народ. На второ място са всичките благинки свързани с цените на газа, на петрола, на тока и на всичко останало. Българският народ трябва да изчезне, както изчезнаха индианците и аборигените в Австралия. Всички медии и политически сили са впрегнати в тази национална вакханалия. Две три медии, в това число и Афера правят отчаяни опити да ни опазят от пожара, на който ние наливаме бензин. Това не е персонално , а национално самоубийство. Е като искате трийте ме, ще напусна тоя омерзен свят без съжаление.

  2. ДАХЕР ФАРИД ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА И ВИ ПАЗИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ АМИН ВЕЛИКО СИРИЙСКО ДЕТЕ

  3. САЩ ще видят Крим и Донбас, както го видяха швабите – насила и за малко. А може и да не стигнат до там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *