Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Гръм в Брюксел! Президентът Радев РАЗБИ ЛЪЖИТЕ на Борисов! МАЛКА, НО ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ Отново даде Урок на „европейците“!

„Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира. Тя е лошо написан документ , в който има много неясноти и допуска най-различни тълкования“. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Брюксел по повод откриването на българското европредседателство.

„Радвам се, че българският народ се обедини и показа много повече здрав разум, отколкото политиците. Хората се обявиха против Конвенцията и това е победа за българското общество“, продължи президентът.

Румен Радев изтъкна няколко основни причини, заради които т. нар. Истанбулска конвенция не трябва да се ратифицира. На първо място той посочи, че Конвенцията сама по себе си не предотвратява автоматично насилието. Президентът зададе реторичният въпрос дали страните, които вече са приели конвенцията, са преодолели насилието над жени и деца. Очевидно е, че не са.

Можем да предотвратим насилието само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и съда. И най-вече – с добро възпитание.

Румен Радев в прав текст заяви, че нямат никакво основание идеите за „ратификация на конвенцията с резерви“. „Точно тези текстове, които бунят нашата общественост и които са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра… за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации“, поясни Президентът.

„Ако въпросната конвенция бъде приета, това ще отнеме много от правомощията на държавата и ще ги предостави на разни неправителствени организации. Те ще станат контролни органи. А това вместо да намали насилието, само ще доведе до една безсмислена поредица от съдебни дела срещу държавата. Ето защо винаги е опасно държавата да абдикира от своите задължения“, категоричен бе президентът.

Важен аргумент против ратификацията, добави Радев, е и фактът, че Конвенцията легитимира външната, много, често нечиста, намесата в българския образователен процес, която е с непредвидими последствия върху съзнанието на децата.

С други думи, българският президент посочи три необорими аргумента против силово налаганата ни от Брюксел ратификация. Кристално ясно е, че Конвенцията не може адекватно да замени националното законодателство на България, особено в частта, касаеща насилието над жени и деца. Защото никакви конвенции няма да свършат работата на законодателите, които трябва да изработят свестни закони. Нито пък ще отменят задълженията на полицията, съда и прокуратурата, които трябва да реагират бързо и адекватно при всеки случай на насилие.

Второто много важно нещо, което стана ясно от изявлението на президента е, че брюкселските чиновници и герберските политици ни лъжат най-безобразно, че конвенцията не узаконява „тратия пол“. И че не го превръща в някакъв „свръхпол“, в свещена крава, която да доминира над другите и да ги потиска.

Така изведнъж лъснаха лъжите на Борисовите съпартийци, че нямало нищо страшно, че преводът бил сгрешен и че Конвенцията не въвеждала „третия пол“. Въвежда го и още как!

А нашият достоен президент го каза не само на Борисов и ГЕРБ. Каза го на Брюксел и на цяла Европа. И развенча още една лъжа: Че конвенцията не изисквала промени в българското образование. Изисква и то още от детската градина и първи клас. А това е безобразен опит да се ликвидира семейството като най-важен елемент на обществото.

Така съвместните усилия на българския народ и неговия достоен президент Румен Радев развенчаха лъжите на евроатлантиците. И защитиха българския национален суверенитет.

А малка, но древна България отново показа на „европейците“, че в областта на знанието, културата и силата на духа много често малките народи дават незабравими уроци на по-големите от тях. Skandalno.net 

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

10 кометара за Гръм в Брюксел! Президентът Радев РАЗБИ ЛЪЖИТЕ на Борисов! МАЛКА, НО ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ Отново даде Урок на „европейците“!

 1. Анонимен Отговор

  02.02.2018 в 21:05

  -ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СЕ ГОРДЕЕМ ВИЕ СТЕ НАРОДНИЯ БОЖИ ДАР ЗА ПОТЪПКАНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ ГЕРБ НЕ ИСКАМЕ ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ НЕ ИСКАМЕ НАТО И ЕС ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ И ЖИВОТА ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА НИ Е СПАСЕНИЕТО КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА ДА ЖИВЕЕ НАШИЯТ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ НАШАТА БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ГЕНЕРАЛЕ

 2. Анонимен 1 Отговор

  03.02.2018 в 1:57

  „Можем да предотвратим насилието само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и съда. И най-вече – с добро възпитание.“ Това изказване издига президента на голяма висота. Дано народът и Русия го подкрепят да изпълни своите намерения.

 3. Анонимен Отговор

  03.02.2018 в 3:31

  Това е нашия ПРЕЗИДЕНТ! Той е човека пред който няма прегради и изразява ясно и категорично истината в очите на заблудените. Това е той, Достоен и Мъдър човек, зад който стои целия Български Народ!

 4. Александр Отговор

  03.02.2018 в 5:19

  Браво,братя Балгари,да изметем Борисовата мафия,БГ,президентска република,ние Балгарите сме с Русските братя,революция братя

 5. Ннзсз Отговор

  04.02.2018 в 16:16

  Вие всички сте ненормални. Пропаднали хорица чакащи цял живот някой да ги оправи. Некадърници :)

  • Кика Отговор

   29.04.2018 в 22:48

   А ти какъв си ?Некъдърник!

 6. Анонимен Отговор

  04.02.2018 в 17:38

  АМАН ОТ КРЯКАЩИ ПАТКИ И ПАТОЦИ!?!!?!

 7. Анонимен 1 Отговор

  04.02.2018 в 20:35

  Трудно е сами да се оправим докато България е пълна с промити мозъци като този на Ннзсз-то.

 8. НАЦИОНАЛИСТ Отговор

  29.04.2018 в 21:19

  България… Русия… Това е един народ.. един език … и това трябва да го знае всяко дете.. турчина е враг! а не, брат!
  на 28 години съм и за първи път виждам човек с власт който ясно излиза и казва … това е България трябва да се съобразявате.. господин Радев вие сте нашия спасител не правете чудеса запазете наще ценности..

  ( Единствено ние победихме Чингиз Хан..! Никой друг.. сега е същото)

 9. Ст Отговор

  30.04.2018 в 23:42

  България е в социален аспект много назад в сравнение с други държави. Конвенцията не дава решение на проблема с насилието(то няма да стане на 0%) Идеята е да има предназначени места за работа с жени и момичета, които да бъдат консултирани, но това не може да бъде постигнато и заради образователната система и това, че “социалните дейности” не се изучават с всички детайли в България. По този въпрос няма да бъде направено нищо, но пък за сметка на това в стратегията(соц. Политика на България) до 2020 ще бъде направена предучилищната не от 1, а от 4 години. Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *