Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Германските концерни прогнозират Пълен Срив на Икономиката Без Руски Газ!

Главният изпълнителен директор на химическия концерн Covestro Маркус Щайлеман заяви, че ембаргото върху руската енергия ще има опустошителни последици за германската индустрия, съобщава Daily Mail.

Бизнесменът прогнозира пълен крах на Германия в случай на отказ от руски газ. Според ръководителя на Covestro, решението ще разруши цялата верига на производство и доставки и ще застраши стотици хиляди работни места. Щайлеман добавя, че сега е трудно да се предвидят дългосрочните последици от кризата в Украйна. Според него обаче германското общество вече е претърпяло значителни щети от настоящата ситуация.

Германия допуска най-голямата газова криза след Втората световна война. Това мнение изрази ръководителят на най-голямата германска химическа компания BASF Мартин Брудермюлер.

На 7 април Европейският парламент призова за пълно отхвърляне на руския газ. Депутатите заявиха, че биха могли да преразгледат решението за ембаргото, ако Москва промени позицията си по отношение на ситуацията в Украйна. На следващия ден Европейският съюз прие пети пакет от санкции срещу Русия, включително забрана за закупуване, внос или трансфер на въглища и други твърди изкопаеми горива в ЕС.

По този повод изявление направи и шефът на BASF, който заяви: Наивни немски моралисти ще унищожат германската икономика

Главния изпълнителен директор на немския химически концерн BASF Мартин Брудермюлер

Главния изпълнителен директор на немския химически концерн BASF Мартин Брудермюлер е в шок и вече се съмнява във всичко, което е знаел досега за германската икономика, съобщава Frankfurter Allgemeine. Ако стопанинът на Кремъл Владимир Путин еднолично спре доставките на газ за Германия или пък ги спре, защото Берлин им е наложил ембарго, „колелата на химическата индустрия ще спрат“, предупреждава той.

Брудермюлер е изумен от днешната ситуация, от това че управляващите в страната му, включително и онези в Брюксел не разбират как работят производствените вериги. Те не разбират кое стои в основата на просперитета на Германия и как работи нейната индустрия. Те дори не могат да си представят как спирането на химическото производство и липсата на лакове, пластмаси, пяна, торове и лекарства на пазара ще се отрази на икономиката.

„Наивните моралисти“, които осъждат военните действия на Русия в Украйна, са способни напълно да унищожат германската икономика. Брудермюлер дори „избухна в ругатни“, когато чу известен икономист да нарече газовия бойкот на Германия към Русия „приемлива мярка“. Според шефа на BASF основните поддръжници на този подход са хора, които през живота си не са се занимавали с никакво производство.

Германският бизнесмен изпитва истинска „физическа болка“, представяйки си как ще изглежда бъдещото газоснабдяване на Европа. Вместо да купува евтино руско синьо гориво, той ще трябва да купува единствено възможният американски втечнен шистов газ. Който обаче за да стигне до Германия, първо първо в САЩ ще бъде втечнен, след това ще бъде транспортиран през океана с танкери до Европа, където отново ще бъде превърнат в газ. Това е трудоемък и скъп процес. Този процес оскъпява американския газ 6 пъти. Последствията от украинската криза ще се усещат от европейската и германската индустрия дълго време след като войната спре. Съединените щати ще получат газ за една шеста част от цената, която плащат европейците. В същото време Китай и Индия, които не се присъединиха към санкциите срещу Русия, сключиха дългогодишни договори с нея и вече намалиха цената на производствата си с 20 %.

На подобно мнение е и директорът на „Бош“: С отказа си от руския газ, Германия унищожава основите на икономическата си мощ:

Главният изпълнителен директор на „Bosch“ Щефан Хартунг

Германската икономика не може да се откаже от руския газ, каза главният изпълнителен директор на „Bosch“ Щефан Хартунг в интервю за Handelsblatt. Според него последиците от ембаргото върху руския газ ще бъдат много по-катастрофични от последствията от пандемията и ще бъдат много по-трудни за преодоляване.

Ръководителят на „Бош“ подчерта още, че неговата компания се нуждае от доставки на руски газ. „Факт е, че имаме нужда от газ за голяма част от нашето производство. Газът представлява 20 % от енергийните нужди на „Бош“. Ако Германия едностранно откаже руския газ, тогава важни елементи от веригите за доставки на „Бош“ ще се сринат и това важи за огромна част от немската е европейска икономика. Затова категорично се противопоставям на прекратяването на доставките на газ“, каза Хартунг.

Хартунг предупреди, че в случай на спиране на доставките на газ компанията може да бъде изправена пред почти незабавно спиране на цялото си промишлено производство. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Германските концерни прогнозират Пълен Срив на Икономиката Без Руски Газ!

 1. Анонимен Отговор

  16.04.2022 в 0:12

  ПАДА ВИ СЕ НЕ СПРЯХТЕ ДА ДЕМОНИЗИРАТЕ СВЯТА РУСИЯЩЕ СЕ РАДВАМЕ СКОРО ЕС ДА СЕ РАЗПАДНЕ САЩ И НАТО СЪЩО БОЖИЕ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВАСАЛА ЕВРОПА КОМАНДВАНА ОТ КОЛОНИЯТА СИ АМЕРИКА / УКРАЙНА КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН / ЗА ДА СИ ОТДЪХНЕ СВЕТА

 2. Колев Отговор

  16.04.2022 в 2:16

  Щом Германия ще се срива, ние ще се сриваме още повече. важното е да останем НАТО, както проповядват и Президент и Янев и всички партийни лидери.Такова съзнателно самоубиство едва ли има в историята. А ние го гледаме и мълчим като риби.Каквото са казали ясновидците все е ставало.

 3. Петър Петров Отговор

  16.04.2022 в 13:37

  Не наивни, а продажни.

 4. Altana Отговор

  16.04.2022 в 16:04

  Защо сайта Афера не работи. Това случайно ли е или Продължаваме Подмяната са го затворили. Господа Лалугери освободете единствената медия на истината.

 5. Анонимен Отговор

  17.04.2022 в 2:27

  ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГРАБВАМЕ СОПИТЕ И ДА ИЗРИТАМЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ТРИМОРЕЦА АГЕНТ НА САЩ

 6. Анонимен Отговор

  17.04.2022 в 13:05

  НАТО ЕС САЩ СОРОС БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДАЖНИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ИЗМАМНИКА ТРИМОРЕЦ АГЕНТ НА ЦРУ ДА СЕ РАЗПАДНЕТЕ И ДА ПРОПАДНЕТЕ В ЗЕМЯТА НА ДЪНОТО В ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВИ И Н И К О Г А ДА НЕ СЕ ПОЯВИТЕ А М И Н

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *