ГЕРБ ще са Трети на Изборите! Не съчувствайте на инквизиторите

ГЕРБ на Борисов ще е трета политическа сила на изборите на 11 юли. Това сочат проучвания, които не се базират на 100 % манипулираните и платени социологически анкети, а на психологическите и емоционални нагласи на българите. Този резултат не се огласява, защото е плод на научни изследвания, а не на поръчкови методики за прогнозиране. Няма чудо – има реалност и тя е натрупаната омраза и умора от Борисов, борисовщината и лицемерието на партийната му пропаганда.

И те излязоха на протест, защото срещу тях се упражнявали репресии. Как така, ние сме правова държава! – чува се писукане сред рехавите редици на протеста. Да не забравя: недоволните са от ГЕРБ. Те са жертвите… Само два месеца след като пред Съдебната палата със същите жалвания излязоха група прокурори, които бяха поздравени от баш прокурора Гешев – те пък били репресирани от искането за закриване на инквизицията… Пардон – на специализираните съд и прокуратура.

***

Споменах инквизиция и се сетих как Иван Гешев се определи като „инструмент на Господ“, което пък ме подсети за историята на Великия инквизитор Томас де Торквемада.

Сега си представете Торквемада, който лично участвал в изгарянето на кладата на над 2000 души, невинни, но набедени, че са виновни за нещо, на протест, че е репресиран, когато омразата на хората срещу действията му се трансформирала в открити бунтове срещу мракобесието.

***

Омразата и желанието за мъст са част от формирания протестен вот срещу управлението на ГЕРБ, упражнявано еднолично от Бойко Борисов. Тези чувства са спонтанна реакция и дълго потискани емоции, породени от безчинствата на отиващата си мафиотска власт и безконтролността на репресивния й апарат, хвърлен срещу обществото, основна част от който апарат е прокуратурата на Иван Гешев.

Данните на водещите агенции от последните дни са почти еднакви. И „Алфа рисърч“, и „Галъп“ съобщават за изравнени резултати между „Има такъв народ“ и ГЕРБ. Със сигурност социолозите са си свършили съвестно работата. Друг е въпросът съвестно спрямо кого? Защото те са наясно, че моментната картина в никакъв случай не гарантира точни прогнози. Наясно са, че 70 % от деклариралите, че ще гласуват за ГЕРБ, са го казали от страх и всъщност няма да го направят. Ще припомня: През 2001 г., когато СДС и НДСВ бяха представяни с почти равни резултати до деня на изборите, те финишираха с резултат 18% за „сините“ и 42% за царистите.

Въпреки че сега хвърлят много от откраднатото на социолози, вътрешните проучвания на ГЕРБ им показват, че с тях и Борисов ще се случи нещо подобно. И страхът ги парализира. Какво да направят, как да се спасят и да излъжат “пратеника“ на Съдбата?

***

И се хващат за сламката: да направим като инквизитора Торквемада, който, за да се спаси от народния гняв, се оградил с телохранители и се изолирал в манастир (в тайна негова къща, според някои източници), за да избегне възмездието. Умрял сам, богат, изоставен и ненавиждан. Дори монахините от обителта отказали да му помагат, когато бил болен. Ще припомня, че бруталните репресии на испанската Инквизиция и Торквемада са извършвани в името на Христа. Както днес Борисов и Гешев ни пробутват своя принос към евро-атлантическите ценности…

***

Борисов, Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров и слугинажът им са преследвани от проклятието на собствения си народ. Нещата трябва да се изговарят открито. Социологическите проучвания са едно, емоциите, които бушуват у хората преди вота, са съвсем друго нещо. Именно те ще повлияят на избора в неделя. И така трябва да бъде. Разум, но повлиян от преживяното. Спрете да се страхувате, ако искате да останете хора.

Ако не беше толкова перверзно и цинично, щеше да е забавно да се наблюдават репресиращи години наред сатрапи, днес да реват и протестират, че са репресирани… Парадокс, достоен за абсурдната ни дествителност. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. БЪЛГАРОУБИЙЦИ БОРИСОВ ГЕШЕВ ДУГАН ЦАЦАРОВ ПЕЕВСКИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАТО ЕС САЩ СОРОС ТУРЦИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И НИКОГА НЯМА ДА СМЕ БРАТЯ НИЕ ИМАМЕ НАЙ ВЕЛИКИЯ БРАТ СВЯТИЯ РУСКИ НАРОД И СМЕ ГОРДИ С БРАТСА РУСИ

  2. БЪЛГАРОУБИЙЦИ БОРИСОВ ГЕШЕВ ДУГАН ЦАЦАРОВ ПЕЕВСКИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАТО ЕС САЩ СОРОС ТУРЦИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И НИКОГА НЯМА ДА СМЕ БРАТЯ НИЕ ИМАМЕ НАЙ ВЕЛИКИЯ БРАТ СВЯТИЯ РУСКИ НАРОД И СМЕ ГОРДИ С БРАТСА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *