Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ Откраднаха Парите за Пенсии! Частните Пенсионни Фондове са ПЪЛНА ИЗМАМА! Коментар на икономиста Ваня Григорова:

Частните задължителни фондове за втора пенсия са абсолютна измама, категорична е Ваня Григорова, икономически експерт към КТ Подкрепа. Те бяха създадени от правителството на Борисов, за да обогати крупни бизнесмени, близки до властта му и в никакъв случай няма да осигурят допълнителен доход за пенсионерите.

Ваня Григорова

Разчетите са направени до 2060 г. и от тях се вижда кристално ясно, че дори да получавате две пенсии от тези фондове, те няма да формират пенсия, по-голяма от тази, която бихте взели от държавното осигуряване на НОИ. Получава се така, че 2 частни пенсии са по-малко от 1 държавна. Това е доказателство, че задължителните частни пенсионни фондове нямат никаква доходност и просто ограбват осигуряващите се, за да може бизнесмените на властта да си пълнят гушите. Затова не бива да бъдат наричани „пенсионни фондове“, а просто „допълнителен данък“ върху приходите на трудещите се“, обяснява Григорова.

Очевидно е нежеланието на управляващите от ГЕРБ и Патриотите да направят преизчисление на пенсиите и да повишат минималната пенсия на 250 лева. Причината е, че няма откъде да вземат тези пари, защото опоскаха Сребърния фонд. Сегашните подаяния, които подхвърлят на пенсионерите… наричайте ги с каквито имена решите, но не и пенсии, защото това не са достойни доходи, които гарантират жизнения минимум на пенсионерите.

Вижте колко е абсурдно: Според управляващите от ГЕРБ, минималният праг на бедност в България е 363 лева, а в същото време минималната пенсия е 234 лева. Какво казва с това Борисов на пенсионерите: С по-малко от 363 лв. човек не може да оцелее, но вие сте длъжни да живеете с вашите 234 лв. И тази година отново отказа да преизчисли пенсиите. Това не е ли върхов цинизъм?!

Частните пенсионни фондове не могат да решат проблема с ниските пенсии, тъй като доходите от тях няма да достигнат размера на пенсиите от НОИ поне до 2060 г. Втората пенсия явно е предвидена да облагодетелства собствениците на фондовете, а не данъкоплатците. И всичко това се случва на гърба на държавата, с нейно съгласие и изцяло в ущърб на народа.

Оказа се, че сериозен проблем назрява и със Сребърния фонд, за който споменах. Именно той трябваше да гарантира стабилността на пенсионната система. От него трябваше да се увеличават пенсиите. Фондът е създаден през 2007 г. от правителството на Тройната коалиция с цел да регулира пенсионната система. Когато ГЕРБ идват на власт през 2009 г., в Сребърния фонд са се натрупали 2.5 млрд. лева – само за 2 г. И след 10 години управление на ГЕРБ, наскоро Министерство на финансите отчете, че състоянието на фонда възлиза на… 3 млрд. лева. Т.е., за 10 години на власт ГЕРБ са заделили за Сребърния фонд едва 500 млн. лева, което е повече от скандално! А според разчетите при създаването на Фонда, към днешна дата в него трябваше да са се натрупали между 12 и 15 млрд. лв.

Вместо да вкарва бюджетният излишък в Сребърния фонд, както е по закон, Борисов го харчеше за каквото му скимне. Именно от там са парите, които той всяка година и особено преди избори с щедра ръка раздава от прозореца на джипа си. Хвърля ги наляво и надясно по свое усмотрение като бащица – благодетел с цел да укрепва властта си. Нищо, че законът го задължава да вкарва тези пари в Сребърния фонд.

В Сребърния фонд по закон управляващите от ГЕРБ е трябвало да внасят и таксите от приватизация и концесии. Но очевидно не са го правили щом за десетте години откакто са на власт, са заделили само половин милиард за фонда. Ето защо пенсионерите в България бедствът“, завърши Ваня Григорова. Skandalno.net

Надя Колева,  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за ГЕРБ Откраднаха Парите за Пенсии! Частните Пенсионни Фондове са ПЪЛНА ИЗМАМА! Коментар на икономиста Ваня Григорова:

 1. Анонименп Отговор

  14.11.2019 в 1:45

  ЗАЩО БЕ ТЪП ОПРОСТАЧЕН НАРОДЕ НЕ СПРЕШ ДА РЕВЕШ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ САМО РЕВЕШ И СЕ МАЖЕШ СЪС СЪЛЗИ И СОПОЛИ ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕШ СЪС СОПИ И КАМАНИ ДА ИЗХВЪРЛИШ ПАЛАЧИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ЗАЩО НЕ ГРЪМНЕШ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗЯДНИЦИ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДРУГИТЕ САМИ ЩЕ СЕ РАЗБЯГАТ ОТ СТРАХ ТЕ СА И СТРАХЛИВИ КАКВО ИМАШ ДА ГУБИШ ПРОСТ НАРОДЕ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО

 2. Безпартиен Отговор

  14.11.2019 в 8:48

  Абсурдно е всичко, свързано с тоя идиот, случайно попаднал там, където ни най-малко му е мястото! Абсурдни са тия тъпо ухилени физиономии в лапите му, но това му сработва – изгладените умове на това му викат „народно“, а на него му носи временни успехи. Прегръдки и целувки, дал си е и задника под наем, за да се задържи във властта. Щото падне ли, в затвора му е мястото. Народът го ненавижда, селфитата са за идиотите като него! Посрещането му е планирано за селфита и дирижирано от шефовете на съответните места, които посещава. Посрещат го под строй, че иначе ще си загубят работата. Имам доказателство за това – моя позната, на другия полюс срещу ГЕРБ, също има селфи с Тиквата. Е, и? В профила му във Фейсбук бълват простотии някакви измислени Марийки, дотолкова неграмотни и тъпи, че повтарят до втръсване едно и също, явно тролове, незнайно от кого поставени, за да го гъделичкат и крепят самочувствието му. Отврат! Прочетете, за да се уверите – Тиквоний бил „Мъдър, Умен, Достоен“ и пр. /с главни букви го пишат те/, повел народа към висините. Идиоти, също като него…
  Когато народът страда, управляващият трябва да напусне политическата сцена. Почтеността го изисква.

  • гого Отговор

   14.11.2019 в 14:56

   100 % си прав, Безпартиен.

 3. Анонименп Отговор

  14.11.2019 в 12:13

  СТРЕЛЯЙ НАРОДЕ ПО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *