Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ Вкараха България в Режим на ВОЙНА С РУСИЯ!

След като Европейският съюз реши да наложи поредните санкции срещу Руската федерация, уж заради арестуването на осъждания и нарушил пробацията си влогър Алексей Навални, за пореден път стана ясно, че континенталният блок няма независима политика и каквато и да било адекватна геополитическа стратегия.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен (виден и доказан русофоб, чието семейство е избягало от царска Русия миналия век) изрази задоволството на Вашингтон от лоялния ход на Брюксел срещу „врага“.

А че Русия е враг няма никакво съмнение – Пентагонът го обяви неотдавна, а Джоузеф Байдън още по време на кандидат-президентската си кампания се зарече, че ще наказва Москва (всякаш страната му има върховното морално право да съди другите държави).

„Държавният секретар приветства решението на Европейския съюз да наложи санкции срещу Русия по режима за санкциите за човешките права, в отговор на действията, предприети срещу Алексей Навални и неговите поддръжници“, заяви говорителят на държавния секретар, Нед Прайс.

Интересно, че Държавният департамент на Съединените щати не вижда проблеми с човешките права в Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства или на собствена територия, където на 6-ти януари няколко протестиращи бяха разстреляни в името на Джоузеф Байдън и налагането му като президент.

Тъжното е, че доколкото стана известно, българската външна министърка Екатерина Захариева, която представлява най-русофилския народ в Европейския съюз, е била от най-агресивните ястреби, които искат ескалация на напрежението с Русия.

Европейският съюз няма и никога не е имал никакви интереси от тази неконвенционална война с и срещу Русия. Само тези, които искат да спрат проекта „Северен поток-2“ и да пробутат своя втечнен газ в Европа имат интерес от тези нови санкции.

Всъщност, както е пределно ясно на всички анализатори и интересуващи се, американците нямат интерес просто да продават газ на Европа. Те искат да унищожат и смажат Русия, защото Москва доказа, че дори на фона на геополитическия крах от 90-те години, когато почти изглеждаше, че не само империята, но и страната като цяло е на път да изчезне, руският народ и елит имат силата и волята да си извоюват мястото под слънцето.

Както редица по-умни глави в Европейския съюз, някои измежду които в най-близкото обкръжение на германския канцлер Ангела Меркел са казвали често, в Европа не може да има никаква сигурност, мир и стабилност, без диалог и разбирателство с Русия.

Но както руснаците изглежда най-накрая осъзнаха, Европейският съюз не иска нито диалог, нито разбирателство. Не, защото европейските страни имат интерес от конфликт с Русия, а защото Европарламентът и евробюрокрацията са очеизвадно обвързани с интересите на определени кръгове отвъд океана.

Това е една точка, за която европейските граждани е добре да си спомнят на следващите европейски избори.

Ние българите обаче, ще имаме много по-рано шанса да обмислим добре кой заслужава да ни представлява пред света и да ръководи външната политика на България.

„Джo Бaйдън дaдe яceн знaк зa прoмянa в oтнoшeниятa мeжду Eврoпeйcкия cъюз и CAЩ. Бългaрия имa трaдициoннo дoбри oтнoшeния cъc CAЩ. Кaтo цялo CAЩ пoкaзaхa, чe ce връщaт. Тe щe вoдят нe c примeрa зa тяхнaтa cилa, a cъc cилaтa нa тeхния примeр“, това заяви неотдавна лицето Екатерина Захариева, което е натрапено на българите за външен министър.

Никога в историята на българската политика не е имала толкова очеизвадно подмазване пред една външна сила. Може би само по времето на Богдан Филов пред Третия Райх. Поведението на Захариева надминава всякакви граници на сервилността и е напълно неприемливо за суверенна държава.

Още повече, това поведение не изразява волята на българските граждани.

Нека г-жа Захариева ни обясни, с какъв пример ще водят Съединените щати – с разстрел на протестиращи ли? Със свалянето на правителства и режими в Либия, Ирак, Афганистан, Украйна, Хондурас, Гватемала, Панама, Колумбия, Чили, Гренада и още на много други места ли?

Кабинетът на Байдън и самият президент имат по ръцете си толкова кръв, колкото нито една политическа клика не е имала от края на Втората световна война. Тези хора – неоконите и неолибералите във Вашингтон, включително военолюбивите ястреби като държавния секретар Блинкен са отговорни за войните и кървищата в Йемен, Ирак и Сирия, които убиха стотици хиляди и оставиха милиони без домове.

Разбира се, че въпреки човеконенавистната им и експанзивно-агресивна политика, България трябва да поддържа нормални и добри отношения със Съединените щати, защото те са все пак велика сила. Но Вашингтон е далече, а Севастопол е съвсем близо до Варна например.

„Целта на санкциите не е да наказва, а да промени поведение“, заяви Захариева по отношение на наказателните мерки срещу Руската федерация.

Наглост и безумие! С типичната за самозабравилите се неолиберали наглост, Захариева явно смята, че някой в Европейския съюз или пък Съединените щати едва ли не има право да променя „поведението“ на велики сили като Руската федерация. И то за какво? Защото Русия е арестувала човек, който по най-категоричен и очевиден начин е нарушил руските закони.

Нека да направим ретроспекция отново – Алексей Навални е пуснат лично от Кремъл да се лекува в Берлин от предполагаемото си „отравяне“ (чудно защо Кремъл ще го „трови“, а после вместо да го довърши в болницата в Омск, го пуска в кошарата на геополитическите си врагове). Но лицето Алексей Навални има пробация заради присъдата си за присвояване на средства и корупция. Дълго след като се е излекувал и е наред, Навални остава в Германия, вместо да се върне в Русия, нарушавайки пробацията си.

Във всяка една страна подобен казус ще завърши със затвор.

Санкциите на Европейския съюз фактически са наложени не за друго, а защото в Русия има върховенство на закона. Че лицето Екатерина Захариева не е привърженик на идеите за върховенството на закона ни е ясно отдавна. Иначе как би седяла в кабинет на ГЕРБ, който управлява след хиляди скандали, изцепки и дори репресии.

Проблемът е, че България ще трябва да живее с последствията от поведението на Бойко Борисов, Екатерина Захариева и други подобни отговорни лица, които ни поставят в режим на необявена война с Русия.

И не става въпрос само заради това, че нашите управници дори не са отклонили брътвежите на лобистите от Брюксел за санкции срещу Русия по толкова нелеп и очевидно нагласен случай, който се използва като casus belli, само защото няма друга адекватна причина.

България се опита да се меси във вътрешните дела на Руската федерация. Нека напомня обаче, че България е страна с 6 милиона население, 111 хиляди кв.км територия и около 20 хилядна армия. Русия е ядрена суперсила с близо един милион активни военни, най-големият ядрен арсенал, най-голямата територия, над два милиона и половина военен резерв и набор от офанзивни и защитни оръжия, които дори във Вашингтон признават, че са последен писък на съвременните технологии.

Управляващите у нас ни изложиха до такава степен, че се стигна дори до позорния момент Руската федерация изрично да посочи на нашите самозабравили се лакеи, че Русия е суверенна страна.

У нас обвиняват общественици като Николай Малинов (бивш председател на НД „Русофили“, сега лидер на ПП „Възраждане на отечеството) и някои други, че едва ли не са агенти на Русия и чрез тях тя се намесвала в нашата страна. Има репресии срещу хората с русофилски възгледи или дори просто срещу тези, които просто изразяват историческо уважение към страната, заради която ни има на картата и не преживяхме нещо като арменския геноцид.

Най-редовно се гонят и руски дипломати и по поръчка на Държавния департамент на Съединените щати се правят сканадали с Руската федерация, каквито не си позволяват дори Германия, Франция и ред други европейски страни.

Впрочем, по повод българската позиция тип „барабар Петко с мъжете“ по отношение на Навални, ето какво казаха руснаците:

„Във връзкa c ширoкo тирaжирaнитe в бългaрcкoтo инфoрмaциoннo прocтрaнcтвo cпeкулaции oкoлo cъдeбния прoцec зa измeнeниe нa уcлoвнa приcъдa нa A. Нaвaлни нa eфeктивнa пo дeлoтo «Ив Рoшe Изтoк» oбръщaмe внимaниe нa cлeднoтo. Гoрeпocoчeнoтo рaзбирaтeлcтвo бeшe прoвeдeнo в публичeн фoрмaт и при cтрoгo cпaзвaнe нa руcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo.

Нaпoмнямe, чe Руcкaтa Фeдeрaция e cувeрeннaтa държaвa и нямa дa търпи нaмeca във вътрeшнитe cи рaбoти oт трeти cтрaни и oфициaлнитe им прeдcтaвитeли. В чacтнocт приcъcтвиeтo нa зaceдaниeтo нa чуждecтрaннитe диплoмaтичecки cлужитeли oцeнявaмe кaтo упрaжнявaнe нa нaтиcк върху cъдa. Cмятaмe, чe нaй-aктивнитe cтрaни, кoитo пoд «блaгoвидeн» прeдлoг нa «зaщитa нa дeмoкрaция и грaждaнcкoтo oбщecтвo» иcкaт дa пoвлияят нa вътрeшнoпoлитичecкaтa cитуaция в Руcия, би cлeдвaлo нaй-нaпрeд дa ocигурят cпaзвaнeтo нa дeмoкрaтичecкитe прaвa и cвoбoди в coбcтвeнитe cи държaви, и чaк cлeд тoвa дa ce зaнимaвaт c «нaвaлнинг».“

И в това е разковничето. Ако някой наистина се интересуваше от демокрация, човешки права и тнт., защо не повдигна въпроса за правата на журналиста Джулиан Асандж?

Защо Екатерина Захариева не говори за липсата на човешки права и демокрация във Великобритания, която по поръчка на Съединените щати хвърли в занданите един журналист – Асандж, само защото си позволи да разкрие американските военни престъпления и избиването на цивилни в Ирак и Афганистан?

Това, разбира се е риторичен въпрос. България никога не е имала толкова сервилно правителство, колкото това на ГЕРБ. За Бога, дори про-фашисткият кабинет на Богдан Филов поддържа отношения със СССР по време на Втората световна война. В същото време лицата Захариева и Борисов работят най-усилено, за да прекратят всякакви отношения между България и Русия.

Именно кабинетът на ГЕРБ е отговорен за провала на проекта „Южен поток“, който щеше да превърне България в енергийно-преразпределителен център – „хъб“ за Балканите и дори Централна Европа.

Отново режимът на ГЕРБ провали проекта АЕЦ „Белене“, който не само, че щеше да обезпечи работни места на инжинери и експерти, да ревитализира икономиката в тази част на България, но и щеше да гарантира енергийната ни сигурност.

Нека да припомним, че самият Бойко Борисов с половин уста е признавал тези факти, а именно, че по волята на други, ние сме провалили „Южен поток“.

Сега отново по волята на други, България обявява санкции на Русия, руските дипломати се гонят от страната по скалъпени обвинения, русофилите у нас ги преследва прокуратурата, а в същото време в Черно море с благословията на ГЕРБ и министъра от т.нар. „ВМРО“ Каракачанов, се струпват сили на НАТО, който застрашавайки сигурността на РФ, я подтикват към ответни действия.

На този фон трябва да се запитаме, мазохисти ли са хората, които гласуват за ГЕРБ? Искат ли техните деца да воюват в Украйна или да служат на военните кораби, които руснаците ще потопят в Черно море?

Искат ли руските ракети да сринат със земята Бургас, Варна, София и Пловдив? Готови ли са да ядат само консерви и да живеят с режим на тока и водата и да си купуват хляб с ръчна количка пари, само защото от Пентагона са провокирали Русия, а избраните от българите политици са вкарали България в поредната национална катастрофа?

Нима нищо не научихме от собствената си история през 20-ти век? Две национални катастрофи не ни ли стигнаха, когато се хващахме всеки път в русофобския лагер? Трета ли ни трябва?

Както казах вече – Вашингтон е далече, но Крим е близо. Вместо България да изнася селскостопанска продукция за Русия и Централна Азия, да получаваме руски инвестиции и да посрещаме руски туристи, ние ще бъдем мишена на руските балистични ракети.

Благодарение на Екатерина Захариева. Благодарение на Бойко Борисов. И да, уви, благодарение на Румен Радев с неговия лобизъм за анти-руския военен проект „Триморие“, както и благодарение на една немалка част от българите, които явно не са способни да правят причинно-следствена връзка или пък не им пука за бъдещето на децата им.

Опрадванието на горните родоотстъпници, че щом Европейският съюз приемал нещо си и ние нямало как да се цепим от колектива, не е адекватно. Очевидно по редица въпроси има държави като Унгария, Словакия, Чехия, Гърция и дори Италия и Франция, които често си сътрудничат с Русия. Защо да не можем и ние?

И тук дори не става въпрос за изконната българска русофилия. Или поне не само за нея. Става въпрос за физическото съществуване и оцеляване на България и нейния народ. Не се ли отървем по-скоро от тази сервилна прозападна мафиотска клика, която ни управлява, тя ще продължи  с още по-голяма сила да застрашава националната ни сигурност и да заблатява страната ни до състояние на клоака и колония на западните сили.

На идните избори българинът ще трябва да реши дали иска Борисов, Захариева и цялата останала прозападна и антибългарска политическа сволоч да продължат да го тласкат към война и дали сме готови стотици хиляди да умрат за интересите на някой геополитически теоретик или корпорация във Вашингтон; или искаме страната ни да е суверенна, свободна, горда, чиста и свята република. Skandalno.net

Автор: Симеон Миланов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за ГЕРБ Вкараха България в Режим на ВОЙНА С РУСИЯ!

 1. Анонимен Отговор

  24.02.2021 в 2:28

  НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЗЕМЕТЕ СИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ БОРИСОВ ЗАХАРИЕВА КАСКЕТА ШИШИ ДУГАН КАРАКАЧАВОВ ПКП САЧЕВА ВИНКЕЛА ТРИМОРИЕТО НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАВАМЕ ДО ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ СВЕТОВЕН МИРОТВОРЕЦ

 2. СИМЕОНВ Отговор

  24.02.2021 в 4:48

  ВРЪЩАНЕТО КЪМ ПРИНЦИПИТЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА Е ФАКТ. РУСОФОБСКОТО ПОВЕДЕНИЕ ,НА ПОЛИТИЦИТЕ У НАС Е ОЩЕ ОТ 1990Г., И 30 ГОДИНИ НЕ СПРЯЛО. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ДНЕС ПОКЛОНА НА ЕС И ОСОБЕНО НА САЩ Е ТОЛКОВА СИЛЕН , ЧЕ ВЕЧЕ Е БОЛЕЗНЕН И ОТВРАЩАВА .ТАКЪВ Е МАНТАЛИТЕТА НА НЕМОЖЕШТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ У НАС.ТА НАЛИ ОТ ВЯРНОСТ И ПЪЛЗЕНЕ СЕ ЗАГУБИХА ПАЗАРИ , СЪСИПА СЕ ВСИЧКО,КОЕТО Е ПОСТРОЕНО ПРЕДИ 90Г.КАКВО ОТ ТОВА, КОЕТО ИМАХА ,ХОРАТА ПРЕДИ ИМАТ СЕГА???ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА НОСТАЛГЯ ПО МИНАЛОТО, А ЗА ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ. КАК БИВШИТЕ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СТЪПИХА НА ОНОВА, КОЕТО ИМАХА И ГО РАЗВИХА, А НИЕ 30ГОДИНИ СМЕ ЗАЕТИ ДА РАЗРУШАВАМЕ И РАЗГРАБВАМЕ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. И НА ТОЗИ ФОН, СЛЕД 30 ГОДИНИ СЕ ПОЯВИ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ,НЕОБВЪРЗАН С КРАЖБИ, СХЕМИ И КОРУПЦИЯ, С ПРЕМЕРЕНО И ПРЕМИСЛЕНО ГОВОРЕНЕ, КОЙТО САМ СЕ ИЗПРАВИ ПРОТИВ ТОВА ,КОЕТО СЕ НАЛАГА У НАС.., ВИЕ ДА НАРЕЖДАТЕ РАДЕВ ДО БОРИСОВ И ЗАХАРИЕВА Е НАЙ –МАЛКОТО НЕПОЧТЕНО Г–Н МИЛАНОВ. КОЙ НИ ВЪНВЛЕЧЕ В ПРОЕКТА ТРИМОРИЕ,ГЕРБ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТА? И ДО ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ТРИ ОБЛАСТИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. ОСВЕН ТОВА, ТОЗЕ ПРОЕКТ НЯМА ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ И ПРОСТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ,ПРОСТО ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ.НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА , КОГАТО ДНЕС ИМА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ ИЗПРАВИЛА СЕ СРЕЩУ БАНДИТИЗМА В БЪЛГАРИЯ, СЪБУДИЛА ХОРАТА ДА БЪДЕ ОПЛЮТА И ПРИНИЗЕНА.НЯМАМ СПОМЕН РАДЕВ ДА Е ПРЕДАЛ БЪЛГАРИЯ ДО СЕГА, ДОКАТО 30 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМО ТОВА ПРАВЯТ.

 3. Иван,ов Отговор

  26.02.2021 в 1:35

  Г-н Гешев, аз съм русофил – значи руски шпионон – Арестувайте ме. Всеки достоин българин е русофил, значи трябва да превърнете България в един голям затвор. Долу пръсните ви ръце от Русиа.
  Историческа справка – всеки който посегнал срещу Русия се е опарил, като се започне от великия Чингиезхан разбит и прогонен от Русия от Дмитрий Донски.Немските песоглави рицари разбити и прогоенени от Алескандър Невски, карл Велики лязбит от Петър Верики при Полтава За Наполион и Хитлер да не гонорем.

 4. Анонимен Отговор

  07.08.2021 в 6:57

  СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ САМО ТИ ЕДИНСТВЕНО ТИ БРАТСКА РУСИЯ ОТНОВО ЩЕ БЪДЕШ ПОСРЕЩНАТА С РАДОСТ И ОБИЧ ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗНАЕМ ВЯРВАМЕ СИГУРНИ СМЕ ЧЕ СКОРО КАТО СЛЪНЦЕТО ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ОТ ТАМ ИЗГРЯВА СВОБОДАТА ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ КАКТО НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *