Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Георги Първанов: Румен Радев постъпи подло! Заигра се с американците срещу Русия и предаде народа си!

Президентът на България Георги Първанов (2002-2012) очевидно не питае добри чувства към наследника си на най-престижния държавен пост. В безпрецедентно остро интервю той разкритикува Румен Радев и развенча някои митове около особата му. Американски агент ли е Румен Радев, има ли договорки със Сорос и защо се дистанцира от партията, която го въведе в политиката и издигна на президентския пост БСП. Вижте в интервюто с него:

-Изненада ли ви, г-н Първанов, решението на президента Радев да обяви толкова отрано решението си да се кандидатира за втори мандат?

-Не. Това е финален момент от неговото идейно развитие. През цялото време той олицетворяваше една непримиримост. Но наред с това президентът Радев унищожи много от стабилната подкрепа, която имаше в лицето на левия български електорат.

-Защо Радев реши на последната права от мандата си да се дистанцира от БСП, да се представи като русофоб, поборник за военния проект срещу Русия „Триморие“ и да лобира за американски газови компании в ущърб на много по-изгодните за България руски газови проекти.

-Защото той очевидно само толкова може.

-Давате тежка оценка за неговата политика.

-Тежка е. Кажете ми каква е неговата външна политика. Той ходеше по форуми, уж установяваше някакви контакти, но нямаме насреща нито една сериозна чуждестранна визита. Първоначално се заявяваше като русофил, а в последно време като краен русофоб. Но нито от запад, нито от изток, нито крал, нито президент са стъпили в България. Нито едно сериозно държавно посещение. А във вътрешен план? По време на импийчмънта, който ГЕРБ навремето активираха срещу мен (през 2011 г.), аз бях подложен на огромен натиск. Цветанов ме ругае денонощно по медиите, Борисов ме плюе, отвсякъде ме атакуват… но аз не им отговарям, а почвам да ги бия по икономическата им политика, която беше пълна фасада, по липсата им на идеи за изход от кризата. Не отвърнах на агресията им с агресия. Не им казах: „Мутри, вън“. Това е инфантилно. Защото Борисов може да е бил всякакъв навремето- мутра, сикаджия, криминален тип… но през последните 10 години е премиер на страната. За тия 10 години той е изпрал биографията си и много хора гласуваха за него, въпреки че знаят за криминалното му минало. Тоест, като го наречеш „мутра“,  няма да кажеш нещо ново и никого няма да впечатлиш. Бий го за това, че е корумпиран, че му е скапана политиката, че такава направо отсъства, че е изолиран в международен план… но не по този начин, по който го направи Радев.

-Според президента Радев страната ни има крещяща нужда от алтернатива на мафиотизираното управление на ГЕРБ. И като въпросната алтернатива той провижда единствено себе си. Това ли е ролята на един президент – да изземва функциите на опозиционните партии?!

-Радев всъщност твърди, че алтернативата трябва да се обединява около него. Въпросът е кой в една република има правото да се поставя в такава позиция спрямо останалите. И като иска да е алтернатива, как си въобразява че ще задържи левия електорат около себе си с русофобските си изказвания през последния месец. Трябвало да подкрепим „Три морета“, да внасяме по-скъпия американски шистов газ, вместо руския… Защо президентът изведнъж започна да артикулира и действа в такава посока?!

-Да, наистина, защо Радев е такъв пламенен защитник на проекта за война с Русия „Три морета“?

-Ясно е защо. За да се хареса на американците, да им угоди. Но те няма да го харесат. Толкова харесаха и Борисов като им се откупи с покупката на американските изтребители на картинка и на двойни цени. Това ниво на послушание, което Радев демонстрира в последно време на американците е в съвсем начален етап. За да им се хареса истински и наистина да легне на сърцето им, няма да са достатъчни русофобските му приказки и лобизма за американски фирми. Янките ще поискат от него и по-тежки национални предателства.

-Това значи ли, че Радев се надява да спечели втория си мандат с подкрепата на американците?

-Да. Позицията на американците е ясна: Многократно са намеквали, че лява партия не трябва да управлява в България. Вероятно затова и Радев побърза да се дистанцира от БСП, въпреки че точно техния електорат го избра за президент. Затова и партиите от градската десница, които са про-американски и доскоро го ненавиждаха, сега изведнъж и до една застанаха зад него.

-Сега Радев поставя в много тежка ситуация и БСП, и Нинова. Не те да го предложат за втори мандат, както е редно за такава голяма партия, а да го подкрепят. Сякаш им казва, че БСП няма да има водещата роля, а някаква подкрепяща, второстепенна.

-Точно така е. Действията на Радев са унизителни спрямо Нинова – предложи й да го подкрепи, а не тя да го издигне. И така той не й оставя полезен ход. На нейно място не бих го подкрепил.

-Да, той й предлага да го подкрепи след Александър Томов – Лупи и след Мая Манолова, които издигнаха кандидатурата на Радев за втори мандат още преди той да я обяви.

-Нямам съмнение, че Радев се е договорил предварително с Лупи, с Мая Манолова, със Слави, с „Отровното трио“… все субекти от соросоидната про-американска част на политическия спектър.

-Спомням си обаче, че и вие бяхте сред партиите, вашата АБВ, които издигнаха кандидатурата на Румен Радев за президент. Днес съжалявате ли?

-Тогава Корнелия Нинова и Кирил Добрев ни представиха в АБВ Румен Радев като кандидатура за президент. После с него се видяхме насаме за кратко. Разбрахме се с Нинова много коректно те да направят национален съвет да го издигнат, а после и ние. Но… съжалявам, че ще го кажа… той излезе подлец.

-Какво имате конкретно предвид?

-Извинявайте, но що за постъпка е това – излъга левия електорат. На тези, които са те издигнали, които са те хванали за ръчичка, въвели са те в политиката и са те направили президент, които са те крепили през годините – ти сега излизаш и им казваш: „Аз тръгвам, повече не сте ми нужни. А и вие ще ме подкрепите така или иначе – нямате друг полезен ход“. Унизителна работа! Това ще засили броженията във Висшия съвет на БСП, само ще им навреди… и то точно преди изборите. Радев можеше да обяви кандидатурата си на 15 април. Убеден съм, че той си е провел разговори с Мая Манолова и Слави Трифонов, защото поведението и на Мая, и на Слави говори за договорка. Финансирането на всички тия хора идва от едно и също място – от американското посолство.

-Искате да кажете, че Радев се кандидатира за втори мандат толкова отрано, 10 месеца предварително, съвсем тенденциозно – за да навреди на БСП и да обслужи Мая Манолова и Трифонов?

-Да, и още няколко други причини има. Радев си води разговори, за които само се дочува. С такива разговори до никъде няма да я докара – „онези“ няма да го припознаят, а народа ще го намрази.

-Опитвам се, г-н Първанов, да дам обяснение на поведението на президента Радев от последните месеци и като че ли напипвам само една причина – проява на лош характер.

-Прав сте. Но това е само една от причините. Освен нея има още една дузина причини с адресати извън България.

-Излиза, че Радев работи срещу БСП в полза на нови политически партии на американска хранилка, които ще дърпат гласове от БСП.

-Точно така. Вдигнатият юмрук знаете ли на кого е още знак – той е основен акцент в цветните революции.

-Ще спечели ли Радев втори мандат?

-Радев може и да спечели, но втория му мандат ще бъде още по-измъчен от първия. Той не се утвърди като лидер на нацията, защото накрая на мандата си буквално се подигра с очакванията и надеждите на хората. Казвам го с огромно разочарование, защото наистина го харесвах. Но Борисов е още по-зле. Той няма никакви полезни ходове. Дори ГЕРБ да спечелят предстоящите парламентарни избори, не виждам как ще задържат властта за повече от месец.

-Има нещо интересно в тезата на Радев. На него не му били нужни партии. Важно му било единствено да си говори с хората, с електората. Това адекватно ли е в условията на парламентарна република?

-Прилича ми повече на Кимон Георгиев от 34-та година. Чърчил е казал:“Партиите са лошо нещо, но по-добро не е измислено. Франция и Русия са президентски републики, но и там има партии и на Путин, и на Макрон им се налага да си общуват с тях.

-Доколкото разбирам това му го внушава Александър Маринов, който е шеф на неговия Стратегически съвет. Докъде ще стигне с тази нагласа?

-Радев може да спечели изборите, без да се обвърже с партия. И това ще е изцяло по инерция- вследствие на дългогодишната подкрепа за него от страна на БСП. Обаче после каква политика ще прави той без партиите в парламента. За това той не мисли. Не си дава сметка, че Манолова и Трифонов няма да съберат повече от 15 % подкрепа от избирателите. А Манолова може и въобще да не влезе в парламента. БСП ли ще моли пак за съпорт. Щом минат изборите те със сигурност ще се дистанцират от него и ще го избягват.

-Чувам, че вътрешната опозиция в БСП започва да организира писма от партийните структури в страната, които да притискат „Позитано 20“ да подкрепи кандидатурата на Радев.

-Да. Това се случва. Правят го, за да настройват електората на Столетницата срещу ръководството. Към сегашното ръководство на БСП аз не питая особена симпатия, но говоря обективно. Това е внасяне на нов проблем в партията.

-Защо президента Радев нито веднъж не се е изказал по проблемите със Северна Македония?

-Той и за енергийната политика на страната ни не беше се обаждал, но наскоро го направи, явно под нечий натиск, и подкрепи американската позиция. А вероятно след изборите САЩ ще ни натиснат да оттеглим и ветото си за Северна Македония. Това просто е безнадеждно. Пълна катастрофа. Не стига че изгубихме Македония вовеки и станахме врагове, но загубихме тотално и битката в Европа. Чета какво са написали от Стратегическия съвет на Радев като разработка за бъдещето на държавата ни – боза. Никакви идеи, никаква визия. Нито един от реалните проблеми на държавата ни там не е поставен като решение или представа за решение. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

14 кометара за Георги Първанов: Румен Радев постъпи подло! Заигра се с американците срещу Русия и предаде народа си!

 1. Иван Отговор

  11.02.2021 в 1:36

  Лицето Георги Първанов е сериозен морален стожер, тук направо трябва да замълчим и да подготвим камък за Румен Радев. Копаем другари, но до Марианската падина има още.

 2. Анонимен Отговор

  11.02.2021 в 2:08

  ПЪРВАНОВ КАКВОТО И ДА КАЖЕШ ДАЖЕ И ДА СИ ПРАВ КЪСНО Е ТИ ДАДЕ НЕБЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАТО ДА ХВЪРЛЯ УРАНОВИ БОМБИ НАД БРАТСКА СЪРБИЯ ТОВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИ НИКОГА ТЪЙ КАКТО НЯМА ДА ЗАБРАВИМ И ЧЕ РАДЕВ ПОДКРЕПЯ ТРИМОРИЕТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ОСРАХТЕ СЕ НЯМАТЕ ШАНС НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ КОЙТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ НЯМА ШАНС ДА НИ УПРАВЛЯВА И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ МРАЗЕН ОТ НАРОДА

 3. СИМЕОНВ Отговор

  11.02.2021 в 5:41

  ОТ 30 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ ИМА МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ, КОЙТО Я ДОВЕДЕ ДО ДЪНОТО НА ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.70% ОТ ХОРАТА ПОИСКАХА СМЯНА НА ПОРОЧНИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ.ПРЕДИ ДА КРИТИКАРСТВА , ПЪРВАНОВ И ДА ГОВОРИ ЗА ПОДЛОСТ СПРЯМО БСП,НЕКА КАЖЕ ЗАЩО РАЗЦЕПИ СЪЩАТА ТАЗИ ПАРТИЯ, ТОЙ БЕШЕ ЛИ ЧАСТ ОТ ТОЗИ РАЗСИПАЛ СТРАНАТА МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ,КЪДЕ ОТИДЕ ГОЛЕМИЯ МУ ШЛЕМ.И КОГАТО И ВРЕМЕВО И ПРЯКО СИ УЧАСТВАЛ В УПРАВЛЕНИЕ , КОЕТО Е БИЛО ЧАСТ ОТ ЗАД КУЛИСИЕТО Е ПО ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧИШ И ДА НЕ ВЛИЗАШ В РОЛЯТА НА ПЛЕВНАЛИЕВ.ТРИ МОРЕТА Е ПРОЕКТ НА 100ГОДИНИ, НО ДО СЕГА НЕ РЕАЛИЗИРАН, А НЯМА И КАК ДА СТАНЕ В БЪДЕЩЕ. ДА РАДЕВ ИСКА ПРОМЯНА НА МОДЕЛА И ТО ТОЧНО НА ТОЗИ МОДЕЛ ОТ,КОЙТО Е ЧАСТ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ.

  • Анонимен Отговор

   11.02.2021 в 12:32

   Радев е голям предател,никой не го иска!

 4. селянин Отговор

  11.02.2021 в 16:26

  Присмял се хърбел на щърбел!И двамата сте безхарактерни и безлични като президенти! Не може да се седи на два стола -или на един, или на земята!Опровергахте надеждите на народа за силна президентска институция и силна личност в нея.Можем само да мечтаем за личност като Путин начело на изстрадалата ни държавица, която крадат и предават и чужди и наши.

  • I az sam za Putin Отговор

   11.02.2021 в 18:01

   I az iskam Putin, ama ima samo nashenski bezlichni marionetki, bez kultura i obrazovanie, koito pritejava Putin. Ne znam do kolko misli za interesite na rusnatsite, obache Putin e mnogo predstavitelen, fin, no i silen, obrazovan i inteligenten, i s mnogo znania. Mnogo seriozen, i horata ot tselia sviat go haresvat. Za predpochitane e pred nashite bezochlivo kradiashti polititsi ot prostoliudieto.

   • селянин

    11.02.2021 в 19:49

    Дано да се е родил някъде в България държавният ни лидер с качествата на харесвания в цял свят Путин,но пък със сигурност го няма между сегашните кандидати -мижитурки за слава бутащи се за топлите местенца в бъдещото НС!

 5. Dano Отговор

  11.02.2021 в 17:55

  I Radev li go korumpiraha? Jalko ako e taka. Koi znae kolko pari sa mu predlojili, ta da igrae po chujda svirka? Dano da ne e taka.

  • селянин Отговор

   11.02.2021 в 19:59

   Пишете на български, хора! Това е най-малкото уважение ,което можете да дадете към свещените ни 30 букви!

 6. Иван,овпПМ Отговор

  11.02.2021 в 18:52

  Първанов, какви ги блещиш. Я погледни себе си. По-голям русофоб от тебе няма- Не ти ли вкара България в НАТО без да се допиташ до народа? Не ти ли разцепи столетницата с твоето АБВ? Позор.

 7. йорания Отговор

  11.02.2021 в 19:48

  първанка замалчи! всички знаем какъв буклук и измекяр си!днес пак слугинствуваш, за кой ли път? ти бе и си ортак с боко тиквата!!!

 8. българин Отговор

  11.02.2021 в 19:50

  срамувам се за АБВ-то! с такива стари и гнили колове, като първанката не ще стигнете далеко!

 9. о.р. майор Иванов Отговор

  11.02.2021 в 20:35

  Първанов, ти в предизборната си кампания неколкократно обещаваше, че ако станеш президент, първата ти работа ще е да изтеглиш нашия контингент от Ирак. Е, стана президент, нали? А защо не изтегли нашите военни?? Ами, защото „ближеше“ задниците на ония от „Козяк“!!!!! Заради теб загинаха наши момчета в Ирак !!!!!!!!!! Първанов, ти си люжец и лицемер!!!!!

 10. Пенчо Отговор

  12.02.2021 в 18:18

  Първанов сере за тиквата, който му бил обещал (Ало Ваньо…).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *