Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ген. Димо Гяуров: Скандалната Сделка с ЧЕЗ ЩЕ СВАЛИ Правителството на ГЕРБ! Това е сигурно!

Скандалната сделка с ЧЕЗ ще свали от власт кабинета „Борисов“ 3, предрече ген. Димо Гяуров, бивш шеф на разузнаването.

Брутални грешки е допуснало българското правителството по казуса с ЧЕЗ и трябва да си понесе отговорността за тях, коментира ген. Гяуров.

Повече от година са продължили преговорите между чешката компания и пазарджишката фирма „Инерком“ на Гинка Върбакова. Няма как правителството да не е узнало за тях, най-малкото защото службите са предали на премиера Борисов два доклада в края на 2017, свързани с готвената сделка.

Сега обаче правителството на ГЕРБ театрално се преструва на изненадано! „Това е обидно“, заяви ген. Гяуров.

Управляващите се опитват да излъжат народа, че нямат нищо общо със сделката и не са знаели за нея. Защото в противен случай ще им се наложи да поемат политическата отговорност по случая. Защото продажбата на енергопреносната мрежа е въпрос, свързан с националната сигурност, за която пряко отговаря правителството, категоричен е бившият шеф на разузнаването. Затова, отговорността е изцяло на правителството на Бойко Борисов!

Със сигурност, и едната страна – българските управляващи, и другата страна – чешката компания, крият детайли по сделката. Това превръща казуса в тресавище, каза още ген. Димо Гяуров.

Едно е сигурно – Гинка Върбакова е подставено лице и фирмата й не разполага с необходимия ресурс да сключи сделката, нито пък да управлява впоследствие най- голямата енергопреносна мрежа у нас.
„Тази сделка може да доведе до ситуацията от февруарските протести през 2013 г. и кабинетът да падне. Мен ме учудва, че правителството не осъзнава това“, коментира още ген. Гяуров.

Ние от Skandalno.net обаче ще си позволим да не се съгласим напълно с бившият шеф на разузнаването: ГЕРБ много добре осъзнават, че мафиотската сделка за ЧЕЗ може да им коства падането от власт. Затова и всячески сега се опитват да заметат следите си. Но вместо това, се оплитат още повече в собствените си лъжи.

Нервното хвърляне на оставка на енергийния министър Теменужка Петкова още в първия ден на скандала беше фаул. Който стана още по-голям след шокиращото й признание, че с Гинка Върбакова се познавала от 20 години. Тези два хода на Теменужка издадоха объркване и истерия в редиците на управляващите. Вчера обаче стана ясно, че Теменужка изобщо не си е депозирала оставката – явно са я посъветвали да го направи, за да успокои духовете и да си кюта на завет, докато отмине бурята. И по стар и изпитан гербаджийски сценарий, на сцената излезе Борисов, който започна нагло да лъже, че той лично й поискал оставката.

Управляващите от ГЕРБ са в панически ужас да не се разкрие чие подставено лице е Гинка Върбакова. Защото това със сигурност ще им коства властта. Факт е, че Гинка е разполагала с гаранции от най- високо място, че е надежден купувач и ще може да плати 320 млн. на ЧЕЗ за сделката.

ЧЕЗ признаха, че от Българското министерство на финансите многократно им се обаждали, за да ги убеждават, че „Инерком“ е най- подходящият купувач и разполага с финансиране. Български банки също изпращали писма до чешката компания, за да гарантират, че ще отпусканат кредити за пазарджишката фирмичка, създадена, като по поръчка, няколко месеца преди сделката.

Оказва се, че цялата ни държава е лобирала за Гинка Върбакова. При все че държавата не е страна по сделката, т.е., цялата държавна администрация на ГЕРБ е била впрегната да обслужва нечий частен интерес. Частния финансов интерес на Краля-Слънце Бойко Борисов. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *