В Украйна Русия воюва с целия „цивилизован свят“

1

Проследих малко нетрадиционни информационни канали. Реалността е доста по-различна от официално тиражираната и от двете страни в конфликта и това е разбираемо, защото историята знае, че най-много се лъже по време на война и преди избори. Реалността обаче е, че Русия не воюва в Украйна с украинците – те на 80 % са с Русия, каквото и да ви внушава западната пропаганда. Украйна е само терен, на който Русия воюва с целия „цивилизован свят“, който от години въоръжава, обучава и тренира украински и чуждестранни наемници как да воюват срещу Русия, когато същата бъде тотално притисната от Запада и няма друг избор.

Да, най-добрите войници срещу най-добрите войници. Най-нахъсаните и подковани идеологически фашисти срещу най-готовите да умрат за суверенитета и свободата на родината си. Същото като във ВОВ (Великата отечествена война – бел. ред.) и разбира се, с любезната подкрепа на САЩ. Това в Украйна не е просто операция, а световна война. Но за разлика от Втората световна война, този път руснаците са си свършили добре работата и са повярвали на собственото си разузнаване за разлика от Сталин. И са готови. И не само са готови, но и добре въоръжени, подготвени… и удариха първи, което е изключително важно.

Реалността е, че руснаците наистина не са го искали но не им оставиха избор.

И Путин в това отношение не скри нищо. Проблемът е, че говори дипломатично и обрано, което просташкият запад го възприема като слабост и си позволява да третира термини като „неприемливо“ като равнозначни на „нежелателно“. Но за разбор на лексиката е вече късно. Историята е доказала, че Западът разбира дипломацията само със силен ритник в задника и юмрук в зъбите. И така се стигна до тук. Реалността сочи, че в Мариупол нещата далеч не са розови, там е сериозна крепост, нацистите разполагат с най-съвременна техника за РЕБ, прибори за нощно виждане, муниции, въоръжение и предварителна подготовка, далеч не са лумпените от майдана, а обучени, въоръжени и идеологически подковани. Същото важи и за 60-хилядната украинска групировка в Донбас на линията на съприкосновение с ДНР. Половината от онези войници са чуждестранни наемници и нацистки доброволци от половин Европа. Другата половина са местни нацисти – Айдар, Десен сектор и пр.

Те са били обучавани, въоръжавани и подготвяни от американски инструктори за война срещу Русия в продължение на цели 8 години. Затова нещата вървят бавно. Бавно, но вървят. Град след град, село след село, метър по метър, улица за улица.

Армен Попов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ОКУПАТОРИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ДО 1997 ДА ЖИВЕЕ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *