Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Втори бизнесмен проговори за ГЕРБаджийския Рекет пред Комисията по Ревизия! (С ВИДЕО)

Втори бизнесмен от земеделския сектор се яви в комисията по ревизия в НС, за да разкаже за рекета, на който властта на ГЕРБ е подлагала работещите в този сектор. Павел Стоименов е най-големия зеленчукопроизводител в България и собственик на „Агро – Бел 2001“. „Ще ви представя данни за заплахите, рекета и принудата, на които властта на ГЕРБ вече 12-та година подлага хората в нашия бранш, имам доказателства“, коментира Стоименов.

Собственикът на „Агро – Бел 2001“ Славчо Стоименов извади пред комисията по ревизия потресаващи данни за герберски рекет

От ГЕРБ веднага скочиха като попарени и се опитаха да осуетят изслушването на бизнесмена с лавина от най-разнообразни и супер неадекватни аргументи. Според Хунтата не било ясно за какво иска да сигнализира Стоименов и дали сигналите му ще са от компетенцията на комисията. По същата логика трябвало да се изслушат всичките 100 души, които са подали сигнали до момента.

„Темата ми е независимостта на българския народ. Аз гласувах за вас в продължение на 8 години, но после, когато проумях какво представлявате – спрях. На всички избори лично съм ви носел по 1000 гласа“, контрира с горчивина опита на ГЕРБ-депутатите да саботират изслушването му Стоименов. На въпрос от комисията дали това означава, че е плащал за гласове, той отвърна, че просто е призовавал работниците си и семействата им да гласуват за ГЕРБ. След това признание ГЕРБ все пак го оставиха да говори.

Стоименов обясни, че иска да говори за рекета в Старозагорско. Разбра се, че се е решил да говори след като гледал арогантното поведение на шефа на “Градус” Иван Ангелов на предишното заседание на комисията със свидетеля Илчовски.

“В Стара Загора има картел – Г-8 под ръководството на шефа на фирма „Градус“ Иван Ангелов. Този картел ни принуди да плащаме на изкуствено ниски ренти, забрани ни да купуваме земеделска земя. Когато отказахме да се подчиним, ни запалиха три офиса, даже къщата на една моя служителка – като предупреждение. Възстановихме й къщата, но после пак я запалиха. От огромния стрес и напрежение жената разви диабет. И заради нея съм тук”, каза Стоименов.

„Тази компания (Г-8) ни привика и каза, че трябва да ощетим всички собственици на земя в Старозагорския регион през рентите. Не се съобразихме и веднага станахме жертва на поредица от палежи. Тогава решихме, че е по-добре да сложим главата на дръвника и да се подчиним на техните мафиотски правила. До преди един месец мислехме, че нещата са се променили и няма да го има този рекет. Затова обявихме нови цени- дадохме рента до 200 кг. на декар зърно. Но дойде един емисар на Иван Ангелов – Пилето и ни каза – бате Иван ви вика да се обясните. Решихме да си продадем земите и да се изнесем в чужбина, защото явно тук не може да се работи. Бяхме договорили цена. 3000 декара успяхме да продадем. После този човек свали цената – притиснат пак от Ангелов. Въпреки че имахме договорка. И се отказахме да продаваме”, разказа Стоименов.

“Те дават ниски ренти на цялото население на Стара Загора. Това е картел и лесно може да се провери. Този картел не ни позволява и да се конкурираме. Вижте къде са най-ниските ренти и какви са разликите. Кой плаща масрафа на Иван Ангелов? Цялото население на Стара Загора. Тези хора имат зависимости и са готови на всичко“, разказа още Стоименов.

На въпрос как си обяснява силата на шефа на „Градус“ Иван Ангелов в Стара Загора, Стоименов каза: „Той самият си го каза – „като ми спряха един камион яйца, се обадих на премиера Борисов“. Това е зависимост“, коментира Стоименов. „БАБХ е тяхна собственост, поземлените комисии също. Постоянно получавахме предупреждения от поземлените комисии да си сваляме цените на рентите, да не ги вдигаме, да плащаме по-малко на собствениците на земя“, допълни Стоименов.

Той твърди, че през 2014 г. същата група му е откраднала фирмата по електронен път – фирма с 50 000 декара. Тогава той ангажирал нотариуси, адвокати, за да изготвят документ как това да не се случва повече. Но така и не можахме да променим закона така че фирма да се прехвърля само след удостоверения от НАП за липса на задължения. “А това ощетява държавата”, емоционално се възмути той.

“След като ми откраднаха фирмата, бяха прехвърлили 80 000 декара от нея в Шумен на трети лица. Съдът отсъди, че те са жертва и не са виновни.

„След като ми откраднаха фирмата, станах консултант по кражба на фирми. Знаете ли колко фирми ме викаха, за да ги консултирам как да си върнат крадените фирми. Най-големият доматен производител в България – италианецът Фабрицио, дойде да ни учи на бизнес (вероятно става дума за Фaбpициo Фpecĸи, който беше най-големият производител на домати). На него не му откраднаха фирмата, само го смениха като управител. Новият управител направи договор с фирма „Градус“ за 1000 тона слънчоглед. „Градус“ му преведе 600 000 лв. на този човек, без да го познава. Фабрицио разбра това, но вече го нямаше този човек, както и парите“, разказа Стоименов.

Стоименов разказа и за гръцки бизнесмен от Луковит, който бил принуден да напусне и да се откаже от бизнеса, защото му измислили несъществуваща салмонела при пилешкото месо. „Частната лаборатория казва, че няма салмонела, държавната – че има. И му избиха пилетата. Човекът се разплака и си замина”, обясни бизнесменът.

На изрично искане да посочи закононарушение Стоименов заяви, че неслучайно има разлика между Северна и Южна България при рентите. „Допреди 3 години навсякъде се искаше да докажеш законно право, че имаш право да обработваш земята, да покажеш договор, че ти я владееш. В Северна България, където земята се владее по надребно тези документни влязоха преди 10 години. В Южна България обаче този закон влезе в сила едва преди 3 години. Нарочно, за да могат едрите земевладелци в Южна България, които са вързани към ГЕРБ, да си разиграват игрите“, обясни Стоименов.

Председателят на комисията Мая Манолова предложи сигналът на Стоименов да се препрати на прокуратурата заради данните за палежи и кражба на фирми.

Преди да влезе на заседанието на комисията по ревизията Павел Стоименов трябваше да се справи с журналистическите мисирки на ГЕРБ. Веднага след като председателят на комисията Мая Манолова обяви, че още един бизнесмен чака пред залата, за да бъде изслушан, те се втурнаха да разберат кой е той. Нежеланието му да си каже името допълнително усили раздразнението им. “Какво стана с разследването срещу вас в операция “Недосегаемите?”, атакува ПР-ът на ГЕРБ Николай Николов. “Никога не съм бил разследван”, отвърна бизнесменът. “Не сте ли Младен Милков?”, продължи да настоява Николов. “Приличам ли ви на Младен Милков?”, отвърна бизнесменът. И отново отказа да си каже името. Разкри го едва пред депутатите. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Втори бизнесмен проговори за ГЕРБаджийския Рекет пред Комисията по Ревизия! (С ВИДЕО)

 1. Анонимен Отговор

  11.05.2021 в 0:57

  Често махат видеата в сайтовете в България и не се виждат в чужбина,на тяхно място се виждат бели петна, предполагам,че от България ги блокират!
  Сега и вашите видеа не се виждат.
  Иначе е правилна посоката по която възрвят,поздравления на Мая,тази жена ме изненада приятно,фурия!

 2. Анонимен Отговор

  11.05.2021 в 5:17

  ГОВОРЕТЕ НЕ СПИРАЙТЕ БИЗНЕСМЕНИ ВАСИЛ БОЖКОВ НЕ ЛЪЖЕ

 3. Васил Кр. Отговор

  11.05.2021 в 9:50

  Вярвам им на тези бизнесмени, които чак сега, преодолявайки страха, започнаха да казват истините за натиска и рекета, който им е оказван за да продължат да правят бизнес, но съм неприятно изненадан от рефлекса им за самосъхранение и усещането за това, че все някога ще дойде време да го направят обществено достояние. Удивлявам се на примитивизма и неспособността да излагат компетентно и неоспоримо факти за това, че са били малтретирани. Как не се сетиха, че „когато му дойде времето“ ще им трябват записи на разговори, видеа, документи, които да доказват рекет и превод и представяне на пари и подаръци и т.н. За да може сега техните разкази и изложения за това, че са потърпевши да бъдат подкрепени с неоспорими доказателства, които да са годни за обвинение и за съд. Не е ли имало около тях юристи, които да ги съветват, да ги обучат как се ползват специални разузнавателни средства и всичко останало. Сега щеше да е много по лесно. Има опасност, техните разкази и „доказателства“ да се превърнат в буря в чаша вода и да станат скраб. Това е поредното доказателство за ниското ниво (освен на езика) и на способностите на някои наши „бизнесмени“ да се защитят.

  • Хм Отговор

   12.05.2021 в 0:08

   Какви записи, какви доказателства да събират.Не четеш ли, че 8 г. е гласувал за ГЕРБ и работниците и семействата им е принуждавал да гласуват за тях.И чак последните две години престанал, защото проумял какви са.Твърде бавно схваща, не смяташ ли? Никой не е имал намерение да проговаря „когато му дойде времето“, а напротив,смятаха, че илядо години ще добруват под сянката на султана.Заради тези „смели“ бизнесмени, ГЕРБ граби и безчинства толкова години.Аз помня какво беше първата година когато ГЕРБ дойдоха на власт – половината от хората ги подкрепяха, половината бяхме против. Само за 1 г. ситуацията силно се измени и разочарованите станаха много повече, а след още няколко години в подкрепа на ГЕРБ останаха само такива като тези „съвестни“ бизнесмени на гербаджийска хранилка и техните служители. Те крепиха ГЕРБ толкова години на власт, а сега като се обърна палачинката изведнъж всички „репресирани“ плъхове се разбягват от потъващия кораб. Ако тъпите гербаджийски мутри не се бяха оляли и вземаха по-умерено, както в началото, щяха да са на власт още дълго. Така че никак не ми е жал за горките „пострадали“бизнесмени, защото те си пълниха гушите толкова години, а страдаше дребния бизнес и народа. Илчовски каза при Сашо Диков, че е давал по 700 000 – 800 000 лв. на година. При печалба от 10 млн. на година чрез гербаджийските схеми и 1 млн. да е давал, пак бълха го ухапала.

 4. Иван Отговор

  11.05.2021 в 10:50

  Изумен съм! Вчера члена на ИБ на БСП и бивш вицепремиер в първото служебно правителство на Радев Деница Златева е заявила че ще съди народния представител от гражданската квота на БСП Велизар Енчев!!!! Затова че Енчев каза истината че е назначена от Герб в борда на директорите в „Булгаргаз“. Да припомним малко факти- След като свърши мандата на първото служебно правителство на Радев , Борисов покани Златева да остане вицепремиер и в неговото правителство
  Томова в сайта си „Афера“ преди няколко седмици припомни едни факти!!! Златева пред изпълнителното бюро на БСП заявила “ че иска да остане вицепремиер и в кабинета Борисов -3″. Томова написа “ ченетата на членовете на ИБ паднаха потресени от наглостта й“. Но все пак Златева бе разубедена да не присъства в правителството на Борисов , но по късно бе назначена от Герб в държавната „Булгаргаз“. И извода е колкото по рано БСП се освободи от троянските коне като Златева толкова по добре за самата партия.

 5. Учуден Отговор

  11.05.2021 в 14:37

  Искрено се надявам този път да не се окаже права и за новото служебно правителство на президента : СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: “ГЕРДЖИКОВЩИНА” ВТОРИ ДУБЪЛ “БАЛАНС”. НОЖЪТ Е ДЪРВЕН!

  Военен министър ще е Георги Панайотов, който е бил представител на България в ООН. Бил е и началник на отдела на НАТО в Министерството на външните работи. През 2010 година става и зам-шеф в посолството на България във Вашингтон.Отделна тема за анализ са лупингите в действията на Румен Радев от времето на протеста досега, проиграването на куп шансове от негова страна, клякането му хем към Мустафа, хем към Сараите, и всичко в името на заветната му цел – втори мандат.
  Е, след “надграждането” на Герджиковото правителство, сега ще се нагледаме на “балансово” правителство, което ще пусне някоя и друга пушилка за да потуши очакванията на обществото за истински круто служебно правителство, но никога няма да стигне дотам докъдето трябва.
  Защото схемата не я реди Радев, той е просто пионка местена от янките и определени кръгове, които му обещават подкрепа за втори мандат.
  Ножът е дървен, обаче. А трябваше да е МЕЧ! Ама за да въртиш МЕЧ се искат топки и сърце. 
  afera.bg

 6. Иван Отговор

  11.05.2021 в 15:15

  Задкулисието точно в този момент активира една тяхна подлога да отнеме някой процент от БСП с формацията му „Лява алтернатива“. А и да не забравяме че преди 7 години бе дал интервю че харесва Борисов защото виждал себе си в него : – Доц. Алексей Пампоров: Завръщането на Жан Виденов може да доведе до разцепление в БСП

  • един от народа Отговор

   11.05.2021 в 21:18

   Знаеш ли Иване ,че на нас обикновените хора и редови членове на БСП/не се наричам социалист защото тази партия не е нито социалистическа нито капиталистическа/ни омръзна да ни залъгват с някакви идеи, които не са ясни,защото тук съжителстваме и работническата класа ,селяните и капиталисти, които станаха собственици на огромни средства за производство.Е кажи ми къде ни са общите интереси на нас бедните с богатите в тая партия? Вътрешните борби в бсп са за власт, както и във всяка друга партия в България,а не да има интерес България да върви напред.Ами че след 89г и наши хора участваха в разграбването на държавата и в крайна сметка за какво говорим!? За една 30 годишна въртележка от която слизане май няма и никой от богатите и властващите няма такъв интерес.Идеите и идеалите на комунизма за по-добър живот паднаха в калта и никой не иска това знаме да развее.То и затова беше преименуването на БКП в бсп да се унищожава България заедно от наши и чужди крадци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *