Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание: С Подли Промени в Изборния кодекс ГЕРБ си осигуряват служебна победа!

В избирателните списъци продължават да фигурират около 1 400 000 мъртви души и ГЕРБ умишлено не си мърдат пръста да ги заличат!

Сигналите за нарушения и жалбите вече ще се гледат от административни съдилища, доминирани от кадри на ГЕРБ, отменят се и делата на втора инстанция.

Нови промени в Изборния кодекс са предложили от ГЕРБ в опит да си осигурят „служебна победа“ на предстоящите местни избори. Повечето от текстовете са в разрез с всички конституционни права на гражданите. Вносител на промените е Анна Александрова от ГЕРБ.

Част от предложенията засягат обжалването на изборни резултати и сигнали за изборни нарушения. Според промените, тези решения на ЦИК вече ще се обжалват пред Административните съдилища по местонахождения на ОИК/РИК, чието решение се обжалва. Административните съдилища реално са зависими от местната власт. Подобни скандални случаи вече имаше с обжалването на резултатите от изборите в Галиче и Беден, коментира юристът Аглика Виденова.

Друга от поправките гласи, че решенията на СИК, РИК, ОИК И ЦИК ще се вземат не с квалифицирано мнозинство от 2/3 от членовете, а с обикновено мнозинство. Съставът на комисиите е на квотен принцип, според броя народни представители от парламентарно представените политически партии. Което автоматично означава, че ГЕРБ в момента имат около 50% от представителите в комисиите. С обикновено мнозинство решенията винаги ще са в тяхна полза.

ГЕРБ се канят да отменят втора инстанция в административния процес при обжалване на изборните резултати. Освен това ако съдът отмени решение на ОИК или РИК и обяви изборен процес за незаконосъобразен, няма да има нови частични избори. А ще се изисква ново решение на ОИК за резултатите, което обаче няма как да е базирано на различни от първоначалните протоколи, дори и те да са обявени за фалшиви.

Не на последно място – ГЕРБ продължават да не правят стъпки към актуализация на избирателните списъци. Кметовете и местната администрация имат задължение да поддържат и актуализират данните в ГРАО. Това обаче умишлено не се прави и избирателните списъци са пълни с мътрви души.

Има голяма разлика между данните за населението у нас между НСИ и ГРАО. Според направения анализ има между половин милион и милион повече избиратели, отколкото показват данните на НСИ. Според тях ние сме под 7 милиона, а ГРАО показва, че сме над 8 300 000. Остава въпросът, колко души се водят по постоянeн и настоящ адрес и дали тези, които са починали, са извадени от избирателните списъци. 480 000 души са хората, според ГРАО, които живеят у нас на постоянен адрес и трябва да са на него. Този, който печели изборите, обикновено ги печели с 1 милион гласа. Тези почти половин милион, които са неясни, са сериозен въпрос, казва още Аглика Виденова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Внимание: С Подли Промени в Изборния кодекс ГЕРБ си осигуряват служебна победа!

  1. Анонимен Отговор

    04.02.2019 в 2:50

    Време е да се стреля по тиквите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *