Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Власт! Румяна Бъчварова скубе половин милион годишно от данъкоплатците!

Румяна БОколо половин милион лева на година плаща българският данъкоплатец, само за да издържа чиновниците, които се въртят около  Румяна Бъчварова.

И на  двата ѝ поста  –  вътрешен министър и вицепремиер, тя е обградена с екип от свои хора, които вършат част от работата й. И за целта получават доста сериозни заплати. Тя е от малкото хора, които имат два политически кабинета с отделни служители и отделен бюджет, стана ясно след парламентарно питане на депутата от Лява България Красимир Янков.

Той получи писмен отговор от вътрешния министър. Там е записано, че в политическия ѝ кабинет като вицепремиер на щат са назначени девет сътрудници, а в личния й екип  в МВР работят 4 души и още един на половин щат.

В това число не влизат зам.-министрите и техните подчинени и целия министерски чиновнически апарат плюс чистачките, а служители, които единствено работят само за Бъчварова и изпълняват нейни поръчки. .

Възнагражданията в първия кабинет са 263 262 лева, а в МВР личният екип на министърката сътрудниците са получили за 8 месеца в МВР  на заплати 163 317.23 лева само за заплати. Освен това са сключвани договори за частни поръчки за още 30 000 лева.

В тази сума не влизат двете заплати на Бъчварова, които тя получава от двата си поста, нито бонусите, които традиционно се раздават в министерствата.

Според изчисленията на Янкова чиновниците на Бъчварова харчат половин милион лева годишно и още толкова „скрити пари“ само за нейната работа. В тях влизат а командировките ѝ в чужбина,  непрекъснатите й пътувания в страната, охраната й, шофьорите шофьорите и охраната ѝ, хората, които й осигуряват сигурността на местата, на които отива и дневните командировъчни за всички тях.

След като се посяга на възнагражденията на полицаите и техните права, те трябва да знаят колко харчи техният министър. А това е един милион на година при неубедителни резултати от министерстването й ,  категоричен бе  Красимир Янков пред журналисти.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *