Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Владислав Горанов: БЪЛГАРИТЕ ЗАБОГАТЯХА РЯЗКО откакто ГЕРБ са на Власт! Виж Тук:

Бедността в България намалява, а броя на заможните хора нараства с високи темпове, похвали се гордо финансовият министър Владислав Горанов.

„Броят на българите с най- ниски доходи бързо намалява. А хората с доходи над 2000 лева се увеличават стремително“, посочва се в доклад на финансовото ведомство.

Не, от министерството на Горанов не си правят закъсняла първоаприлска шега. Просто ни спестяват някои проценти и натамъняват цифрите, за да ни внушат, че откакто ГЕРБ са на власт. българите тънем в богатство и охолство.

Финансовият министър се хвали, че от 2012 г. насам, българите с доходи над 2000 лева са се увеличи с 54 %! Звучи внушително, но всъщност става въпрос само за 162 хил. души, или едва 5,3% от трудещите сe.

Българите с доходи между 1000 и 2000 лева пък се увеличили с 50%, вадят още данни от финансовото министерство, без въобще да отчитат високата инфлация. Защото ако отчетем главоломния скок на цените през последните години, се оказва, че тези хора всъщност изобщо не са забогатели. А просто още не са потънали финансово и успяват да си платят сметките, храната и транспорта.

Най- голямата гордост на Владислав Горанов, обаче са българите с доходи над 5000 лева! Само за 2017 година те са се увеличи с 61%, което като процент си е наистина внушително. Но всъщност са едва 33 000 души в страната – мениджъри, юристи, земеделски босове, скъпоплатени певци…, и още няколко професии, изброени в доклада.

Някъде между редовете, изпълнени с грандиознипроценти, „доказващи“ увеличение на доходите, се споменава някак свенливо, че 36,7 % от работещите българи, които плащат данъци, печелят месечно между 250 и 600 лева! А има и още над 850 хил. българи, които получават по- малки от тези суми.

Цъфнахме и вързахме откакто ГЕРБ са на власт! Единственият честен извод от тези данни е, че един много малък процент от българите е увеличил значително доходите си. Докато останалите са обеднели… и то значително. Широките народни слоеве тънат в мизерия и вече едва свързват двата края. И именно това изостряне на неравенството в обществото ни е големия позор за управляващите.

Откакто ГЕРБ са на власт, животът в страната толкова поскъпна, че дори 1000 лева заплата в големите градове, не стига да покрие битовите сметки, храната, лекарствата, транспорта и пр. А в малките градчета и селата заплати от 1000 лева хората виждат само насън.

Това, което ГЕРБ направиха за близо десет години, бе да превърнат икономиката от европейска в латиноамериканска – много малък процент богати хора и огромна маса бедни и отчаяни хора. Впрочем това не е субективното мнение на Skandalno.net. Европа го твърди. В последният доклад на Евростат се съобщава, че социалното неравенство в България се задълбочава. И то с високи темпове. Това е много опасен процес, тъй като прави икономиката изключително нестабилна и рискова.

За да замазват положението и да докарват на хартия стабилни финансови показатели, ГЕРБ постоянно дърпат външни заеми. Но някой ден бомбата ще гръмне – като в Гърция. А най- лошото е, че за разлика от Гръцката държава, нашата не разполага вече с почти никакви активи. Приватизаторите на Иван Костов и Царя ги опоскаха. От Костов насам първата работа на всеки управляващ беше да разпродаде онова, което е останало от държавната собственост. Случаят с Гинка Върбакова е изключително показателен за резултата от тази безотговорна политика на раздържавяване, провеждана у нас по заповед на САЩ и ЕС. И със сигурност, бомбата с Гинка няма да е изолиран взрив.

Стотици крадливи и ояли се Гинки тепърва ще заемат висши постове в държавицата, за да ни управляват. Докато не осъзнаем, че на края на дългия и трънлив път към мечтаната Европа, ни чака само една кървава скотобойна. А неусетно, някъде по пътя водачите са ни превърнали в окаяни и дрипави роби. За което „комунистите“ нямат вина. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Владислав Горанов: БЪЛГАРИТЕ ЗАБОГАТЯХА РЯЗКО откакто ГЕРБ са на Власт! Виж Тук:

 1. Vasilka Отговор

  02.04.2018 в 21:58

  Къде е това увели4ение, бе Горанов!!!!! С 40 години стаж и 200 лева пенсия КАК се живее- ИМАШ ли си представа!!!!!!! СТИГА с Вашите подигравки към НАС пенсионерите !!!!!!!!!!!!!

 2. Антон боклука Отговор

  02.04.2018 в 22:52

  Хората с ниски доходи намаляват това е вярно, една част от тях са пенсионери които поради липсата на храна и лекарства мрат като пилци ,друга част това са болните за които здравеопазването отдавна е недостъпен лукс и третата част са мигрантите които поради ниското заплащане отдавна търсят касмета си навън

 3. Тенчо Отговор

  03.04.2018 в 0:14

  Дебелоок, арогантен, боклук. Завършил висше образование къде…. в Свищов. Ха ха ха. За това е тооолкова изучен, мъдър и образован.

 4. Призрак Отговор

  03.04.2018 в 10:54

  А пенсионерите забогатяха до толкова, че 40 кинта подарък за Великден им се вижда като мана небесна! Българите до толкова забогатяха, че процентът на живеещите на границата на бедността гони 50, т.е. ПОЛОВИНАТА ОТ НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА! И по този повод си дигнаха заплатките, с които едва свързваха двата края, с почти хилядарка…Ей, тез хора срама нямат!

 5. Тодор Стефанов Отговор

  03.04.2018 в 21:23

  Без да съм чел горното – спокойно казвам: Аман от ненормалници… Ай сиктир, бе… Ама, май си го заслужаваме…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *