Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Владимир Путин: Западът няма шанс срещу най- новото ни оръжие! Нека да помислят пак дали ще нападат Русия!

Най-новото оръжие на Русия гарантира сигурността на страната за десетилетия напред и ще накара Запада да се замисли дали да продължи с курса към Трета световна война. 

„Беше направен сериозен пробив в развитието на най-новото в света оръжие, което няма аналогНашите нови системи, надявам се, ще накарат да се замислят тези, които са свикнали с милитаристка и агресивна риторика“. Това заяви руският президент Владимир Путин.

„Всички видове и родове войски се развиваха балансирано, в съответствие с приетите планове и новата Държавна програма за въоръжение бяха снабдени със съвременни образци оръжие и техника“, заяви президентът. „Значително бе укрепена и ядрената триада, която играе ключова роля за запазването на глобалния паритет“. По неговите думи, дялът  на съвременното въоръжение тук е вече 82%.

Путин подчерта, че укрепването на отбранителната способност, сигурността на Русия и защитата от външни заплахи остава ключова задача.

Държавният глава предложи да се подложи на обсъждане, как е вървяло военното строителство през 2018 година и да се определят бъдещите приоритети. Президентът благодари на всички, които са взели участие в системната и последователна работа по модернизацията на армията и флота.

Въоръжение, способно да преодолява ПРО

Освен това, руският президент поиска Въоръжените сили на Русия да бъдат оборудвани по-бързо със съвременни оръжейни системи, способни да преодоляват перспективните системи за Противоракетна отбрана (ПРО).

Сред приоритетите за идната година държавният глава назова по-нататъшното укрепване на бойния потенциал на стратегическите ядрени сили. „Трябва да преминем по-бързо към съвременното въоръжение, което има по-големи възможности за преодоляване на перспективните системи за ПРО. На ред е серийното производство и доставка в армията на ракетния комплекс с глобален обсег „Авангард“, заяви Путин.

Руският президент посочи необходимостта  да се продължи курса на развитие на армията и флота, както и да се съхранят високите темпове на военното строителство от последните години, предвид неспирните заплахи на Запада.

За първи път за създаването на хиперзвуковия „Авангард“ Путин разказа на 1 март в своето обръщение пред Федералното събрание. Малко по-късно, по време на „Директната линия“ на 7 юни 2018 година, държавният глава съобщи, че системата все още се намира в промишлено производство и се планира тя да бъде доставена на ВС на РФ през 2019 година. Първоначално носител на стратегическото хиперзвуково оръжие ще бъде ракета УР-100Н УТТХ, а в последствие – най-новата тежка ракета „Сармат“.

Командващият Ракетните войски със стратегическо назначение Сергей Каракаев заяви, че първите ракетни комплекси „Авангард“ с хиперзвуков блок ще застъпят на бойно дежурство през 2019 година в Домбаровското съединение в Оренбургска област.

Използване на новите видове оръжие

Въоръжените сили на Русия по време на учения трябва да отработят използването на новите видове оръжия и нестандартните ситуации в боя. Такава задача постави Владимир Путин.

„Програмата на ученията, далечните морски походи, трябва да отчитат нестандартните ситуации, най-съвременните форми и методи за водене на бой, както и отработването на използването на новите видове и типове въоръжение и техника“, заяви държавният глава.

Успехът на бойното поле „се решава буквално за секунди“ и затова „е важно да се скъси времето за взимане на решения“ във всички звена – от висшите офицери до младшия команден състав.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *