Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ветеран от ЦРУ: Украинската армия претърпя поражение! Съпротивата й е напълно безсмислена!

Представяме ми особено ценно интервю с Лари С. Джонсън по повод специелната военна операция на Русия в Украйна. Лари С. Джонсън е ветеран от ЦРУ и Службата за борба с тероризма на Държавния департамент. Той е основател и управляващ партньор на частната военна агенция BERG Associates, създадена през 1998 г. В продължение на 24 години Лари обучава членове на специалните части на американската армия. За това интервю той беше порицан както от Демократическата, така и от републиканската партия, което трябва да значи, че анализът му е истинен и точен.

ЛАРИ С. ДЖОНСЪН

Въпрос 1. Защо смятате, че Русия печели войната в Украйна?

Лари С. Джонсън: В рамките на първите 24 часа от руската военна операция в Украйна всички украински наземни радарни съоръжения за прихващане бяха унищожени. Без тези радари украинските военновъздушни сили загубиха способността си да извършват прихващане на руските ракети въздух-въздух. През тези три седмици от операцията си Русия създаде над украинската територия зона, забранена за полети и извършва операцията си в пълен въздушен комфорт.

Сега единствения проблем за руските ВВС на теория са изстрелваните от рамо ракети земя-въздух, доставени от САЩ и НАТО на украинците. Но няма доказателства по този начин уккраинците да са свалили нито един руски самолет. Впечатляващо беше и това, че руската армия стигна до Киев едва на третия ден от инвазията. Спомних си, че на нацистите в операция „Барбароса“ им трябваха седем седмици, за да стигнат до Киев, и още седем седмици, за да завладеят града. Но имайте предвид, че на нацистите не им се налагаше да избягват цивилни жертви. Първата им и единствена цел беше да унищожат градовете и тяхното население, докато унищожат критичната инфраструктура.

И все пак много от така наречени американски военни експерти твърдят, че руската военна машина е забуксувала през последната седмица в Украйна. Когато на 24 мили (или 40 мили, в зависимост от източника на новините) цялата руска военна групировка застина на север от Киев за повече от седмица, стана ясно, че способността на Украйна да започне сериозни контранастъпателни военни операции вече е елиминирана.

Ако артилерията им беше непокътната, тази 60-километрова буквално изоставена колона от руски танкове щеше да стане лесна плячка за украинските зенитчици и сухопътни войски. Това обаче не се случи. Като алтернатива, ако украинците имаха жизнеспособни самолети или хеликоптери, те трябваше да унищожат този конвой от въздуха. И това не се случи.

Или, ако са имали жизнеспособни крилати ракети, трябваше да отприщят ада върху спрелия руски танков конвой. Украинците дори не устроиха голяма пехотна засада на танковите конвои на руснаците с наскоро доставените им американски Джавелин-и.

Мащабът и размахът на руската атака са впечатляващи. За три седмици те завзеха територия, по-голяма от територията на Обединеното кралство. След това продължиха да нанасят високоточни удари срещу ключови военни съоръжения и бази.

Не видяхме нито един случай украинско подразделение с размер на полк или бригада да атакува и победи сравнимо руско подразделение. Въпреки че цялата руска групировка в Украйна се състои от 200 хил. души, а украинската е мужду два и три пъти по-голяма. Вместо това руснаците разделиха украинската армия на части и прерязаха комуникационните им линии.

Руснаците контролират Мариупол и са на път да отрежат достъпа на Украйна към Черно море. Сега Украйна е откъсната от юг и север.

Бих искал да отбележа, че САЩ много по-трудно превзеха толкова голяма територия в Ирак през 2003 г., воювайки срещу много по-слаба и боеспособна военна сила. Тази руска операция според мен много силно е изплашила американските военни и политически лидери.

Голямата новина през отминалата седмица беше, че руски ракети удариха базите на НАТО в Яворов и Житомир, които де факто са си бази на НАТО. През септември 2018 г. НАТО проведе учение за киберсигурност в Житомир и сключи договор с Украйна според който страната е „партньор на НАТО“. Житомир беше унищожен от хиперзвукова ракета в събота.

Същата участ сполетя Яворов миналата неделя. Това беше основният учебен и логистичен център, използван от НАТО и EUCOM за доставка на бойни самолети и оръжия за Украйна. Голям брой военни и цивилни служители на тази база пострадаха. Мога да ви кажа, че сред тях е имало и известно количество НАТОвски военни.

В момента Русия редовно нанася удари и унищожава бази, използвани от НАТО от 2015 г. насам. Страшното е обаче, че тези ракетни удари изобщо не са прихванати от системите на НАТО, въобще не е сработила системата за ранно предупреждение за въздушно нападение и спиране на атакуващите ракети.

Въпрос 2: Защо медиите се опитват да убедят украинския народ, че могат да спечелят войната срещу Русия? Ако това, което казвате, е вярно, тогава всички цивилни, които са изпратени да се бият с руската армия, загиват във война, която не могат да спечелят. Не разбирам защо медиите искат да заблуждават хората за нещо толкова сериозно. Какво мислите за това?

Лари С. Джонсън: Това е комбинация от невежество и мързел. Вместо да правят истински репортажи, огромното мнозинство от медиите (печатни и електронни), както и големите технологични компании подкрепят мащабна пропагандна кампания.

Спомням си, когато Джордж Буш беше Хитлер. Спомням си, когато Доналд Тръмп беше Хитлер. И сега имаме нов Хитлер, Владимир Путин. Това е остарял, неудачен учебник. Всеки, който се осмели да зададе основателни въпроси, веднага се обявява за марионетка на Путин или за марионетка на Русия. Когато не можете да оспорите факти, наричането с имена е единственият изход.

Въпрос 3: Миналата седмица полковник Дъглас Макгрегър беше гост в шоуто на Тъкър Карлсън. Неговите възгледи за войната са поразително сходни с вашите. Ето какво каза той в интервю:

„Войната наистина приключи за украинците. Те са настъргани на парчета, няма съмнение в това, въпреки това, което чуваме от нашите основни медии. И така, истинският въпрос за нас на този етап е: Тъкър, ще живеем ли с руския народ и неговото правителство, или ще продължим да настояваме за този вид смяна на режима под маската на украинската война? Ще спрем ли да използваме Украйна като таран срещу Москва, което всъщност направихме.“ (Интервю на Тъкър Карлсън и Макгрегър)

Съгласни ли сте с Макгрегър, че истинската цел на подбуждането на Русия да влезе във война в Украйна е „смяна на режима“?

Второ, съгласни ли сте, че Украйна се използва от Съединените щати като трамплин за водене на прокси война срещу Русия?

Лари С. Джонсън: Дъг е страхотен анализатор, но не съм съгласен с него – не мисля, че има някой в администрацията на Байдън, достатъчно умен, за да мисли и планира в такива стратегически термини. Според мен последните 7 години бяха инерцията на статуквото на НАТО. Имам предвид, че НАТО и Вашингтон смятаха, че могат да продължат да се тласкат на изток към руските граници, без да предизвикат реакция.

НАТО и EUCOM редовно провеждаха учения, включително осигуряване на „настъпателно“ обучение и доставяно оборудване. Смятам, че съобщенията в САЩ, че ЦРУ е провеждало паравоенно обучение на украински части, действащи в Донбас, са достоверни. Но ми е трудно да повярвам, че след нашите провали в Ирак и Афганистан изведнъж имаме стратези на ниво Сун Дзъ, които дърпат конците във Вашингтон.

Във Вашингтон цари отчаяние. Освен че се опитва да забрани всичко руско, администрацията на Байдън се опитва да сплаши Китай, Индия и Саудитска Арабия. Не виждам нито една от тези държави на опашката. Вярвам, че екипът на Байдън направи фатална грешка, опитвайки се да демонизира всички неща и всички руски хора. Ако не друго, това обединява руския народ около Путин и той е готов да се задълбочи в дълга битка.

„Поразен съм от погрешността на предположението, че икономическите санкции ще поставят Русия на колене. Обратното също е вярно. Русия е самодостатъчна и не зависи от вноса.“

„Нейният износ е от решаващо значение за икономическото благосъстояние на Запада. Ако задържат пшеницата, поташа, газа, петрола, паладия, готовият никел и други ключови минерали за Запада, европейската и американската икономика ще пострадат, а този опит да се принуди Русия със санкции направи много вероятно щатският долар да бъде изхвърлен от ролята си на международна резервна валута.

Въпрос 4. Откакто Путин произнесе известната си реч в Мюнхен през 2007 г., той се оплаква от „глобалната архитектура на сигурността“. В Украйна виждаме как тези неотложни проблеми със сигурността могат да ескалират в пълномасова война. Както знаете, през декември Путин постави редица искания, свързани със сигурността на Русия, но администрацията на Байдън ги игнорира и не отговори. Путин искаше писмени гаранции, че разширяването на НАТО няма да включва Украйна (членство) и че ядрените ракетни системи няма да бъдат разположени в Румъния или Полша. Смятате ли, че исканията на Путин са неразумни?

Лари С. Джонсън: Мисля, че исканията на Путин са доста разумни. Проблемът е, че 99% от американците нямат представа каква военна провокация са организирали НАТО и САЩ през последните 7 години. На обществеността винаги се е казвало, че военните учения са „отбранителни“. Просто не е вярно. Сега имаме новини, че DTRA финансира биолаборатории в Украйна.

Предполагам, че Путин би могъл да се съгласи с разполагането на американски ядрени ракетни системи в Полша и Румъния, ако Байдън се съгласи да позволи разполагането на сравними руски системи в Куба, Венецуела и Мексико. Когато погледнем от тази гледна точка, започваме да осъзнаваме, че исканията на Путин не са нито безумни, нито неразумни.

Въпрос 5: Руските медии съобщават, че руските „прецизни ракетни удари“ са поразили цел в Западна Украйна, „унищожавайки повече от 100 местни военни и чуждестранни наемници“. Очевидно учебният център на специалните части се е намирал близо до град Овруч, само на 15 мили от полската граница. Какво можете да ни кажете за този инцидент? Русия опита ли се да изпрати сигнал до НАТО?

Лари С. Джонсън: Краткият отговор е ДА! Руските военни удари в Западна Украйна миналата седмица шокираха и разтревожиха представителите на НАТО.

Първият удар е нанесен в неделя, 13 март в Яворов, Украйна. Русия удари базата с няколко ракети, някои от които според съобщенията са хиперзвукови. Повече от 200 души бяха убити, включително американски и британски военни и офицери от разузнаването, а стотици други бяха ранени.

Много от тях са тежко ранени с ампутации и са в болница. НАТО и западните медии обаче не проявиха голям интерес към отразяването на тази катастрофа.

Яворов беше важна предна база на НАТО. До средата на февруари (преди руската инвазия в Украйна) от Яворов действаше учебното командване на 7-а армия на САЩ.

Русия не спря дотук. Военните новини на ASB съобщават, че Русия е ударила друга цел, Делятина, която е на 60 мили югоизточно от Яворов (в четвъртък, според мен). Вчера Русия удари Житомир, друго място, където преди това имаше присъствие на НАТО. Путин изпрати много ясно послание: силите на НАТО в Украйна ще бъдат третирани и третирани като бойци. точка

Въпрос 6. Украинският президент Владимир Зеленски е приветстван в западните медии като „велик военен лидер“ и съвременен „Уинстън Чърчил“. Това, което медиите не казват на своите читатели, е, че Зеленски е предприел редица стъпки за увеличаване на властта си, нанасяйки щети на крехките демократични институции в Украйна.

Лари С. Джонсън: Например Зеленски „забрани единадесет новинарски агенции (медии), собственост на опозицията“ и се опита да забрани на Виктор Медведчук, ръководител на най-голямата опозиционна партия в Украйна, да се кандидатира за президент по измислени обвинения за „финансиране на тероризъм“. Това не е поведението на лидер, който е сериозно ангажиран с демокрацията.

Въпрос 7: Какво мислите за Зеленски? Наистина ли е „патриотичният лидер“, какъвто го представят медиите?

Лари С. Джонсън: Зеленски е комик и актьор. Според мен това не е много добре. Западът цинично използва факта, че е евреин, за да отклони вниманието от внушителния контингент неонацисти (и имам предвид истински нацисти, които се прекланят и подражават на постиженията на украинското подразделение във Waffen SS в борбата срещу нацистите през Втората световна война). Предполагам че част от тези момчета, които днес членуват в „Азов“ и другите нацистки батальони са внуци и правнуци на онези нацисти от бандеровските бригади от Западна Украйна.

Фактите за Зеленски са красноречиви – той забранява опозиционните леви политически партии и закрива опозиционни медии. Забрянава на рускоезичното население в страната да изучава и използва майчиния си  езика в писмена форма… Награждава с медали и звания една дузина неонацисти, извършвали военни престъпления в Донбас срещу цивилно население… Мисля, че това е някакво ново разбиране за „демокрация“.

Въпрос 8 – Как ще свърши това? Уебсайтът Moon of Alabama има отлична публикация, озаглавена „Какъв ще бъде географският край на войната в Украйна“. Авторът на публикацията Бернар изглежда вярва, че Украйна в крайна сметка ще бъде разделена по река Днепър „и на юг по крайбрежието, където живеят по-голямата част от етническите руснаци“. Той също така казва следното:

Лари С. Джонсън: „Това ще изключи достъпа на Украйна до Черно море и ще създаде сухопътен мост към сепаратисткото молдовско Приднестровие, което е под закрилата на Русия. Останалата част от Украйна ще бъде ограничена, предимно земеделска държава, разоръжена и твърде бедна, за да представлява нова заплаха за Русия в скоро време. Политически ще бъде доминирана от фашистите от Галиция, което ще бъде сериозен проблем за Европейския съюз.

Въпрос 9 – Как смятате? Ще заповяда ли Путин териториално уреждане на Украйна, за да укрепи сигурността на Русия и да сложи край на сраженията, или е по-вероятен друг сценарий?

Лари С. Джонсън: Съгласен съм с Moon of Alabama. Основната цел на Путин е да предпази Русия от външни заплахи и да постигне развод със Запада. Русия има физическите ресурси да бъде независим суверен и е в процес на превръщането си в такъв.

Едно интервю на Майк Уитни

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Ветеран от ЦРУ: Украинската армия претърпя поражение! Съпротивата й е напълно безсмислена!

 1. FuckEU Отговор

  25.03.2022 в 0:13

  Украйна е последното име на Хазария. Родното място на рептилите. Украйна е руска територия и винаги е принадлежала на Русия, както и Литва, Латвия и Естония. Те бяха фалшиво отделени от Русия, а хората бяха програмирани, че са независими и освободени от Русия, а станаха роби на Империята Ротшилд (Хазарската мафия).
  Русия винаги е държала под око Биолабораториите в Украйна, но досега никой не се интересуваше от това, както и от отвлечените деца, трафика на деца, педофилията, експериментирането с деца, убийствата на деца, лабораторията за АдрЕНОХром получаван при зверски изтезания на деца, износът на деца за секс роби.

 2. Анонимен Отговор

  25.03.2022 в 23:42

  СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *