Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Велислава Дърева: Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия

Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. А войната срещу Русия е война срещу Европа.

Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!

Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.

Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко – служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).

За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.

Кристи описа кристалните цели на САЩ:

• Да предизвикат непреодолим разрив между Европа и Русия, да създадат „в Украйна управляем хаос”, за да „бъдат спрени енергоносителите от Русия”, а Европа „да кипне от възмущение” срещу Русия и да кипи, „докато узрее” и сама закопнее и възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия”, докато „бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ”.

• „И тогава ние (САЩ) с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица”. Това „ще доведе до гигантски капиталовложения в американското производство на шистов газ, до създаването на мощна инфраструктура за преработката и доставката му в Европа”. А Старата дама, останала на студено без руски газ, „ няма да се скъпи на разходи, което ще позволи на САЩ бързо да ликвидират финансовите си проблеми”.

• Така „благодетелят” ще печели, а „облагодетелствана” Европа ще плаща двойно и тройно по-скъп американски шистов газ, и за утешение ще слави и възпява своето щастливо избавление от диктата на руския енергиен гнет, ботуш, будьоновка и тачанка.

Най-големите находища на шистов газ са в Луганск и Славянск. В земята на Славянск, в същата тая земя, където погребаха 12-годишното момченце, простреляно на 9 май в сърцето от неонацистите на Бесен сектор, понеже имало георгиевска лентичка на ризката и следователно е терорист и сепаратист. Нищожна цена за шистовото господство…

• Да завземат европейския пазар, като принудят „европейците да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители”, а всъщност – внимание! – „иде реч двете икономики буквално да се слеят в една”. Не за сливане става дума, а за поглъщане.

• Освен това „Трябва (императивно!) тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка”.

• Да наплашат Европа, да й внушат страховита „руска опасност и агресивност”, да обливат Европа ежесекундно с лъжи за „руски зверства и жестокости” в Украйна, за „прииждащи пълчища руски танкове” към Киев, за „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика”, да истеризират Европа до припадък, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна”.

• И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване”!

• Да превърнат „и Русия, и Европа в заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти” – непредсказуемост и нелогичност, контролирани от американските ментори на майдановците, защото – „Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ”.

• Така Америка „ще запази мира на планетата и ще даде възможно най-силен импулс за напредъка” (американският, естествено). Е, и Европа ще припечели нещичко: „Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си”.

Паразит!

Така преди време Путин нарече САЩ – „световен паразит”. От недостижимите небеса на своя висш морал „световният паразит” разпорежда на света:

САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),

Списъкът на Блум съдържа:

• Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави

• Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави

• Намеса на САЩ в изборите – в 23 суверенни държави

• Политически убийства (и опити), организирани от САЩ – в 35 държави

• Прилагани изтезания – в 11 държави

Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.

Автор: Велислава Дърева

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Велислава Дърева: Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия

 1. Анонимен Отговор

  07.03.2022 в 1:00

  НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЗЕМЕТЕ СИ И БЪЛГАРСКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО СИ НАЗНАЧИХТЕ НЕ Е ИЗБРАНО ОТ НАРОДА ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

 2. FuckEU Отговор

  07.03.2022 в 16:14

  Войната не е баш срещу Русия, а срещу православната цивилизация. На някой не му ли идва на ум, защо 3.5 млн. българи липсват в България за 32 г. свещена демокрация?
  Дори когато сме водели войни по 30-50 г. с римската империя и турските нашествия, такива загуби не сме претърпявали.
  Живеем във времената на фалшивите пророци, които воюват срещу истината и преправят път на Антихриста.

 3. VII или Ви Ай Ай Отговор

  07.03.2022 в 20:17

  Накратко за Украйна. 07.03.2022
  1. Мариупол. Обявената евакуация на гражаните на града отново не се състоя. Осуетена бе от бандеровските нацисти. От ДНР обявиха, че скоро ще започнат прочистване на града.
  2. Вълноваха. Организиран изход също няма. Възобновяването на активното прочистване се очаква в рамките на 24 часа.
  3. Харков. Обявената евакуация на на гражаните на града отново не се състоя. Осуетена бе от нацистите. Отбелязва се сериозна работа на артилерията и РСЗО в района на Харков. ВСУ сами си завзеха Чугуев, в който въоръжените сили на РФ дори не влязоха. Контролната зона около Балаклея се разширява.
  4. Изюм. Сериозни боеве около града. Според украински източници руските въоръжени сили решават задачата да окупират града и вече са влезли в него. Вземането на Изюм рязко ще влоши ситуацията за цялата групировка на ВСУ в Донбас.
  5. Северодонецк. Боевете продължават в покрайнините на Рубежной. Самият Северодонецк не се щурмува челно.
  6. Славянск-Краматорск. В района на агломерацията са нанесени няколко удара по ВСУ. Пътят Изюм-Славянск все още не е прерязан.
  7.Киев. Руските въоръжени сили се приближиха до Гуляйполе и се придвижиха на изток от него, на север и североизток, в тила на групировката на ВСУ в Донбас. Противникът продължава да скъсява фронта, за да забави напредването на руските въоръжени сили.
  8. Николаев. В покрайнините на града продължиха спорадични боеве и обстрели с използване на РСЗО. Самият град не е напълно блокиран. Все още няма напредък към Южноукраинската АЕЦ в района на Вознесенск.
  9. Киев. Боевете продължиха на запад от града плюс руските въоръжени сили постепенно укрепват контрола над Буча. Ирпен под ВСУ. От изток имаше сблъсъци близо до Бровари (въоръжените сили на Руската федерация не влязоха в града). Чернигов и суми без особени промени. Местното ръководство, заплашено от разстрел, не пуска жителите по хуманитарните коридори.
  10.Одеса. Без големи промени. Десантите не са кацани. Те не се засаждат, а по-скоро папагали потенциална заплаха.

  Днес в Беларус се очакват преговори между Русия и Украйна. Русия настоява за основните си изисквания-признаване на Крим, признаване на ЛДНР, демилитаризация, денацификация + извънблоков статус. Очакваният провал на преговорите от Украйна най-вероятно ще доведе до интензификация на бойните действия през следващото денонощие, а през нощта или сутринта трябва да се очакват ракетни удари по територията на Украйна. САЩ в събота, че втората фаза на настъплението на руските въоръжени сили ще започне в рамките на 48-72 часа.. Възобновяването на активното почистване се очаква в рамките на 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *