Велислава Дърева: ГЕРБ Реабилитира Нацизма! След Луковмарш, следва да оневинят и Хитлер и да отменят присъдите на Нюрнбергския трибунал!

6

Софийски градски съд оневини българската неонацистка организация БНС и нейният ежегоден Луковмарш. Съдия Цветкова изпълни политическа поръчка, дадена й от властта на ГЕРБ. С тази нова вълна на реабилитация на нацизма, бъдете сигурни, че управляващата ни анти-комунистическа и прозападна пасмина скоро ще отмени и присъдите на Нюрнбергския трибунал… само и само да се разправи с „комунистите“ – тези най-страшни и непримирими врагове на нацизма.

На 11 февруари 2020 г. Софийската градска прокуратура (СГП) внесе иск в Софийския градски съд (СГС) да бъде заличен Български национален съюз „Еделвайс“ (за краткост – БНС) – организатор на неонацисткия Луковмарш. Аргументи: целите и действията на БНС се различават от декларираните в устава на партията и противоречат на Конституцията, която забранява всякаква дейност срещу суверенитета, териториалната цялост на страната ни и единството на нацията, както и разпалването на расова, национална, етническа или религиозна вражда и омраза.

На 16 февруари 2021 г. СГС излезе с едно решение, което щеше да е забавно четиво, ако не беше скандално, реваншистко и откровено противоконституционно.

Пак на 16 февруари в сайта на Луковмарш се появи тържествуващ текст: „Ние не капитулираме!“.

Какво направи Софийски градски съд? 

Първо. СГС отхвърли всички доказателства, събрани от ДАНС, че БНС нарушава Конституцията, изповядва нацистката идеология и разпалва расова, етническа и религиозна вражда.

Второ. СГС отхвърли всички исторически факти, предоставени от компетентното вещо лице – директора на Държавния Архив доц. Михаил Груев, за нацизма и антисемитизма на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) по принцип и в частност – на ген. Луков.

Какво ни каза СГС?

Първо: Че българските нео-нацисти са едни туристи, спортисти, любители на българската природа, родолюбци, пазители на българската история и традиции.

Че Луковмарш е мило, невинно, безобидно шествие на вегетарианци, декорирани със знака на рода Дуло и закичени с еделвайси, щото еделвайсът бил изконно българско цветенце, а не един от нацистките символи.

Че всеки член на БНС е личност самостоятелна и ако случайно, ей тъй, при неудържим родолюбив порив изпраска по телевизора или във фейсбук нещо фашизоидно и противоконституционно, то това фашизоидно и противоконституционно нещо е просто един индивидуален акт, едно лично мнение на този човек и не ангажира по никакъв начин самата организация и изобщо, ама хич, мнението му не трябвало да се счита, че произтича от нейната философия. Философия, заявена ясно и недвусмислено, защото същото това БНС се изживява като продължител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) и на „неугасващото дело на ген. Луков“.

Че униформите на БНС са предназначени само за тържествени случаи като Луковмарш и нямат нищо общо с Легиона.

Второ: Че ген. Луков е един уважаван военен експерт и водач на скаутите.

Че ако някакви хора от СБНЛ са разпространявали антисемитски и нацистки призиви и позиции, то тези призиви и позиции не са били съгласувани с „великия водач“ на СБНЛ ген. Луков, ерго – „великият водач“ ген. Луков не носи никаква отговорност за тези индивидуални и самоволни действия на някакви възпалени мозъци от СБНЛ.

Че СБНЛ и ген. Луков нямат нищо общо с нацизма и антисемитизма.

Че СБНЛ и ген. Луков изобщо не се идентифицират с италианските фашисти и с германските нацисти.

Че няма никакви доказателства СБНЛ на „великия водач“ ген. Луков да е участвал в каквито и да било нацистки и антисемитски прояви.

Какво ни казват историческите факти и документи?

Из експертното становище на доц. Христо Груев (18.11.2020), отхвърлено дръзновено от СГС:

За ген. Луков: „той е една от най-митологизираните фигури“; няма „документално потвърждение на широко лансираната теза, че на 28.09.1918 Луков и батареята му са спасили Кюстендил от сръбска окупация“; като министър на войната (1935) „започва все по-плътно да следва опита на нацистка Германия във възстановяването и в преустройството на армията по нацистки образец. По негова покана пристигат немски инструктори“;

През 1938 Луков е „сочен от германския посланик като един от най-преданите и потенциално ценни за германците… С началото на войната той става все по-високо ценен от тях… На него се гледа като на алтернатива, в случай, че царят или правителството се опитат да потърсят път извън Оста“; „неговите речи и публични прояви все повече се насищат с нацистка риторика“; „Най-потресени от смъртта му са германците… Бекерле я оценява като тежък удар за германските интереси“…

„През 1942 г. е провъзгласен за обединител на легионерите и „Велик водач на СБНЛ“. „Макар самият Луков да не артикулира лично антисемитските заклинания на своите берлински покровители, в цялата страна започват да се разпространяват позиви, брошури, лозунги и всякакви печатни произведения, в които се клейми международното еврейство, световния болшевизъм, англо-американската плутокрация, масонството и т.н. В Централния държавен архив са запазени немалка част от тях“.

За СБНЛ: След възкачването на Хитлер организациите от дясно-радикалния сектор „се превръщат в реципиенти на германския националсоциализъм, възприемат неговия антисемитизъм, расова ненавист и социален радикализъм… Най-силната организация от този тип е СБНЛ“. През 1932 г. Съюзът на младежките национални легиони (който ще се преименува на СБНЛ) „създава свои градски групи… и клонове в почти всички гимназии… [тези групи] устройват публични погроми и побои над прокомунистически младежки сбирки и хора, което ги легитимира преди всичко като антикомунисти“;

През 1933 г. „организацията [СБНЛ] възприема за свой образец еднопартийния политически модел от фюрерски тип. В нейните публични жестове и официална символика все повече място заемат различни нацистки атрибути и стилистични фигури“; първият фюрер Иван Дочев „започва да се назовава „Върховен водач“; през 1934 г. в Берлин Иван Дочев и ген. Никола Жеков имат среща „със самия Хитлер“, който „дава благословията си, а и щедра финансова подкрепа, за преустройството на легионите по модела на „Хитлер югенд“.

Под ръководството на ген. Луков „СБНЛ бързо и видимо придобива антидемократичен и антисемитски профил“ и „еволюира по посока на засилване на антидемократичните и антисемитски тенденции“.

Какво не иска да чете и да знае съдия Цветкова?

Аз няма да цитирам огромния океан от документи за Легиона. Има ги на съхранение в държавния ни архив. Ако съдия Цветкова не желае да ги чете, не желае да чуе и вещото лице по съдебното дело – шефа на държавния архив доц. Груев, да прегледа сборника „Социално наляво, национализмът – напред“, изд. 2009, съставител Николай Поппетров. Вярно, дебеличък е този сборник, към 900 страници… но пък е пълен с антрефилета на документи.

Съдия Цветкова! Имам да Ви казвам някои неща!

В решението на СГС името на Иван Дочев е изписано „И.Д.“. Скромно. И някак загадъчно. Този тип „И.Д.“ след 1944 бяга панически от България. Завърна се триумфално през 1997 г. и заяви цинично: „Нямаше преследвания на евреи, нямаше погроми, нямаше концлагери. Българското правителство взе известни мерки, че да се избегне опасността евентуално евреите да им направят (на германските войски! – б.а.) някакви пакости. Затова се въведоха някои мерки евреите да не могат да ходят нощно време, да имат обединен знак (еврейската звезда – б.а.), да се разселят от пътища, по които минават германските войски, но нямаше преследвания, нямаше ограбване, нямаше концлагери! Те (евреите! – б.а.) бяха изпратени на места, където никой не можеше да ги безпокои“… Ах, каква загриженост!…

СБНЛ е откровено нацистка организация по тертипа на Хитлерюгенд. Девизът на Хитлерюгенд е „Blut und Ehre“ („Кръв и чест“). Философията „Blut und Ehre“ ражда през 1935 г. Нюрнбергските расови закони. „Blut und Ehre“ е заглавието на книгата на Алфред Розенберг – вдъхновител на Холокоста. От „Blut und Ehre“ ще се роди „Blood and Honour“ – международната неонацистка мрежа с метастази в целия свят, в България – също.

Вижте предначертанията на Хитлер за светлото бъдеще на младежта: „В замъците ми на Тевтонския орден ще израсне младеж, пред която светът ще затрепери. Искам брутална, деспотична, безстрашна, жестока младеж. Младите трябва да са точно такива. Те трябва да понасят болката. Не трябва да има нищо слабо и изнежено. Свободният, великолепен хищен звяр трябва отново да заблести в очите им… Ето така ще създам новия ред!“ (1933).

Униформите на неонацистите от БНС напомнят поразително униформите на „кафявите ризи“, на SA – щурмоваците на NSDAP. Остава да запеят марша на SA, в който се казва как евреите и всички „иноверци и инородци“ ще бъдат прогонени „от нашия дом“. И завършва така: „Ние сме верни на пречупения кръст. Слава на нашия Фюрер, слава на теб, Хитлер!“.

Чии са тези възгледи: „Ние най-силно се опълчваме срещу коварното и подло еврейство. Евреите са най-големият враг на народите. София не е столица на българите, а на евреите. Евреите като червеи разяждат българското тяло. България е златна земя за тях. Никъде другаде те не са така галени и уважавани… Еврейството е голяма опасност за България. Неговото царство на много места свърши, само бедна България още го търпи и му робува… Евреите трябва да се изгонят!… Нашата държава е прекалено внимателна с чифутите!“.

Тези възгледи са на СБНЛ с „Върховен водач“ Иван Дочев и „Велик водач“ ген. Луков. Техен горд приемник е скромното туристическо дружество БНС, с „Еделвайс“ зад ухото…

Не е работа на съда да оценява исторически персонажи. Има си историческа наука.

Решението на СГС е политическо, преднамерено, противоконституционно и поради това – нищожно. Това решение подмени историята, реабилитира нацизма, оневини ген. Луков, узакони избуяването на неонацизма в България и легитимира Луковмарш.

Оставам в трепетно очакване кога СГС под диктата на управляващата ГЕРБ ще забрани Антилуков марш, ще оневини Хитлер, Гьоринг, Гьобелс и цялата пасмина нацистки палачи и престъпници и най-сетне ще отмени присъдите на Нюрнбергския трибунал! Че да приключим с тези ненавистни комунисти веднъж – завинаги! Skandalno.net

Велислава Дърева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. ФАШИСТКА ХУНТА БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА МУТРИ ВЪН

  2. DYREVA, TI SI EDNA DOLNA KOMUNISTI4ESKA PA4AVRA.
    GEN. LUKOV E IKONA ZA DEMOKRATI4NA BYLGARIQ I TVOITE VOLEIZQVLENIQ NQMA DA PROMENQT MNENIETO NA MISLE6TITE BYLGARI.

    DYREVA ,TI SI EDNA DOLNA UTREPKA

  3. БЪЛГАРОУБИЙЦИ ФАШИСТКА МАФИЯ ГЕРБ АКО ОТНОВО СЕ ОПИТАТЕ ДА ФАЛШИФИЦИРАТЕ ИЗБОРИТЕ ОЧАКВАЙТЕ ВСЕНАРОДЕН ПОГРОМ НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ И ДЕН НА ВЛАСТ НИЕ НАРОДА БСП ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО И АТАКА ЩЕ ВИ ПРОКУДИМ НАВЕКИ

  4. Хора, бъдете бдитерни. Кафявата чума пак протяга ръка нъм вашето гърло и ще ви задуши, ако не й дадете овреме отпор.

  5. Един ден Адолф Хитлер ще бъде оневинен и признат за национален герой.Така беше и с Наполеон Бонапарт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *