Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ВЕЛИКИЯТ ОКТОМВРИ е НУЖЕН и днес! ВОСР превърна Русия в МОГЪЩА държава, БРАНИТЕЛ на СВОБОДАТА, БРАТСТВОТО и СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

На 25 октомври 1917 г. / 7 ноември нов стил /, могъщият залп на  революционният крайцер „Аврора“ по Зимния дворец, даде началото на Великата октомврийска социалистическа революция. И хвърли в паника цяла буржоазна Европа. А народите по света дари с неописуема радост и светла надежда за бъдещето.

Странно е спираловидното движение на човешката история. Тя ту попада в ръкава на спиралата и забавя своя ход, сякаш, за да събере нови сили…Ту се устремява рязко нагоре към върха на спиралата…И към върховете на човешките мечти за свобода и щастие за всички.

Сега, изглежда, че се намираме точно в един от ръкавите на историческото развитие. Човешкото общество се е върнало назад към отживели и архаични капиталистически модели и сякаш няма намерение да тръгне отново напред. Но това е само привидност и илюзия. И много ще сгреши онзи, който сметне, че днешният исторически застой е нещо вечно и неизменно.

Вечен и неизменен е само стремежът на хората към по-добър живот и  справедливост за всички. А Великата октомврийска социалистическа революция е именно въплъщение на този неунищожим човешки стремеж. И на мечтите, които винаги се превръщат в реалност.

Неслучайно 85% от хората в Русия, и много от хората в Европа и света, са на мнение, че Съветска Русия, въпреки своите недостатъци, е тяхната осъществена мечта за едно общество на социална справедливост и благоденствие за всички. Защо мислят така хората? Защо толкова обичат и пазят спомена за ВОСР и СССР? Защото са заблудени от някаква митична „комунистическа“ пропаганда? Защото някой, неизвестно кой, е промил мозъците им?

Не, човечеството пази спомена за обикновените руски хора, защото те рискуваха живота си и застанаха начело на Пролетарската революция. Защото те дадоха нов смисъл и нови надежди на милиони и милиарди хора по света. Защото те първи нарекоха „моето“, „наше“. Защото първи отрекоха частната собственост и експлоатацията на човек от човека. А това вече не е просто революция. Това е огромен скок напред в развитието на човечеството.

Нещо повече. Те създадоха една огромна и мощна държава, която единствена в целия свят, стана защитник на свободата, братството и социалната справедливост. Съветският съюз със своите неизчерпаеми човешки и природни ресурси стана неунищожим контрапункт на стария европейски капитализъм. В огромната държава започна гигантско строителство. И само за няколко десетилетия изостанала, дворянска Русия се превърна в ПЪРВА съвременна, високо технологична, ядрена и КОСМИЧЕСКА държава.

Съветският съюз даде възможност на руския народ и на съветските народи да разгърнат своя невероятен интелектуален потенциал. И така да превърнат своята родина във велика, световна държава, образец за всички народи. Без която никой не можеше да вземе каквото и да било решение в съвременния свят.

Но световната буржоазна плутокрация, която уж помагала на Ленин да направи революцията, най-хладнокръвно го уби. И успя  да обгради с огнен обръч от войски младата съветска държава. Целта бе да се унищожи Съветска Русия. И да се угасят мечтите, които по думите на народния поет Иван Вазов, не гаснат и не могат да бъдат унищожени по никакъв начин.

И днес, въпреки че Русия е страна с пазарна икономика, войната на Вашингтон и Брюксел срещу славянския Колос не стихва. Точно обратното. Тя става все по-жестока, по-кървава и по-съдбоносна, от когато и да било. Днес Руската федерация отново е обкръжена отвсякъде. Натовските войски са до самите граници на Русия. Те са само на 200 километра от Москва. Нещо, което не се е случвало от 400 години насам. Дори американските ракети с ядрени бойни глави са на един хвърлей разстояние от границите на Русия.

Това означава, че не „комунизмът“ на Съветска Русия е пречел на атлантическия Запад. Те просто искат да унищожат единствения си могъщ съперник. Да ограбят ресурсите му. Да унищожат славянството. И да установят световната си хегемония.

Безразделна власт над света. Това иска Западът. Към това се стремят и мощните Транснационални западни корпорации. Капитализмът иска най-накрая да пороби окончателно човечеството. И да унищожи по-голямата част от него. А останалите да превърне в генетични мутанти с робска психика и манталитет.

Ето затова ни е нужен Великият Октомври. Защото ВОСР създаде могъщите идеи за свобода, братство и справедливост. За разгръщане на интелектуалния потенциал на човечеството. И в крайна сметка, за ликвидиране на капитализма, който вече само пречи на човечеството да върви напред.

Сега от нас зависи дали ще запазим идеите на Великия Октомври. И дали ще продължим по пътя на мечтите, който съветските и руските хора ни проправиха. Длъжни сме да го направим. За да оцелее човечеството.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за ВЕЛИКИЯТ ОКТОМВРИ е НУЖЕН и днес! ВОСР превърна Русия в МОГЪЩА държава, БРАНИТЕЛ на СВОБОДАТА, БРАТСТВОТО и СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

 1. Ник Отговор

  06.11.2017 в 18:44

  Бая си се сбъркал брат!Една „цветна“ еврейска революция,която унищожи една цъфтяща Империя и докара зло,насилия, ограбване,ГОЛОДОМОР,репресии и лагери,милиони жертви,унищожи Православието и смачка православните,та до днес са втора ръка, в Русия…нещо не си наясно.Или си индоктриниран.Вярно е,като нямаш изход,а си натясно,търсиш да се ловиш за въжделена сламка,макар че..

 2. Анонимен Отговор

  07.11.2017 в 8:18

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТУШКИ УПРАВЛЯВАЩАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ДЕМОНИЗИРА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ НАНАТО ЕС АМЕРИКА НО НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ВИЕ СТЕ НАШАТА НАДЕЖДА СИГУРНОСТ И ЗАКРИЛА НИЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНСКИ БРАТСКИ НАРОДИ И НЕ СЪЩЕСТВУВА СИЛА ДА ГО ПРОМЕНИ ОБИЧАМЕ ВИ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

 3. дядо Петко Отговор

  08.11.2017 в 4:09

  На Русия славянска е само писменоста и езика а иначе ся татаро монголи и вяряги

 4. Георги Отговор

  08.11.2017 в 6:48

  Аз съм на мнение, че ВОСР спря естествения ход на историята, защото бе в противоречие със законите на диалектиката. Ненапразно Маркс е описал в „Капиталът“, че следващият строй ще победи в най-развитите индустриални държави, едва когато антагонистичните противоречия на капитализма доведат до революционна ситуация. А ВОСР прескочи цял обществен строй и от феодализъм Русия отиде напразно на социализъм. Поради тази причина комунизмът като идея бе компрометиран, а и научно-техническото развитие даде допълнителни доминантни сили на капитализма /войната на умовете/. Затова мисля, че Ленин си е спретнал едно превратче, използвайки Марксовото учение като знаме,затова е супер вреден за комунистическата идея /виж тезисите му и военния комунизъм/

 5. Анонимен 1 Отговор

  11.11.2017 в 5:27

  Няма нищо по-благородно, по-човешко, дори по-божествено от идеите на социализма. Казвал съм го преди и пак ще го кажа. Каква е разликата между учението на Маркс и това на Исус Христос. Исус Христос казва: ако имаш две ризи, дай едната на ближния си. А Маркс казва: ако не я дадеш сами ще си я вземем. С други думи целта е еднаква само методите на постигането са различни. Исус Христос вече 2,000 години се мъчи по мирен начин да облагороди човека, да изкорени алчността и злобата от него, но не успя. Комунизмът и той за по-малко от 100 години беше победен от човешката алчност. Действително, идеята на Маркс, комунизмът да настъпи в най-развитата капиталистическа страна и от там да проникне в целия свят има смисъл. Алчността у човека може да е генетически вродена, но гените също подлежат на промяна. В края на краищата у първобитните хора не е съществувала никаква алчност. Но дори комунизмът да беше настъпил в целия свят, не се знае тези които са на върха дали няма да се полакомят за повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *