Велизар Енчев разкри: Таен съюзник спасява кожата на Борисов! Вижте кой е той:

1

На 4 септември премиерът Борисов прие в Министерски съвет ръководството на партия АБВ в лицето на нейният създател и бивш лидер Георги Първанов и настоящият председател Румен Петков.

Темата на срещата е била отношенията между България и Република Македония, съобщиха от правителствената информационна служба. „Нужен е нов съвместен документ на София и Скопие, с който да се дефинира понятието „обща история“, защото моята прогноза е, че в познатия македонистичен дух ще продължи да се прави вреден за българите прочит“, каза Първанов на брифинг след разговора…

Какво се крие зад това съобщение на правителствената информационна служба, което е прецедент в дейността на министър-председателя? Досега премиер не е приемал на“Дондуков”№ 1 лидер на извънпарламентарна партия, за да обсъжда външнополитически въпрос и то такъв деликатен като македонския.

При това ръководството на АБВ не просто дискутира с министър-председателя сключения преди година договор с Македония, а предлага неговата ревизия.

Нито преди 1 август м.г., нито веднага след това, Първанов не възрази срещу договора, както това направиха дипломати и историци. Той реагира едва преди подписването на гръцко-македонския договор за името “Северна Македония”, когато България вече бе изолирана от преговорите между Атина и Скопие – главно заради своето бездействие.

Защо Борисов не прие делегация на дипломати и историци, отдавна алармиращи за пробойните в българо-македонския договор, позволяващи на македонизма да присвоява културно-историческото ни наследство, а се срещна с маргиналната АБВ? Защо по темата “Македония”Борисов не разговаря с главната опозиционна сила в Народното събрание, а предпочете отцепила се от БСП партия, открито воюваща не с ГЕРБ, а с партията-майка?

Отговорът е елементарен: ГЕРБ анонсира новата си стара патерица, с която преди две години отлично си партнираше в 43-то Народно събрание.

С този ход Борисов преследва две цели. Не само да уязви парламентарната опозиция, но и да респектира коалиционните си партньори от ОП, към които отправя дискретен ултиматум: Престанете да клатите кораба на властта или ще си намеря нови коалиционни патерици – в парламента или извън него!

Всъщност АБВ е във властта, след като парламентарен секретар на вътрешния министър е неин бивш депутат. И когато бившият вътрешен министър Румен Петков атакува МВР, да не забравя кой е най-близо до министър Радев. За близостта на Първанов и Борисов не е нужно да говорим.

Ако не бе рамото на бившия държавен глава, Борисов нямаше да получи нито незаслужените генералски звезди, нито кметския стол на София, нито да припари до“Дондуков”1. Първанов е един от политическите бащи на проекта “Борисов”.

Очевидно е: Пенсионираният президент очаква обратна услуга от своето отроче във властта!

Коментар на Велизар Енчев

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Ленин е казал „Берегите как зеницу ока единство партии“, а накива мекерета като Първанов/Петков, Ав.Томов, Татяна Дончева, Геарги Кадиев, Тодор Славков, покойният Божидар Димитров и той щял да прави проэесорска партия, създават партии еднодневки и с това те отклоняват избирателите от основната партия столетницата.
    що се отнася до Македония, крайно време да разберат, че мястото им в състава на България. ПО този начин те автоматично си слагат таралиж в тащите – стват членове на НАТО и ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *