Велизар Енчев: Мая, срам имаш ли?! Колко ти платиха американците?

5

„Ако Корнелия Нинова внесе кабинет в парламента, тя няма да получи подкрепа нито от партията на Слави Трифонов, нито от „Изправи се! Мутри вън!“, нито от „Демократична България“. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите…“. Това заяви днес Мая Манолова в тв. интервю…Живеем във време разделно, в което всеки политик, иска или не, разкрива истинската си същност. Днес Мая Манолова показа лицето си на безскрупулен политик, готов да мине през трупове на съидейници и да се прегърне с идейни противници.

Манолова си вярва, че е изпратена в парламента от гражданите. Това е първата й заблуда. Да й припомним: в първите дни на протестите гражданите гневно я гонеха от площад „Независимост“.

Но в съдружие, подпечатано с волята на американското посолство в София, Мая се събра с идеологическите си противници Бабикян, Хаджигенов и Минеков. И четиримата се прилепиха към протеста, на който до последния момент и те, и тя бяха чужди тела. И Корнелия Нинова бе на площада, но в нито един момент нито един протестиращ не изрече и дума срещу нея.

Манолова или е с къса памет, или манипулира фактите по свой образ и подобие. На масовите софийски протести имаше три водещи лозунга: „Долу Борисов“, „Долу ГЕРБ“, „Долу Гешев“…

В нито един момент, от първия до последния ден на протестите, нито се появи, нито се чу лозунгът „Долу БСП“. Защото в „Триъгълника на властта“ (правителство, президентство, парламент) поне половината от хората бяха близки до БСП, което бе видимо за всички.

Ако някой се съмнява в казаното дотук, ще му помогнем с видеокадри от преките предавания на Българска свободна телевизия (БСвТв). И най-важното – в първите няколко седмици тя бе единствената телевизия, която предаваше на живо протестите от 18.00 часа до полунощ. На петия ден от преките предавания общият брой зрители на БСвТв (в ефира, Фейсбук и социалните мрежи) премина 1 000 000!

Ако не бяха живите емисии на БСвТв, която работеше в почти денонощен режим, България нямаше да знае какъв протестен вулкан е изригнал в столицата и как властта се крепи само от кордоните полицаи и жандармеристи.

Апропо, „Отровното трио“ десетки пъти даваше интервюта на репортерите на единствената телевизия, която ги отразяваше. Телевизията на Слави Трифонов не само отсъстваше от площада в първите седмици, самият Трифонов не се появи нито веднъж сред гражданите.

По това време Мая дори не смееше да се доближи до „Отровното трио“. Просто присъствието й до Бабикян, Хаджигенов и Минеков бе токсично за тях.

А и как да застанат до политик, който публично твърди (със странна самоирония го говори и днес), че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС?

Как да я припознаят като протестър, след като без срам и свян измина пътя от разобличител на гербаджийската афера „Костинброд“ до омбудсман на … ГЕРБ?

„Отровното трио“ са убедени десни политици. Но дори и те не атакуват с такава злост БСП и Корнелия Нинова, както го прави бившия член на БСП Мая Манолова.

Хаджигенов дори на два пъти обяви, че с БСП трябва да се говори и преговаря. Иначе как се демонтира мафиотски модел, граден в продължение на 11 години!

А само преди две години Манолова охотно прие подкрепата на БСП за кметския вот в София. Нещо повече – за да й помогне в битката срещу ГЕРБ, БСП не издигна свой кандидат за кмет на София.

От днес полемиката на Манолова с БСП ескалира във война, демаскираща образа й на последователен борец срещу статуквото. След като предпочита политическата реанимация на Борисов на извънредни избори, но не и съюз с БСП за демонтаж на модела „ГЕРБ“, Манолова е част от това статукво.

Днешното изявление на Мая Манолова срещу Корнелия Нинова е от името на Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Слави Трифонов и Христо Иванов. Или поне така изглежда.

Значи ли, че тя вече е техният говорител?

Точно тя!

Мая, срам имаш ли? Skandalno.net

Велизар Енчев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. КУРВИТЕ НЯМАТ НИТО СВЯН НИТО СРАМ МАЯ ЗА ВЛАСТ Е ГОТОВА НА ВСЯКАКВО ПОРНО

  2. ЧЕКИСТА ТРЯБВА ДА ИМА ГОРЕЩО СЪРЦЕ ,ХЛАДЕН УМ И ЧИСТИ РЪЦЕ…НАЛИ ДРУГАРЮ ЕНЧЕВ…ДО ВЧЕРА ПЛЮ ,ТРИФОНОВ,ДНЕС МАНОЛОВА И ТРИОТО ,УТРЕ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТА…ПРОБЛЕМА Е В В СОБСТВЕНИЯ ВИ ТЕЛЕВИЗОР.ГРЕШКИТЕ СА ВАШИ ,НЕ СА ТЕХНИ. И ТЕЗИ ЗЛОБНИ АТАКИ НЕ ВИ ВЪРШАТ РАБОТА ,ТОВА СА КУХИ И БЕЗМИСЛЕНИ ,ПРАЗНИ ХОДОВЕ.ЕНЕРГИЯГА Я ИМА ,ПОСОКАТА Е ГРЕШНА. ОБЪРНЕТЕ ПОГЛЕДА НАВЪТРЕ НЕ НА ВЪН.ЩОМ БСП ОПРЯ ДО ПАРТИЯ НА ТРИ МЕСЕЦА ДА И РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ С ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ–РАЗОТИВАЙТЕ СЕ И ПОСЛЕДНИЯ ДА ЗАКЛЮЧВА.КАТО ВИ ГЛЕДА ЧОВЕК ПО СТУДИЯТА ,ЖАЛ ДА МУ СТАНЕ –ТОЗИ ВИНОВЕН ,ДРУГИЯ ВИНОВЕН, НИЕ СМЕ ПРАВИ –АМА СМЕ ТРЕТИ И НИКОЙ НЕ НИ ЩЕ. А ЗАЩО????

  3. Велизаре, спри с пророческите заклинания и с конспиративните сюжети, които само ти виждаш. Мозъка, когато е претоварен, понякога изневерява. Не се превръщай в обвинител, защото не си обърнал внимание, че вече почти никой не ти вярва. В момента в политически смисъл „целта, оправдава средствата“. Няма значение, кой, какво е казал и какво е мислил преди ден, месец, година и повече. Не искаме някой да ни обяснява, какво е могло да стане – искаме ефективни действия, сега и веднага. Най-важния и смислен ход на политическата класа в момента е да се направи правителство, с широка консенсусна подкрепа – за избирателния закон, за корупцията, за проблема с обществените пари (за които мълчат гузно), за здравеопазването, за парите от ЕС, които сме на път да пропилеем, за върховенството на закона и още 2-3 неща. Времеви хоризонт – колкото трябва, докато се случат нещата или поне да тръгнат необратимо. Не ни разочаровайте, не ни губете времето, ако ви е страх – признайте си! Само не забравяйте, че глада е по силен и от страха и от тока. Дано не сте отпред, когато чашата прелее.

  4. Като че ли назрява момента за президентска република. Партиите в парламента са до такава степен обладани от мании за величие, всеки мисли, че около него се върти света. Никои не търси общото, което може да ги обедини, – общи цели, подредени по приоритети. Едни са се фиксирали върху
    „росенец“, други субсидията да бъде 1 лв, трети да правят кариери. Това ли е най-важно на този етап? Голямо разочарование от всички политически сили, всеки се е вторачил в пъпа си и друга не го интересува-хората, бизнеса да се оправят както могат. Така е било и до сега,но се надявахме на нещо по-добро,наистина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *