България 2017: ВАрви, нАроде вАзродени! С „Pod igoto“ към Игото върви! И защо който се срами, че е Българин – Умира! Виж Тук:

5

Най-българският празник 24 май вече не е български!

Ще излязат дечица на шествие, ще размахват ликовете на Кирил и Методий, ще кажат по някое друго стихотворение… и панаирът, пардон, празникът, ще свърши.

Най-много министърът на културата да изпрати някой поздравителен адрес и на  Джорджано, след като поздрави Криско за рождения му ден със специална телеграма.

Стигнахме дъното. Задълбахме, заорахме и тържествено дълбаем все по-надълбоко в тинята. Ние сме една от малкото нации, които имат своя азбука и единствената, която прави всичко възможно да се откаже от нея.

Да. Невинни дечица ще излязат на манифестация. Но на нито една детска тениска няма да има надпис на български. Ще прочетем надписи с всякакви безумия. Даже четиригодишни вече тичат по площадките със закачливото „Аз съм секси гърл“, тупнато право връз гърдите.

Още по-„невинните“ им родители също трудно пишат и избягват азбуката ни като чумава. Стигна се дотам, че истерични соросоидни демократи я обявиха за комунистическа отживелица.

Хай,  стига бе!!!

Без майтап, според соросоидното платено родно войнство ние, българите, трябва да влезем в световната история с това, че сме открили комунизма векове преди Маркс и Енгелс. Защото според същите тия „неолиберални гьонсурати“ Кирил и Методий са първите комунистически агенти, започнали подривна борба срещу световния капитализъм, преди още той да е възникнал като строй!

Друга група платени соросоиди пък твърдят, че светът се глобализира, затова задължително трябвало да заменим кирилицата с латиница. За да сме модерни и актуални.

О, наразумний и юроде! Защо забравяш род и родина? Защо дори в профила си във Фейсбук пишеш Ivan Ivanov? И това по-космополитен ли те прави? Или по-неграмотен?

Няма смисъл да ахкаме и охкаме на бисерите на матурите и на кандидат-студентските изпити. Учениците ни отдавна не могат да пишат. 80 процента от тях едва скалъпват едно нормално изречение, но иначе със скоростта на светлината чатят по мобилните си телефони на „шльокавица“. Така официално вече наричат оня безумен и юродлив сленг от цифри и латински букви, плюс безумни съкращения, който за младите представлява новата азбука.

Никой не протестира, че на част от новите мобилни телефони няма кирилица, а западните компании ни ги пробутват напълно съзнателно и целенасочено, за да забравим езика си. И че част от таблетите също нямат славянски букви.

Даже на  някои  от храните етикетите са на чужди езици. Който разбрал – разбрал!

Единствено Издателство „Жанет 45“ на пловдивската поетеса-родолюбка Божана Апостолова предупреди нагледно какво се случва в България. То издаде „Под игото“ на нелепата писменост, която в момента залива страната. И го направи,  за да покаже, че употребата й е реална заплаха за грамотността ни,  за езика ни, и за цялата  българската култура. При всеки купен екземпляр от идиотската книга, издателството ще дава две български на читалищата.

Но акцията бе приета от повечето на майтап и те си купиха  „Pod  igoto“ като трофейна гордост, а не съзряха иронията и отчаяното желание на някого да бъде спасена културата ни.

Явно само малцина в България усещат, че ония отвън имат полза и здраво работят да ни затрият като нация, посягайки на националното ни самочувствие – азбуката. Да ни обезличат, да ни направят безмълвни овце от европейското соросоидно стадо и бъдещи неолиберални роби на глобализма.

Първо ни махнаха класиката от учебниците.

После съкратиха историята до джобна брошура, пропускайки най-силните ни векове и постижения.

След това посегнаха на светини като Ботев и Вапцаров… и сведоха стихотворенията им до общо две.

Патриархът Вазов пък бе обявен за старомоден и неразбираем за подрастващите.

Е, как ще е разбираем, като отдавна вече им преподават псевдо-история? В която отдавна не се споменава под какво иго сме били?

Асимилацията е в пълен ход. Народността българска изчезва, идентичността се размива… А след още едно поколение  стихотворението „Аз съм българче“ също ще излезе от учебниците, защото ще звучи архаично.

Докато в един момент някой придворен поет не напише: „Аз съм обединено европейче!“.

Дай Боже поне да е на кирилица. Ама надали! По-вероятно тогава България няма да я има.

А Европа? Ще я има, разбира се! Под формата на арабски халифат.

Така че: Върви, народе, възродени! Върви… към гибелни беди! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК

  Иван Вазов

  Език свещен на моите деди
  език на мъки, стонове вековни,
  език на тая, дето ни роди
  за радост не – за ядове отровни.

  Език прекрасен, кой те не руга
  и кой те пощади от хули гадки?
  Вслушал ли се е някой досега
  в мелодьята на твойте звуци сладки?

  Разбра ли някой колко хубост, мощ
  се крий в речта ти гъвкава, звънлива –
  от руйни тонове какъв разкош,
  какъв размах и изразитост жива?

  Не, ти падна под общия позор,
  охулен, опетнен със думи кални:
  и чуждите, и нашите, във хор,
  отрекоха те, о, език страдални!

  Не си можал да въплътиш във теб
  създаньята на творческата мисъл!
  И не за песен геният ти слеп –
  за груб брътвеж те само бил орисал!

  Тъй слушам сè, откак съм на света!
  Сè туй ругателство ужасно, модно,
  сè тоя отзив, низка клевета,
  що слетя всичко мило нам и родно.

  Ох, аз ще взема черния ти срам
  и той ще стане мойто вдъхновенье,
  и в светли звукове ще те предам
  на бъдещото бодро поколенье;

  ох, аз ще те обриша от калта
  и в твоя чистий бляск ще те покажа,
  и с удара на твойта красота
  аз хулниците твои ще накажа.

  Пловдив, 1883

 2. Сами сме си виновни. Вчера вечерта предаваха Аскееерите. В чест на 24 май. И какво? Артисти с чувство изпяха три песни – на АНГЛИЙСКИ. Тогава защо да търсим вината за неграмотността и незачитането на бълг. език другаде, когато се пропагандира чуждопоклонничеството от всеки ъгъл на информационната политика?

 3. Поредният опит за асимилация на България. Е, постигнаха го! На 24 май БТВ дава турски сериал. Ако щете!

 4. Простотията, простащината, неграмотността и предателството вече ни задушават, сами трябва да се отървем! Как? Никак, за съжаление… Отговорът е – смяна на световния ред! Сложно, трудно… Докато се случи, нашите поколения няма да ги има.

 5. А Божана Апостолова- издателката от Пловдив, е лапнала 100 хил. лв. от „Приятели на Америка“ (чисто нова соросоидна фондация) за да издаде шльокавото „Под иго“. Плащането е станало през сина й. Те, неолибералните пропагандисти, така действат не само у нас, но и по целия свят вече. Първо пускат нещо като провокация. След някой друг месец ще повторят, после ще потретят… и при всеки следващ напън, обществото ще реагира все по-ялово и с все по-голямо безразличие… докато накрая шльокавицата не се унифицира и официализира като норма и не замени тотал кирилицата. 100 хил. лв. са дали соросоидите на Апостолова за да ползват името й. Ах, продажна алкохоличка. Много ми падна в очите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *