Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ваня Григорова от КТ Подкрепа: В България СТАЧКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ! Докато САЩ ни управляват ще Сменяме Борисов с поредния про-американски Изрод!

Докато сме подвластна на САЩ територия, всеки път ще сменяме властта, за да ни спуснат за управник следващия про-американски изрод и безродник. Това заяви Ваня Григорова от КТ “Подкрепа” в интервю за “Судио Х” по ТВ ⅞. Между нея и водещия Тошко Йорданов се завихри ожесточен спор, в който Григорова обясни, че няма как синдикатът да организира стачки, след като правителството на ГЕРБ е отменило закона за стачките и на практика те от години са незаконни у нас.

ВАНЯ ГРИГОРОВА, КТ „ПОДКРЕПА“

Ето какво още каза Григорова: “Вас не ви видях на площада, но аз бях там в лично качество. КТ Подкрепа нямаше работа на тия протести. Организаторите им от „Отровното трио“ и всички останали, които държаха речи от трибуната, не поставиха нито едно социално искане. Те не засегнаха проблемите на миньорите и на други мачкани от властта работнически браншове? Докато сме територия, подвластна на САЩ, всеки път ще сменяваме властта, за да ни спуснат за премиер следващият про-американски изрод и безродник. Има решение на наднационално ниво българските мини да бъдат закрити. Това ще стане след няколко години с формалния подпис на българския министър-председател, който и да е той тогава, и ние нищо не можем да направим. Когато търсиш подкрепата на някой, ти също трябва да му помогнеш. Защото не може ние да се борим за мините – със зъби и нокти и от години… а организаторите на протестите да нехаят какво се случва в старозагорско. Казах на ораторите от „Отровното трио“ да обърнат внимание в речите си на онеправданите миньори, а те ме изгледаха странно и… не последва нищо.  Тогава си казахме, че този протест не е наш, защото той нямаше никакви социални искания.

Синдикатите не правят политика. Синдикатите не избират и управляващите. Вие не разбирате нашата роля. Синдикатите могат да са опозиция на управляващите само когато защитават социалните искания на трудещите се. Синдикатите не са някаква организирана армия, която всеки може да свика по поръчка за целите си. Синдикатите трябва да защитават работниците в различни фирми. Вие защо си мислите, че нашите членове са някакви говеда, които може да бъдат изкарвани на улицата за всякакви цели. Иначе, на самите протести видях много наши синдикални членове, но те бяха там като граждани и представяха единствено себе си. Те не са ни подчинени, за да може ние да ги изкараме на площада.

Това, което постигнахме днес като народ, е че живеем в един безконтролен дивашки капитализъм, който източва всички човешки, подземни и надземни ресурси от територията на България… Това, за което се борихме 30 години в невежеството си, доведе до колапс на всички държавни и социални системи в страната, оглавявани от мутри. Днес имаме една шепа приказно богати олигарси, които държат 90 % от икономиката на страната и злоупотребяват жестоко не просто с трудовите, а с човешките права. Аз съм социалист. Знаете ли какво е в Западна Европа? Там е социална демокрация. Това есистемата на управление, към която ние трябва да се стремим. За съжаление обаче ние се стремим към Америка – там, където е върл безконтролен и безчовечен капитализъм. Там има много немощни синдикати. По техен тертип властта на ГЕРБ устрои и нашите синдикати. В Америка работодателят не е задължен дори да подписва трудов договор със своя работник, заяви Григорова.

По отношение на властта на Борисов: Не може да си срещу газопровод, който ни дава евтина електроенергия. Борисов направи и невъзможното да спре изключително изгодния за България “Южен поток”. После дойде Орешарски и се опита да го пусне, но дойдоха едни изключително нагли американски сенатори, които му размахаха пръст и той пребледнял от страх каза: “Край на “Южен поток”. Сега същите американци заповядват на Борисов да сложи край на “Турски поток””. А ние с какво ще се топлим?! България, най-енергийно бедната държава на Балканите, ще се топли на прескъп американски шистов газ.

На КТ “Подкрепа” не й е работа да крепи правителството. Работата й е да иска от властта увеличение на майчинските, увеличаване на пенсиите, на минималната работна заплата… Постигаме го с преговори. Три години се борим за повишаване на заплащането на нощния труд.  Миналата година, когато говорих на брифинга пред Министерски съвет, отпред трябваше да има минимум 1000 човека с плакати, които да покажат, че ние изразяваме техните интереси. Обаче нямаше нито един, нито един… Е, кажете ми тогава, синдикатът ни за кого се бори. Ние не можем да си позволим платени протестъри, не можем да плащаме. Работниците трябва да разберат, че това е за тях. Друг е въпросът, че дори да ги приканим на стачка, ние не можем да ги защитим от уволнение. Причината е, че преди години ГЕРБ под американски натиск отмениха закона за стачките.

Вие сте се запътили към властта със Слави, но дори не знаете, че в България стачките от години са забранени. Старият закон за стачките беше премахнат, а нов няма. В българското законодателство текст за националните стачки няма. Знаете ли каква е разликата между стачка и протест? Протестът е това, на което станахме свидетели през последните три месеца – разходки по площада на чист въздух. Докато стачката е саботиране на производството, блокиране на националната икономика, затваряне на инфраструктурата на държавата… Ние като синдикат вече не разполагаме с такъв механизъм. Дори да призовем членовете на КТ Подкрепа да стачкуват, без закон за стачките, който да ги пази, те ще бъдат уволнени от работодателите си, а може същите и да ги осъдят за финансови щети, причинени от стачката.

Защо тези протести не станаха масови ли?! Разберете, когато един човек няма хляб на масата си, той иска да чуе от подобни протести социални искания, а не някакви имагинерни гражданско-морални послания. Skandalno.net

Записа: Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Ваня Григорова от КТ Подкрепа: В България СТАЧКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ! Докато САЩ ни управляват ще Сменяме Борисов с поредния про-американски Изрод!

 1. Бойко Цонев Отговор

  21.10.2020 в 21:01

  Много точна Ваня.Браво бе момиче за смелостта

 2. ОЩ ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДЕТО СПРЪТВАТ ПРОМЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА , НЕ! -https://www.youtube.com/watch?v=nseCzE8fco8 – ГЛЕДАЙТЕ И СЛУШАЙТЕ – КОПИРАЛ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

 3. Анонимен Отговор

  21.10.2020 в 21:55

  НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯВСИЧКИ БЕДИ И РАЗРУХА СА ОТ ВАС

 4. FuckEU Отговор

  22.10.2020 в 7:19

  1. Демокрацията означава единствено, когато дадена държава или територия се контролира и експлоатира от британоварварите.
  2. Когато дадена държава е суверенна и свободна, означава че начело е кървав тиранин или поне се управлява от диктатор, който трябва да бъде унищожен.
  3. Свобода на словото означава единствено, това което британоварварите са ти позволили да казваш и да ругаеш тези които ти посочват. Ако кажеш нещо неизгодно за тях не е свобода на словото, а руска пропаганда.
  4. Толерантност означава да се подчиняваш като роб на господарите си и да търпиш прищявките им, докато ти налагат цигански, негърски или падалски диктат.Който не е съгласен е фашист, комунист, ксенофоб, хомофоб ……… и трябва да бъде разстрелян.

 5. Костадин Костадинов Отговор

  22.10.2020 в 12:10

  За чий чеп сте тогава всички вие синдикалисти?След като сме на последно място по стандарт на живота и по доходи в целият европейски съюз,защо е нужно да ви плащаме членски внос ние трудещите се?С какво допринесохте да се повиши качеството на живот на българите?Вие нищо неправещите за нас имате една единствена цел а именно, да влезете един ден в политиката и да станете като тях.Живеете на наш гръб вече толкова години и нищо,това може да продължи вечно.Затова и вие и те сте за бунището.Жалки кариеристи,презирам ви истински!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *