Валентин Вацев: Шефът на българския шоу бизнес вече не е Слави. Друг е и живее в Америка!

2

„Шоуто продължава!“, с тази констатация започна коментара си пред БНР топ политическия анализатор Валентин Вацев. Той подчерта, че България е влязла в окончателна и безизходна криза на легитимността, защото от всеки трима българи – двама вече категорично отказват да се занимават с политика.

„Според централния закон на западната неолиберална политическа логика, по който се движи политиката и в колонизирана България, всички знаят, че има разлика между политика и шоу, но никой не може да посочи линията, която ги разделя. В този смисъл Слави Трифонов има основание да се смята за господар на ситуацията и да си въобразява, че това негово поредно шоу е в рамките на цялостния български политически процес“.

Затова, според анализатора, е дошло време кукловодите и сценаристите на българския политически процес да пуснат жена за премиер и прогнозира, че след оттеглянето на Николай Василев, Трифонов ще направи точно такова предложение:

„Разбира се, проблемът не е дали министър-председателят ще е мъж или жена… Най-логично за неолиберала и евроатлантически храненик Слави Трифонов ще е без много шум да състави кабинет от кадри на ГЕРБ и ДПС, както и от няколко ярки шоу-фигури от ИТН, за отвличане на вниманието… При Слави всяко заричане, всяко обещание е предпоследно. Той вярва, че ситуацията е в неговите ръце, но греши. Шефът на българския шоу бизнес вече не е той, шефът и централата му са на друго място“.

Това „друго място“ по думите на Вацев, са кръгове, които свързват по невидим начин ИТН с ГЕРБ, с остатъците от НДСВ и с ДПС. „Това е една неолиберална глутница на американска хранилка, пропазарни талибани, които се възторгват от идеята да няма държава. Защото държавата пречи на глобалните корпорации да богатеят. Те не желаят да има и българска нация, защото тя също много пречи на глобалната олигархия да контролира света и животите в него“.

„У нас има финансово-политически и идеологически кръгове от хора, които не са на видими политически постове, но се ползват с влияние в САЩ – някои от тях са били премиери, други са били във високите етажи на властта, ние ги познаваме. В това няма нищо странно. Такива хора в момента стоят зад Слави. Те в момента редят тежестите така, че кабинетът на ИТН да е крайно екзотичен, но в същото време да се радва на пасивната подкрепа на три парламентарни политически сили“.

По думите на анализатора Държавният департамент на САЩ вече няма нерви да чака политическите си мекерета у нас да наложат 100 %-овия либерализъм, приватизация и освобождаване на пазара за мултинационалните компании. Амбасадата на ул. „Козяк“ започна активно да действа и това е външният фактор, който ни гарантира, че този път България ще има правителство, макар и не пробългарско.

„САЩ скръцнаха със зъби и заповядаха на българския политически елит този път да направи правителство, което трябва да осигури и присъствието на Северна Македония в ЕС. Т.е. каквото и правителство да се пръкне у нас, то ще има не много приятната задача да намери аргументи, по силата на които да приеме македонското участие в ЕС. Такова едно правителство моментално ще загуби обществена подкрепа, но това вече няма да има значение“.

Валентин Вацев прогнозира, че „българските политически технолози“, ще трябва да осигурят правителство, което да е приемливо както за предишната американска креатура ГЕРБ, така и за новата такава в лицето на ИТН и Слави Трифонов. Според анализатора, Трифонов вече е изиграл ролята си на рекламно лице на новия неолиберален проект и вероятно ще се оттегли.

Дълбока промяна на колониалния модел на управление на България няма да има, подчерта анализаторът и уточни, че правителството, което той очаква да се сформира, ще има живот между 9 месеца и 1 година. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА ЗА ТУЙ ЧЕ ОТВАРЯТЕ ОЧИТЕ НА НАРОДА ГОСПОДИН ВАЦЕВ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ ДОВЕРИЕ И СИМПАТИИ ЗАТУЙ ЧЕ ВИНАГИ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  2. Новините на БНР – вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси . Програма Хоризонт От деня Хоризонт за вас Валентин Вацев ИТН политика правителство Слави Трифонов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *