Валентин Вацев: Борисов не може да сдаде властта! Панде ли – ще го одерат жив! Пандемията е отчаян опит за спасяване на Капитализма!

5

На изборите, които вероятно ще са в края на март догодина, ГЕРБ  ще прибегнат до мащабни фалшификации. И въпреки, че много рискуват, ще манипулират вота в отчаян опит да останат на власт и да се спасят от преследване за престъпленията си. Подкрепата за тях се топи с всеки изминал ден, тъй като за 11 години по поръчка на едни брюкселски и вашингтонски кръгове, ГЕРБ унищожиха средната класа у нас. А през последните години взеха да посягат и на едрия бизнес. Ковид кризата, в която няма нищо медицинско или здравно, а си е чиста икономическа операция за спасяване на западния капитализъм, разруши бизнеса на средната класа. Разруши и работните места на трудещите се. Много от тези хора навремето гласуваха за Борисов – поне на изборите през 2007 и 2009 г., защото нататък вотовете бяха фалшифицирани. Затова ако не фалшифицира предстоящите избори, шансовете му да ги спечели клонят към нулата. Подкрепата само на едрия капитал (който точи еврофондовете и получава държавните поръчки) няма да е достатъчна, за да останат ГЕРБ на власт.

Че ще има изборни манипулации, и то в големи мащаби, е ясно отсега. ГЕРБ е партия на властта и това е единственото, което обединява тази разнородна маса. Нещо повече- аз смятам, че изпаднат ли в опозиция, те няма да издържат заедно и шест месеца. Партията ще се разпадне. ГЕРБ беше създаден с една-единствена цел- милиардите, които идват за страната ни от Европейския съюз, да се усвояват само от кръговете около Борисов и компания. За 11 години обаче тези кръгове се самозабравиха, овъртяха в толкова много престъпления, че вече нямат път за излизане от властта. Затова за тях е немислимо да изгубят управлението. Борисов така се е вкопчил във властта, че може и да се стигне до Гражданска война. Не очаквайте ГЕРБ да отстъпят милиардите от Европа тихо и мирно. Борисов все още може да разчита на подкрепата на Меркел, защото именно тя, нейната партия ХДС и присъдружните й немски фондации го създаде и поддържат толкова години. Но ако ГЕРБ покаже слабост, покаже, че вече не е в състояние да печели избори и съответно депутатски места за ЕНП в Европарламента, то той става безпослезен за немското лоби и то ще го хвърли на кучетата.

Една от основните мантри на ГЕРБ е, че партията им гарантирала стабилността в държавата. Първо ще кажа, че с милиардите от Европа това не е никак трудно. И второ- стабилността не е лошо нещо, но когато я издигаш до най-висша ценност- това идва в повече. Нека им напомня, че най- стабилно е състоянието на умрелия. В момента Борисов е като Иван Костов през 2001 г., който изобщо не съзнаваше, че губи изборите. А години след като ги изгуби продължаваше да се бие в гърдите колко много бил направил и колко неблагодарни са българите.

ГЕРБ е задгробният живот на БКП, но на БКП от 80-те години. Тогава партията се напълни с кариеристи, които членуваха, само за да направят кариера, а не от идеологически и идеалистични подбуди. Тези същите интересчии после се праляха в ГЕРБ – не ги интересуват никакви идеи, а само притежанието на имущество и пари.

Възможно е догодина след изборите през март, заедно с президентските избори на есен, да имаме повторен парламентарен вот. Причинната е, че към момента не се очертава нито една партия да вземе мнозинство. Има почва за безпринципни коалиции, което отваря възможност за повторен парламентарен вот в рамките на 2021 година. Очертава се сериозна политическа криза и тя ще се усети, когато икономическия срив, който ни обясняват сега с някаква ковид-пандемия, се усети масово от населението към средата на годината. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Вацев, не си прави илюзии че ще го одерат жив. Преди да падне от власт, той вече ще е офейкал при своите покровители в САЩ и ще ти се плези, както на целия народ, от там. Както и Божков сега му се плези от един пиклив Дубай.

  2. Продължиние. За да не може Борисов да се укрие при Бпокровители в САЩ. Всимка материали за корупция, пране и трафи на пари наркотраэик и други базоразия, трябва незабавно да се изратени в Съда Хага. Карла дел Повти не е Иван Гешев и не се поплюво. Тя виче е прибрала н затвора в Хага Хешим Тачи – сътрапезник на Бойко по чашка и криминални дела, че ще вземе да се укрие в някое като Асандж в някое посолсдтво. Хашим е бивш премиарна несъществуващо Косово, освен изброените пристъплиния той се е занимавал с трафик на човешки за трансплантация извзимани на сила от пренените сръбски войниди в лечебни авидиния, лазположени на албанска територия, а нома е вече мародерство. Такива се разстрелват на място.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *