Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите Масово Отказват да се Ваксинират! И Насилствените Мерки Няма да Помогнат!

Само 15 % от включените в първата фаза български граждани пожелаха да се имунизират срещу COVID-19.

Един месец след старта на ваксинирането срещу COVID-19 у нас ситуацията е нажежено страстна и разломна. С мудното си темпо на ваксиниране България се оказа последна в Европа, а италианското издание „Политико” изчисли, че „ако продължи с тази скорост, страната ни ще постигне колективния имунитет от 70 % през 2040 г“. И в България полетяха обвинения за неподготвеност на здравните власти, лошо планиране, недостиг на ваксини. Но каквито и основателни критики да има към шаба НОЩ, Здравното министерство и правителството на Борисов, коренът на проблема е друг – (не)желанието на населението. Не може да ваксинираш хора, които не искат да се ваксинират (поне засега). И този факт не отваря просто нови проблеми, а цяла бездна. Правителството се вайка как да ускорим темпото, но няма бегачи. Малцината вярващи в коронавирусната пандемия се чудят защо държавата не се справя, а отговора е прост: няма с кого да се справя. И дебатът не е дали във ваксината има нано частици – чиповете на Бил Гейтс или споровете дали да се ваксинираме със „Спутник”, „Пфайзер” или „Астра Зенека”. Просто българите не желаят да се ваксинират. Те този спорт и по принцип не го практикуват, камоли при сегашните съмнителни обстоятелства около странния вирус и неизпитаните ваксини. Ето и справка в тази посока: Средно между 1 и 2 % от нашенци се имунизират на година срещу сезонния грип. В Западна Европа процента е по-голям – около 25 %. Та, и с този вирус и тези ваксини положението у нас ще е същото.

Числата са ясни

Ваксинирането срещу Худинито на вирусите COVID-19 у нас стартира официално на 27 декември. Според разработения по-рано имунизационен план в първата фаза бе предвидено да се ваксинират всички лекари, фармацевти, стоматолози, специалисти по здравни грижи и помощен здравен персонал. Общо – 243 000 души. Точно месец по-късно обаче, на 27 януари, стана ясно че от предвидената мащабна бройка са се ваксинирали едва 29 хил. души. И понеже нямаше повече желаещи, в лекарските кабинети влязоха първите учители, тоест хората от втората фаза. Никой не е върнат, РЗИ изпълнява стриктно списъците. А от 243 000 души 29 000 са 15 % – и то при силно доброжелателни вариации със стойностите. Главният държавен инспектор Ангел Кунчев пък коментира: „Мисля, че някъде към 20 ще излезе процентът на ваксинираните. В София имаме да обхванем още медицински работници, не сме приключили и с големите университетски центрове. Очаквам да се ваксинират около 20 % от първата фаза”.  Вече стартира втората фаза и нещата с първата вече са кристално ясни – ваксинирани са под една пета от медиците, а останалите не желаят.

24 % желаещи сред учителите пък прогнозира вчера по БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. Процентът желаещи да се ваксинират не е особено голям и в старческите домове. Според медийни публикации той е около 25 %. Учителите и лекарите са все хора от т. нар. първа линия. И щом тези най-рискови групи така мощно се дърпат от ваксиниране, какъв ли ще е процента на желаещите сред останалите социални, професионални и възрастови групи у нас? А колко ли пък про-ваксъри ще намерят хората от НОЩ в ромските гета? Разбира се, има българи, които желаят да се имунизират, но са от липсващото в плана „простолюдие и още не им е дошъл редът”. Но предвид целия минал и сегашен опит, би било доста смело да предположим, че процентът им ще е по-голям от очерталите се вече 15 %.

В резултат – „преизпълнение” 

Не друго, а именно липсата на желаещи обяснява защо на самия старт на втората фаза от ваксинирането здравният министър Костадин Ангелов обяви, че началото на четвъртата фаза ще е в края на февруари. Явно списъка с желаещи и в тия групи граждани не е особено дълъг, щом е преценил, че за месец ще успее да ваксинира и втората, и третата фаза (НЕК, ВиК, общински служби и т.н.) Четвъртият етап обхваща хората над 65 г. и по-младите с хронични болести – 1.8 млн. души). И тъкмо там ще е голямото предизвикателство. Но с тези групи от населението вече ще се занимават личните лекари. Предстои и ваксинирането на 80 000 души изборна администрация, които трябва да бъдат набодени с две дози до 4 април. И от този контингент ще се явят обаче десетина пъти по-малко желаещи. При липсата на желаещи, етапите текат бързо. Всичко това означава, че и на „простолюдието” бързо ще му дойде редът.

Честно и нечестно

В момента управляващите бягат от въпроса защо до момента у нас са ваксинирани толкова малко хора. Целта на Борисов и подчинения му Щаб НАЩ е да внушават, че ваксинирането върви по план и единствената пречка пред това да набодат повече хора е недостигът на ваксини заради ненавременните доставки. А истината е, че при тоталната липса на мераклии, наличните ваксини са напълно достатъчни, че даже и остават.

Всичко това значи, че въпреки пропагандните страшилки и карантини на властта, въпреки плашенето и притискането на населението чрез медиите, властта не е успяла да убеди особено много хора в необходимостта и неизбежността на ваксинирането. Значи още, че страната ни никога нямва да достигне до заветните 70-те процента за постигането на т. нар. колективен имунитет. И по точно – ще го постигне, но не чрез ваксините, а по естествен път, чрез заразяване с безобидното грипче. От там пък следва, че е възможно в един момент спринтиращите западни ЕС държави като едни типични ковид идиоти да осъществят натиск върху българското правителство и то да ни подкара към масово задължително ваксиниране. Което значи и масови репресии срещу населението. Но това пък ще подкопае вярата в западните свободи и демокрации и у малкото останали у нас заблудени неолиберални глупаци. И се отива на открита диктатура с непредвидени последици. А ковид-манипулаторите не искат това.

Затова смятаме, че към днешна дата лостовете на ковид-манипулаторите за въздействие върху населението са кът. 

Задължителното ваксиниране е немислимо. Информационна кампания би била със спорен принос (всичко, което хората може да узнаят, вече го узнаха през лудата 2020 година; за другото и самата наука си противоречи). Така или иначе управляващите не могат да стоят със скръстени ръце. Трябва да го измислят. Затова най-вероятният сценарий е през следващата 1 година мъчително да си играем на ваксиниране със заплахи, томболи (би било в тон с традицията на народа ни да търка билетчета), а отговорността ще се прехвърля между ведомства и централи с взаимни обвинения. Нищо чудно накрая пак комунистите да излязат виновни. И така, докато и самите ковид-манипулатори не се уморят от лъжите си и не обявят край на световната корона-пандемия. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Българите Масово Отказват да се Ваксинират! И Насилствените Мерки Няма да Помогнат!

 1. Анонимен Отговор

  02.02.2021 в 0:14

  ВЯРВАМЕ САМО В РУСКАТА ВАКСИНА И В НИКОЯ ДРУГА

  • Хм Отговор

   02.02.2021 в 9:05

   Ваксинирай се щом вярваш.

 2. панчо виля Отговор

  02.02.2021 в 9:16

  Под ковидманипулаторите разпознавам само и единствено слугите и хранениците на Тиквата. Тези пълзящи гадини заедно с придворните медии подлудиха простолюдието и успяха да добутат разлюлялата се власт до регламентирания край на мандата й. Новата й задача е да не допуснат смяна на властта поради панически страх от очаквано преследване след изборите за възмездие заради десетилетните безчинства. Няма мръсотия и гадост, от която биха се погнусили и не биха се възползвали, за да постигнат спасяването на главатаря си, а покрай него и себе си. Въпреки неистовите усилия за нагнетяване на страх от ковида и амбицията за насилствено закарване на „цялото стадо“ за „обработка“ с съмнителни вещества (досущ като действията на СС в концлагерите), за момента недоверието и съпротивата наддедляват и резултатът е плачевен. Дори и сред електората на хунтата изграден от калинки и чиновници – все храненици по ведомствата, полицаи и цигани – богато угощавани около избори, та дори и замаяни старичоци, успивани с мизерни добавки към жалките им пенсии, акцията видимо се проваля. Интересно, дали ще се престрашат да обвържат ваксинирането с допуск до гласуване. Използвайки пак ковидистерията, само така биха могли да си осигурят мнозинство при ограничаване достъпа на противници до урните.

 3. Анонимен Отговор

  03.02.2021 в 9:38

  ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВЯРВАМЕ САМО В РУСКАТА ВАКСИНА НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ ВАКСИНИРАТЕ С ДРУГИ ВАКСИНИ НЯМА ДА СТАНЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *