Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

БСП: Борисов незабавно да Подава ОСТАВКА! СТРАШНО Е! Половин България е в КОЛАПС! Нинова изнесе ПОТРЕСАВАЩИ ДАННИ:

Внасяме вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околната среда и водите. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Публикуваме цялото й изявление:

Корнелия Нинова: Днес свиках извънредно заседание на Изпълнителното бюро и на ръководството на парламентарната група и взехме решение – внасяме вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околна среда и води. За 10-годишното управление на Борисов, в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза от криза в Перник става национална, защото и други области и градове са застаршени от този проблем. В същото време, за тези десет години, постоянно се увеличаваха цените на водата за българските граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5 процента от мрежата е подменена, а над 50 % от водата се губи.

Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десетгодишно управление посегнаха и на най-човешки и ежедневни неща като въздуха и водата. Всички обяснения за природни причини са безпочвени, а прехвърлянето на отговорността на ВиК дружества, кметове и общински съветници е жалък опит за спасение на правителството и лично на премиера. Днес г-н Борисов е казал в Перник – „тук политика няма”. Не, господин Борисов, тук всичко е политика и нищо друго.

Твой министър да каже, че дава 32 милиона лева и ще осигурите вода през 2016 година, и след 4 години да няма вода и да не се знае къде са отишли парите, е политика на корупция. Министър на регионалното развитие да подписва всеки месец на ВиК Перник колко вода да източва, без да отчита колко се влива в язовира, е политика на некадърност. Да оставиш половин милиона българи без основно човешко благо – питейна вода, е политика на геноцид. Така че всичко е политика и от 10 години тя има едно лице и едно име – Бойко Борисов. Министрите са послушни изпълнители и вие сами знаете колко често той ги сменя. Това не дава резултат и не променя нищо в общата политика на правителството. Борисов е начело и я провежда последователно, независимо коя калинка използва в даден момент и кой бушон гори, когато стане напечено. 

Днес той е казал: „Ние сме тук от момента, в който разбрахме за тази криза в Перник”, „Защо никой нищо не ни е казал?”. Питайте си министрите, г-н Борисов, които са разрешавали това, което се случва в Перник. Питайте си областния управител от ГЕРБ, който научи, че има отговорност към този проблем едва след като кризата възникна.

Само БСП поставяхме този въпрос месеци наред. Включително сегашния кмет Станислав Владимиров, като депутат от Перник, многократно в българския парламент чрез праламентарен контрол към министрите. Но тогава никой не му обърна внимание, затова днес БСП няма да носи отговорност за ситуацията, създадена от правителството, от министрите, от областния управител. Тази отговорност е политическа, затова искаме вот на недоверие към правителството и оставка на цялото правителство. Но тя и наказателна – някой трябва да поеме наказателна отговорност за случващото се не само в Перник, а в цялата страна по тези въпроси. 

Днес господин Борисов е казал, че той с главния прокурор не говори, за разлика от мен, която разговарях с главния прокурор и поисках официална среща. Дори си е позволил да каже, че аз „назидавам” главния прокурор – типично в негов стил. Основната разлика между мен и Борисов по отношение на главните прокурори на България е, че той ги вика в Банкя или в Бояна, осъществявайки задкулисието. Припомням ви разговора от 2013 година, от неговия дом, в разговор за задкулисие, излязоха репликите: „Не ми се подсмихвай, ти си го избра”. Там се говори за бизнесмени, за дела, за започване на дела, за прекратяване, включително до цинизма да се коментира сексуална ориентация. Ако е забравил, мога да извадя тази стенограма. За разлика от него, винаги съм искала официални срещи и съм ги обявявала публично. Поисках такава за Перник, осъществявайки желанието на перничани, изразено вчера пред мен. Те не вярват, че ще има понасяне на отговорност и наказани лица. След срещата с г-н Гешев, официално ще обявя резултата. 

В първите дни на работата на парламента внасяме вота на недоверие срещу цялото правителство на Борисов и ГЕРБ и искаме оставката му за провала в политиката по околна среда и води. Skandalno.net

Корнелия Нинова, председател на БСП, Skandalno.net

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за БСП: Борисов незабавно да Подава ОСТАВКА! СТРАШНО Е! Половин България е в КОЛАПС! Нинова изнесе ПОТРЕСАВАЩИ ДАННИ:

 1. Иван Отговор

  30.12.2019 в 23:28

  Оправдан ли е вотът на недоверие, след като на всички е ясно какво ще е гласуването? Патриотарите и „Воля“ денем и нощем се молят това НС да си завърши мандата. Доган иска само фризура на правителството, за да стане премиер в сянка. БСП са във вътрешна война. Парламентаризъм в България няма, има ментаризъм и парларе. За какво ѝ е на другарката Нинова този вот, ако изоставим дежурните обяснения, че това е демократичният механизъм? България е на смъртен одър, шамани и баячки няма да я вдигнат, нужни са радикални мерки за оцелее или да умре без да се мъчи дълго.

 2. Анонименп Отговор

  31.12.2019 в 0:44

  НАТО ЕС САЩ СОРОС И БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ЗАЕДНО СЪС ХУНТАТА ГЕРБ СЪЗДАДОХА ПОГРОМ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НАШАТА ЕДИНСТВЕНА ВЕЧНА НАДЕЖДА

 3. БИВШ АТАКИСТ Отговор

  31.12.2019 в 8:20

  МНОГО ПОВЕЧЕ Е НУЖНО ОТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ,ЗА ДА СИ ИДЕ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА.

 4. Анонименп Отговор

  31.12.2019 в 9:43

  ВЪСТАВАЙ СТРАХЛИВ ОПРОСТАЧЕН НАРОДЕ УПРАВЛЯВАТ НИ МАФИОТИ И АГЕНТИ НА ЦРУ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКОВ ГЕНОЦИД И УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОКРАДОХА ВСИЧКО И УНИЩОЖАВАТ НАРОДА ЗАЕДНО СЪС СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО И ЕС ТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ ДА ДА НИ УНИЩОЖАТ И РАЗГРАБЯТ РОДИНАТА НИ САМО БРАТСКА РУСИЯ И ГОСПОД СА С НАС ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ГРАБВАЙТЕ ВИНКЕЛИ БРАДВИ ВИЛИ СОПИ

 5. Анонименп Отговор

  31.12.2019 в 14:07

  БОЙКО МРЪСТНИКО МАФИОТ БЪЛГАРОУБИЕЦ ЩЕ ТЕ ГРЪМНЕМ ПРЕДАТЕЛ

 6. Безпартиен Отговор

  01.01.2020 в 16:49

  Вече и Корнела не я понасям с нейните смешни вотове на недоверие. Та то е ясно на всеки, че глупавите и вотове на недоверие са обречени на неуспех, хахах! Корнело, алчна приватизаторке, изкарай ни на улиците, да залеем площадите, та да ти повярваме! Стиска ли ти? Престъпници не се свалят с обречени действия, а с масовост на народа и доверие към свестен лидер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *