Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Брюксел Гори в АДСКИ ПЛАМЪЦИ! Белгия Заложи ЯДРЕНА БОМБА в сърцето на Запада! Виж Тук:

Прословутите западни „ценности“, които  всъщност представляват система от методи за ограбване и колонизиране на страните от Източна Европа, започнаха да се обръщат против самия Запад.

Защото още няма измислен начин с десетилетия да извърташ и лъжеш, и в крайна сметка да не се оплетеш фатално в лъжите си.

Отиграното колониално лицемерие на Запада в началото на 90-те години на 20-ти век му даде златната възможност да набута в мрежите си нищо неподозиращите и наивни пост-социалистически източноевропейски държави и да ги колонизира.

Само че и неоколониализмът на англосаксонците, като всяка система, си има своето начало и своя край.  Началото на западната експанзия на Изток след падането на Берлинската стена бе взривоподобна, но и много кратка. А краят, тласкан от гнева на европейските народи, предвещава да е бърз и разрушителен за основния проект на неоколониалната западна експанзия – така наречения Европейски съюз.

Лошото за Запада е, че освен да се разруши, той може и да избухне в огнени пламъци. Това с пламъците изобщо не е метафора! Говорим – в буквалния смисъл на думата.

Ето как може да стане това:

През далечната 1975 г. в малката държавица Белгия бяха построени и влязоха в експлоатация две атомни електростанции. „Дул“ и „Тианж“.

Тогавашните западни технологии, обаче, осигуряваха около 40 години безопасна работа на двата атомника. И отреденото им време за експлоатация изтече. Сега двете атомни централи трябва да бъдат затворени. Но как да стане това, когато те осигуряват половината от електричеството, необходимо на Белгия в частния и в държавния сектор?

Ето ви хамлетовски въпрос, който, ако бе отнесен към България, щеше много бързо да намери своето „решение“. По поръка на западни „експерти“ атомните централи щяха да бъдат тоз час ликвидирани, както впрочем направиха с АЕЦ „Козлодуй“ и несъстоялата се АЕЦ „Белене“, за да ударят гъбата на цялото производство в България.

Само че в случая не става дума за България, а за Белгия. И за Брюксел. За столицата на разврата, както би я нарекъл Христо Ботев. И столицата на глобалния неолиберален капитализъм, както бихме казали ние от Skandalno.net.

Но щом иде реч за сърцето на Западна Европа, всякакви „ценностни принципи“ веднага отиват на бунището.  Намесват се „експерти“, отново западни. Но този път откъм страната на „добрите“. И отсичат, че атомните електроцентрали са безопасни и могат да се ползват още неограничено време. Независимо, че са с изтекъл срок на годност!

Не вярвате ли? Ето ви фактите. Белгийското правителство, заедно с белгийската Федерална агенция по контрол над атомната енергия /AFCN / организират през 2016 г. проверка на двата атомника и заявяват категорично, че няма никакъв риск да продължи тяхната експлоатация.

И двете потенциални атомни бомби в самото сърце на Западна Европа продължават съвсем спокойно да си функционират. И да цъкат, отброявайки оставащото време до ядрения взрив! А  както твърди испанското издание El Confidencial, на местното белгийско население вече са започнали да раздават таблетки с йод. Като превантивна мярка.

Дали таблетките с йод ще спасят някого от всепоглъщащата радиация, нека отговорят жителите на Хирошима и Нагасаки. По-важното е, че проблеми с двете атомни централи има. И то големи.

През 2012 г.,  след като се регистрират сериозни грешки в работата на двете АЕЦ „Дул“ и „Тианж“, се наложило да бъдат извършени много обстойни проверки. Резултатите са ужасяващи! В корпусите на атомните реактори и на двете ядрени централи са открити множество пукнатини. Въпреки тази непосредствена опасност, частната компания Electrabel, която експлоатира централите, заедно с белгийското правителство обявяват, че не е открито нищо страшно, което да оказва влияние на работата на реакторите.

Само че в периода от 2012 г. до 2015 г. били открити общо 16 000 микро пукнатини по корпусите на ядрените реактори на двете централи.  Възможно е тези пукнатини да доведат само до изтичане на радиация. Което е смъртоносно опасно. Но само за намиращите се в засегнатите райони.

Ами ако по закона на Мърфи двете АЕЦ избухнат?  Тогава само взривната вълна ще изтрие от лицето на земята множество градове и населени места в Белгия. А радиоактивния облак ще нанесе поражения на всички държави в Западна Европа.

Но белгийското правителство вместо да спре опасните за целия Запад две АЕЦ, вече е планирало да раздава таблетки с йод не само на жителите в районите около двата атомника, а и на населението в цяла Белгия.

Само че докато се върши тази „превантивна“ дейност на правителството, атомните реактори на двете централи продължават да цъкат и да заплашват невинните хора в цяла Западна Европа с ядрен апокалипсис! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Брюксел Гори в АДСКИ ПЛАМЪЦИ! Белгия Заложи ЯДРЕНА БОМБА в сърцето на Запада! Виж Тук:

  1. Къчо Карамасуров Отговор

    13.09.2017 в 17:09

    -БРАВО, ЩЕ ЧАКАМЕ…ДА ГРЪМНАТ, ПАПЛАЧТА Е ПРЕЖАЛЕНА :“ЗА ЗЛА КРУША-ЗЪЛ ПРЪТ“!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *