Брутално! КНСБ вдига бутиков протест, договорен с Борисов! „Подкрепа“ се скатава от цирка!

2
КНСБ най-после събра смелост да протестира, след като се кани от септември.
Протестът ще е срещу бюджет 2018-та.
Припомняме, че синдикалистите люто се канеха, че ще залеят улиците на София още през септември. Даваха пресконференции, пенеха се срещу бедността, ниските заплати и лишаването на работниците от клас прослужено време.
Периодично те даваха интервюта, като последното беше КНСБ и „Подкрепа“ заедно със заплаха от общонационална стачка.
Внезапно обаче ГЕРБ обявиха, че ще увеличат догодина минималната работна заплата на 530 лева. Кога точно и как не бе упоменато, но от „Подкрепа“ подвиха опашки и казаха, че са удовлетворени.  Нищо, че първоначално искали 550 лева, но бил готови да се съгласят и на 530.
КНСБ обаче вече бяха настроили членовете си, че ще стачкуват и нямаше как да развеят бялото знаме.  Икономическият анализатор на синдиката  Любослав Костов заяви, че на 27 октомври ще се проведе протест в София. И подчерта дълбоко, че недоволството на синдикалистите е само към Бюджет 2018. И побърза да обяви, че  шествието ще е насочено само към доходите в България и няма да има други искания или какъвто и да било политически привкус.
Сакън!
Да не вземе да си помисли някой, че искат да свалят властта!
Исканията им са строго икономически и никакви други. Нито клас прослужено време, нито мизерните условия на труд. Че за какво отиват в София тогава?
От организациите по места обаче излезе шокираща информация. Хората, които се страхували да не ги уволнят заради участието им в протеста, били уведомени от местните лидери, че няма проблем и всичко било съгласувано с…Бойко Борисов. Просто мероприятието било формално.
Нямаме думи!
Що за синдикати имаме, когато единият се отказва от протест, а другият тича да го съгласува с Борисов?
Срещу кого протестират тогава, когато Бащицата великодушно ги подкрепя и им разрешава да изпуснат малко пара и да демонстрират, че защитават интересите на работниците?
Има ли синдикати в България, или едни хора просто лапат пари от членски внос и се преструват на коректив на властта и закрилници на трудещите се?
В Европа стачките парализират летища, гари, спират цялата икономика.
В съседна Гърция улиците почерняват от народ и полицията едва спасява правителството да не падне, а тълпата да не опожари сградите.
У нас ще потеглят 20-на автобуса от различни градове, ще се изсипят под строй на площада, ще повикат малко, за да покажат, че са недоволни, а после ще обиколят моловете и свободна програма до вечерта, когато автобусът ще ги върне обратно.
Смешно е, жалко е, грозно е!
Ужасен цирк за сметка на бедните!
Пълна липса на синдикализъм, пълна лъжа спрямо работниците и народа!
Остава Б.Б. да им помахва от трибуната, същински Тодор Живков!
И бутафорията да бъде пълна!
Не се ли срамувате, че живеете в такава държава?
Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. НАТО И ЕС ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИЯ НИЕ СМЕ С БРАТСКА РУСИЯ И НЯМА СИЛА ДА ГО ПРОМЕНИ ЗАЩОТО Е ЖЕЛАНИЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ ИСКАМЕ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ ГЕРБ ВАСАЛИ НА ЕС И АМЕРИКА ЗАЕДНО С ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ЦИГАНИТЕ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЪН ПРЕДАТЕЛИ НАШИЯ ПЪТ Е ПОСОЧЕН ОТ ГОСПОД САМО С БРАТУШКИТЕ И НЯМА СИЛА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОЙДЕ ВРЕМЕ СТАВАЙТЕ ОТ СЪН СЕ СЪБУЖДАЙТЕ СТИГА РОБСТВО И ТИРАНСТВО

  2. Всички синдикати са паразити смучат от народа а то поне да го защитават а то напротив лижат задника на боко тулупа и продажната на българския народ хунта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *