Боян Чуков: САЩ се изтеглят от Европа през 2025 г.!

Позицията на министър Стефан Янев да не допускаме още американски войски на територията на страната ни е съвсем правилна. Индиректно той се опита да подскаже, че не е разумно да се завираме в конфликт, който ни излага на чудовищна опасност, като ни превръща в мишена на руските хиперзвукови ракети.

През 2025 г. САЩ ще започне своето изтегляне от Европа, тъй като вече няма финансовата възможност да си позволи по-дългосрочно глобално присъствие, включително и тук, коментира в свой анализ Боян Чуков.

С изтеглянето си САЩ буквално ще изоставят останалите си съюзници от НАТО, които са си чисти финансови храненици – две трети от издръжката на НАТО се осигурява от САЩ. В освободеното пространство в Източна Европа военно и икономически ще се настани отново Русия, но този път с Китай. Затова за България е по- разумно да води по сдържана политика по отношение на днешния конфликт САЩ- Русия.

Отношенията между двете суперсили в момента са в мъртва точка, след като руският президент Владимир Путин поиска от Вашингтон категорични гаранции, че НАТО няма да се разширява още на Изток чрез присъединяването на Украйна. Засега ЕС, както и генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг отхвърлят ултиматума на Русия. Въпреки това, шефът на алианса предложи на Москва среща НАТО- Русия, където да бъдат обсъдени горещите въпроси. Засега обаче Москва все още не е отговорила дали приема поканата.

Американският президент Джо Байдън обаче упорито мълчи за ултиматума на Путин. Разбра се само, че двамата ще се срещнат на 10 януари. Руският президент настоява за бърз отговор на ултиматума си и категорично заявява, че няма да позволи протакането на въпроса с безкрайни разговори и преговори.

Очевидно в момента топката е в полето на американците и те ще трябва да вземат тежкото решение дали да продължат да ескалират напрежението в Украйна, или да преминат към курс на помиряване с Русия. Изглежда, че САЩ нямат полезен ход: Ако продължат да се конфронтират с Русия, те ще скрепят още по-здраво руско-китайската дружба и губят шансовете си за надмощие в Индо-тихоокеанския регион срещу икономическия си убиец Китай и неговото презокеанско карго. Ако пък се сдобрят с Русия, за да разбият съюза на Москва и Пекин, тогава засилват руските позиции в Източна Европа. което значи, че малко по-късно ще изгубят и цяла Европа, завършва анализа си топ геополитическия ни анализатор Боян Чуков. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. Анализът е великолепен, но никой не може да предвиди точно как ще се случат събитията. Истината е, че Путин не би си позволил подобен ултиматум ако не е преценил дълбоко цялата картина с военния и икономческия капацитет на Щатите. Както се изясни на дриго място, силата на Щатите, аналогично на тази на английската империя са самолетоносачите, които вече просто са остарели корита, защото могат да бъдат потопени без да се стига до ядрените оръжия. Съсипването на доларовото господство се подготвя с пълна сила, а един паднал великаан губи автоматично и подкрепа и подчинение. Така че пред очите ни се сбъдва предсказанието на баба Ванга, че Русия ще спаси света, ясно от кого.Можем само да се радваме, щото по време на това господство, Щатите направиха повече поразии от Английската империя.

  2. А ДАНО АМИН С ТЕБ СМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРО БЕЗ УПРАВЛЯВАЛИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИ ФАШИСТИ СЛЕД 1989 ДО ДНЕС НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОСПОДИ БЪДИ С БРАТУШКИТЕ АМИН

  3. Можем ли да се съмняваме в мнението на експерт от такова високо ниво, като г-н Чуков.

  4. Слушах много внимателно годишната пресконференция на Президентът на Русия В.В.Путин и нищо случайно не беше казано ей така ! Случайности в политиката няма!Всичко е прецизно претеглено и премерено предварително.

  5. Конфронтация няма да има. Запаситеот газ в Украйна са на изчерпване. Появиха се градски партизани. Армията на Донбас е добре подготвена, по информация около 45000 плюс градски партизани плюс разбунтувани области срещу централното правителство плюс разбунтувани части от Украинската армия. Всичко това срещу Киев. Военния конфликт ще протече мълниеносно, така както Крим. Така както Сайгон, който Виетконг окупира, като последните американски части едва успяха да избягат с хеликоптери. Гладът и студът са много важен фактор, щото недоволството да с е превърне във въоръжен преврат.

  6. прогнозите на известен ясновидец са за пълен разпад на ес през 2025г и това го каза преди 3-4г…така,че май и чуков ще излезе прав…

  7. Ако използваме терминологията на еднба популярна игра,САЩ,НАТО И ЕС са имат Шах.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *