Боян Чуков: Великите сили пак си делят света! Ето в чия зона отива България:

15

Ако преди десет години някой бе казал, че Великобритания ще излезе от ЕС, всички дружно щяха да го обявят за чисто луд. Към днешна дата обаче светът е на ръба на промени, които ще разтърсят из основи глобалното статукво. Големите световни сили – от една страна САЩ и от друга Китай с Русия, са в остър тектоничен сблъсък, след който, съвсем скоро ще преструктурират зоните си на влияние. В момента подготвят новата подялба на планетата. Задава се нова Ялта“, категоричен е бившият дипломат и топ геополитически анализатор Боян Чуков.

Процесът на преразпределение на зоните на влияние ще стартира съвсем скоро, ако Тръмп успее да спечели втори президентски мандат през ноември 2020. САЩ изчерпа големия ресурс, който натрупа в първите десетилетия след Втората световна война, и вече трудно удържа ролята си на световен жандарм. На Вашингтон му се налага да се откаже от някои свои стратегически позиции и територии в полза на Русия и Китай – като района на Близкия Изток, например.

В същото време през последните две десетилетия в Русия се случиха фундаментални политически промени. Такива предстоят и в Китай. Видяхме как наскоро президентът Путин отстрани цялото правителство на Медведев, което се състоеше от кадри на ФСБ. А в Китай лидерът Си Дзин Пин се готви да разчисти прозападните либерали и да ги замени с китайски националисти. Нещо подобно на това, което направи Путин още преди 11 години, като успоредно с това изгони неолибералните НПО-та от Русия.

Какво да очакваме в България? До края на годината у нас ще се завихрят много значими политически турболенции. Премиерът Борисов, въпреки че си купи индулгенция от Вашингтон и получи личното одобрение на президента Тръмп, няма да довърши третия си мандат. Изгубят ли влиянието си в Близкия Изток, САЩ тотално ще загубят интерес към Балканите – просто няма да сме им нужни чисто стратегически (икономически никога не сме им били важни). И при бъдещата подялба на зоните на влияние, янките с готовност ще ни върнат на Русия. Най- вероятно България отново ще се окаже в руската зона. И когато това се случи, тежко и горко й на местната проамериканска върхушка, която в момента се чувства недосегаема. Борисов и политическият му проект ГЕРБ са част от нея. ГЕРБ и американските НПО-фондации у нас са с един и същ генезис, финансиране, цели и задачи, спуснати им отвън… премиерът Борисов си е американско-германско назначение и следователно- техен агент… въпреки нескопосаните му опити да го прикрива.

Досегашното политическо статукво у нас, което е функция на западното глобалистко либерално статукво, бавно, но сигурно се разгражда. В България основната роля на катализатор на този процес западните ни ментори са поверили на Борисов. Наблюдавайте политиките на Борисов тук и ще ви стане ясно какво са му заръчали от Вашингтон.

Днешната ситуация в България: По всичко личи, че целта на създателите на политическия проект „Борисов-ГЕРБ“ е била да унищожат фасадната демокрация у нас. Същата, която Щатите ни построиха през 90- те, а после интересът им продиктува да я заменят с открита диктатура. От няколко години насам обаче САЩ започнаха да ни преформатират според новата доктрина на американската външна политика. Путин засега само гледа отстрани процесите в България и скърца недоволно през зъби, като вижда как поредния му енергиен проект към Европа се проваля, заради проамериканското правителство на Борисов. Едва ли все още някой вярва в дълбоката заблуда, че Борисов е пионка на Путин. Що за пионка би спряла вече четвърти поред енергиен проект със стратегическо значение за Москва?

Разпадът на досегашния световен ред тече с пълна сила, а Брекзит беше само началото на установяването на новия. Великобритания избра да се хвърли изцяло в американска орбита, а Турция – държавата с втората по големина армия в НАТО след тази на САЩ – обратното- все повече гравитира към руската страна. И това е само началото. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

15 КОМЕНТАРИ

 1. УРАААААААААААААААААААА…..! ОТНОВО ЩЕ БЪДЕМ С БРАТУШКИТЕ БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЗА ТОЗИ ДАР СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЕ СМЕ ТЕ ЗАМЕНЯЛИ ПО РОЖДЕНИЕ ТЕ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ ТИ СИ НАШАТА ОПОРА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ РАЗДЕЛИ ОТ РОДНИТЕ НИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОСПОДИ ПАЗИ БРАТСКА РУСИЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО С БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ АМИН

 2. МАХНИ СЕ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ЗНАЕШ ЧЕ ИМАШ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ МАХНИ СЕ МРЪСТНИКО МАХНИ СЕ ПРОСТАК МАФИОТ ПРЕДАТЕЛ ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЗОР НА БЪЛГАРИЯ ПРОКЛЕТ ДА СИ ЗАЕДНО СЪС ЦЯЛАТА ТИ ХУНТА ГЕРБ И ПОТОМСТВОТО ТИ ТИ РАЗПЛАКА УБИ И ПРОКУДИ НАРОДА РЕЗУЛТАТА ОТ ТВОЕТО ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ Е БЕДНОСТ ГЕНОЦИД И РАЗРЕХА МАХНИ СЕ ТЕРОРИСТ

 3. Дръжте се другари от ГЕРБ!!!Ще видите гнева на БЪЛГАРИНА,и тогава,къде ще се криете бе МИШОЦИ?И бай ВИ ДОНЧО,НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ!Остава ВИ само КАТОРГА не в БЪЛГАРИЯ,а в СИБИР!

 4. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРЕКРАСНАТА ВЕСТ ГОСПОДИН БОЯН ЧУКОВ И СКЪПИ НАРОДНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ СКАНДАЛНО НЕТ ЗА ПРЕКРАСНАТА ВЕСТ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ЗАСТАНЕМ ДО НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРСКИЯ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ

 5. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ САМО СЪС ВАС БРАТУШКИ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ Е БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ САМО ВИЕ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ СТЕ НАШАТА ОПОРА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА НА ТОЗИ СВЯТ ДА ИЗТРЪГНЕ ОБИЧТА И ПРИЗНАТЕЛНОСТА ОТ СЪРЦАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЪМ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ТЯ Е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА С ОБИЧ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ СЕ РАЖДАМЕ ГОСПОДИ ПАЗИ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБЕ БРАТСКА РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБЕ БРАТСКА СЪРБИЯ

 6. Лоша перспектива. Какво ще превят протежетата на краварите: ненаситния за имоти ЦвъЦвъ, хахавия Фил.Димитров, крадливо Ленче с чифут Мони, пачаврата Нейнски и давещите се в злобата си Мето Андреев, Ал. Йорданов и цялата очукана синя банда, събрала цялата отврат и преляла се за доотглеждане във формированието на престъпника-пожарникар? Жална Ви майка плъхове гадни, изроди безподобни. Пригответе си хапчетата с цианкалия, защото възмездието ще е по-страшно и от Аушвиц и от Нюрнберг.

  • Те са в Сибир .По-важното е ПАРИТЕ ИМ ?????Какво ще стане с офшорките и милиеардите скрити там!!!Това мислете , как да си върнем ПАРИТЕ!!!!

 7. Ако минем отново в руската зони, вероятността нацията да оцелее и държавността да се възстанови нарастват хилядократно !

 8. 250 години мачкат славянските държави и славянските групи,асимират ги,унижават ги,подменят им историята,искаме да се обърне тази лоша асимилация и издевателства в обратна посока!Без значение кой ще я проведе,но вече е крайно време да се обърне в обратна посока!

 9. ДА ЖИВЕЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗАЕДНО ЩЕ ВЪСТАНОВИМ БЪЪЛГАРИЯ БЪДЕТЕ СИГУРНИ

 10. Браво! Да живее България! Да живее Русия! Мир, любов и Православня вяра на всички братя от България и славянския свят!Ние сме непобедими заедно! Да смажем главата на дявола-змия САЩ! ВРЕМЕ Е!

 11. ТОЛКОВА ХУБАВИ ДУМИ ПРОЧЕТОХ И СЪРДЕЧНИ ЧУВСТВА ПОЧУВСТВАХ,ЧЕ НЕ МОГА ДА ДОБАВЯ НИЩО. САМО ЕДНО СЪРДЕЧНО „БЛАГОДАРЯ ВИ“ !

 12. Напълно вероятно! Затова ни закриват с боклуци точат ни златото и парите а според някои карат ББ да си пълни гушата, а като дойде Коледа ще вземат всичко на веднъж! Перфектна схема за източване на България!
  НО остава един въпрос!
  Че даже и два?
  Какво става с македонските Българи?
  Няма ли отново да отцепяр този път ШОПСКО И ДА ГО ДАДАТ НА СЪРБИЯ?
  И ТРЕТИ ВЪПРОС:
  СЛЕД КАТО И РУМЪНИЯ ВЛЕЗЕ В ЗОНА РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖЪТ ЛИ С РУМЪНИЗАЦИЯ НА ТУКАНИТЕ ТАМ В УГОДА НА контролираната от Англия Франция или ще се установи българския там като втори държавен език?

 13. За съжаление обаче, възможен е и друг сценарий – САЩ да ни дадат на Турция!!! Дали случайно назначиха Херо Мустафа ханъм? Така ще забият клин между Русия и Турция в момент на крехко затопляне на отношенията и общи енергийни проекти.

 14. Благfдаря Ви за истините ,които публикувате!Чудесни коментари,живи и здрави бъдете списващи млади хора този сайт.Надявам се, че занапред ще мога да копирам и размножавам истините които качвате тук ,за да ги четат повече хора около мен, които нямат възможност да работят с компютър и да ви четат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *