Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Боян Чуков: Бунтът във Франция скоро ще превземе Европа! Ще помете статуквото и в България!

Бунтът във Франция ще премине като „мексиканска вълна“ по Стария контитент и ще се превърне в своеобразна „европейска пролет. След която Европа няма да е същата. Вярвам- за добро!“. Това написа във „Фейсбук“ топ външно-политическия ни анализатор Боян Чуков.

„Жълтите жилетки“ искат да излязат на евроизборите през 2019 г. със своя собствена листа. На тези избори в цяла Европа ще се разразят сблъсъци, които няма да са от традиционния тип „ляво-дясно“. Този колосален сблъсък ще премине през всички партии, които са на терена. И ще е между неолибералните глобалисти, защитаващи статуквото ( интересите на глобалния финансов капитал) срещу традиционалистите, консерватори, които се борят за Европа на свободните и суверенни нации. Точно за такава Европа мечтаеше истинският европеец генерал Шарл дьо Гол… преди американците да го свалят от власт“, пише Боян Чуков.

Исканията на жълтите жилетки са представени в 25 точки. Ако ги разгледаме внимателно, ще установим, че повечето от тях са абсолютно социалистически и голистки. „Жълтите жилетки“ издигат антикапиталистически лозунги. Налице са признаци за интернационализиране на протестите във Франция. Все повече организации от различни европейски държави ги подкрепят и им подражават“, коментира професор Чуков.

В по-голямата си част исканията на протестиращите във Франция засягат основни икономически и социални проблеми, които са много наболели и тук, в България. И със сигурност важат за повечето европейски държави. При протестите у нас преди месец, исканията на хората по улиците бяха много сходни с тези на „жълтите жилетки“. И няма как да е иначе – всички държави от ЕС сме под ботуша на неолибералните глобалисти, чиято система задушава обикновения гражданин.

А ето и какви са исканията на „жълтите жилетки“ във Франция:

1. Икономика и труд. Да се свика всенародно събрание за данъчна реформа. Да се забранят със закон данъците, надхвърлящи 25% от имотното състояние на гражданина.

2. Незабавно минималната работна заплата да се увеличи с 40 %. Същото да се стори и по отношение на пенсиите.

3. Незабавно създаване на нови работни места в здравеопазването, образованието, обществения транспорт, правораздаването и т.н. за осигуряване на необходимото функциониране на всички инфраструктури.

4. Незабавно пристъпване към строителството на 5 милиона единици достъпни жилища с паралелно осигуряване на намаляване на наемите, ипотеките и създаване на работни места в сферата на строителството. Строги наказания за общини и областни администрации, които оставят бездомните под открито небе.

5. Намаляване размера на банките и разбиване на банковите монополи. Защита на финансовия сектор от кризи. Забрана за банките с вложители да се занимават с борсови спекулации. Забрана държавата да „спасява“ неликвидните банки с пари на данъкоплатците.

6. Анулиране на вътрешния дълг като фикция. Такъв дълг не съществува, той е изплатен многократно.

7. С народна подкрепа да се пренапише Конституцията в интерес на народовластието.

8. Забрана на лобирането и схемите за влияние. Забрана на лица с присъди да заемат изборни длъжности. Забрана да се заемат няколко изборни длъжности по съвместителство.

9. Frexit. Излизане на Франция от ЕС, връщане на политическия, финансовия и икономически суверенитет на държавата (такава бе волята на народа на референдума през 2005 г.). Възобновяването на оборота на собствена валута. Излизане от Лисабонския договор. Само една от мерките ще спести 50 милиарда евро годишно.

10. Прекратяване практиката на бягство от плащане на данъци. Връщане на 80 милиарда евро, които 40 големи компании дължат на държавата, която никак не бърза да си ги прибере.

11. Незабавно прекратяване на по-нататъшната приватизация и връщане на държавата на вече приватизирано имущество: летища, ж.п. линии, магистрали и паркинги…

12. Незабавно премахване на радарите и стоп-камерите от националната пътна мрежа на Франция. Те са безполезни за предотвратяване на пътни произшествия и се използват от властта само за прибиране на допълнителен завоалиран данък.

13. Национална образователна система – изключване на неолибералната джендър-глобалистка идеология от образованието на децата и критично преразглеждане на сегашните деструктивни и дискредитирани методики на обучение.

14. Сфера на правораздаване – увеличаване на бюджета четири пъти. Записване в законите на максимално разрешено време за чакане на правни процедури. Опростяване на съдебната система. Правосъдието да стане безплатно и общодостъпно.

15. Медии. Разбиване на медийния монопол, премахване на шуробаджанащината между медии и политици. Медиите да станат общодостъпни, да престанат да обслужват неолибералното статукво и да гарантират разнородни мнения. Забрана на редакторска пропаганда. Прекратяване на субсидиите за медии, които правителството зарежда всяка година с 2 милиарда. Прекратяване на данъчните облекчения за журналисти. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Боян Чуков: Бунтът във Франция скоро ще превземе Европа! Ще помете статуквото и в България!

 1. Калин Тонев Отговор

  27.12.2018 в 22:11

  Колко хубаво звучи, балсам за душата! Прекрасно, благодаря ти, Надя!

  • Анонимен Отговор

   28.12.2018 в 3:55

   Не знаем какво се крие зад маската на тези на пръв поглед уж добри неща.
   Разделението на Европа,ще доведе до слаба и лесно контролируема Европа,не че и сега не е контролируема, но се страхувам да не превърнат Европа в бунище.

 2. Калин Тонев Отговор

  28.12.2018 в 8:39

  До Анонимен:
  Напротив, знае се. Светът се е осъзнал и се бори за по-добър живот. По-слаба и лесно контролируема, воняща Европа от сегашното й състояние е невъзможно.

 3. БИВШ АТАКИСТ Отговор

  28.12.2018 в 14:23

  БРАВО НА ТЯХ.КОЛКО СА НАПРЕДНАЛИ В ИСКАНИЯ СИ .ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО ПО САМООСЪЗНАТИ СА ФРАНЦУЗИТЕ НА ТЕМА ЛИЧНА СВОБОДА И СОЦИАЛНИ ПРЕДОБИВКИ.НЕ СЛУЧАЙНО РЕВОЛЮЦИЯТА Е ЗАПОЧНАЛА ОТ ФРАНЦИЯ.ФРЕНСКАТА КОМУНА СЪЩО.ДАНО ДА ДОЙДЕ ДЕНЯ КОГАТО И В БГ ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ ПОДОБНИ ИСКАНИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *