Борисов хвърля ТРИ МИЛИАРДА на ВЯТЪРА! Вижте ТАЙНИТЕ причини за това! Истината ще ви ШОКИРА! Вижте ТУК!

8

Покрай всички гербаджийски афери, които се вихрят в последно време около Живко Мартинов – суджука, Делян Добрев – кумеца и Антон Тодоров – наглеца, никой не обръща внимание на най-важното.

На липсата на ток и газ. И на космическите им цени. На пълното отсъствие на каквато и да било икономика. На чукащата на вратата безработица и невъзможността да си платим отоплението и осветлението през задаващата се студена зима.

И сякаш напук на бедите, които очакват мизерстващите български граждани, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ни съобщава „голямата“ новина, че ще подписваме нов договор с Русия. Но, не бързайте да се радвате. Защото това няма да стане, за да започнем най-после да строим жизнено важната за хората в България АЕЦ „Белене“…Неее!

Кабинетът „Борисов 3“ ще дава още държавни пари за нови разходи по АЕЦ-а, но втора атомна електроцентрала така и няма да имаме. А само за доставка на оборудване за централата, досега са платени над 3 милиарда лева.

Отделно от това, ще се правят нови договори с руската държавна компания „Росатом“. И ще се дават още пари за консервиране на двата реактора, които България вече плати. Колко обаче ще струва съхраняването на цялото това оборудване, дори министърката не знае.

Затова ние от екипа на Skandalno.net питаме: Няма ли да е много по-евтино и много по-изгодно за държавата и българските граждани, ако наистина построим тази втора централа, вместо да хвърляме на вятъра пари за консервация и поддръжка на вече построените мощности.

ПЛОЩАДКАТА НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“

Защото вече имаме напълно построена площадка за АЕЦ-а. Имаме нови, готови и платени руски реактори. Имаме необходимото оборудване към тях. Защо трябва да прахосваме още грешни народни пари, за да консервираме и поддържаме всичко това, когато „Росатом“ може направо да го сглоби и атомната електроцентрала да бъде въведена в експлоатация? А токът за бита и промишлеността да поевтинее. Драстично.

Защо, господин Борисов? Да не би да е, защото бившата ви приятелка Цветелина Бориславова е хвърлила маса пари във ВЕИ-та?

Защо, госпожо Петкова? Да не би да нямате мнение по въпроса, извън мнението на вашия началник? Отговорете, ако можете, на хората в България!

Защо трябва да даваме милиарди, за да купуваме самолети и кораби, които и без това няма да ни послужат за нищо. По простата причина, че с пет самолета и два кораба не можем да опазим страната си от никой враг.

Защо да го правим, когато, на живот и смърт за българските граждани, ни трябва евтин ток. И евтин газ. За да могат хората да оцелеят. И животът в България да продължи.

Защо Вие, които управлявате вече 10 години, досега не построихте АЕЦ „Белене“? Макар че отдавна има поне две мощни държавни компании –  руската „Росатом“ и Китайската държавна енергийна корпорация, които ни предлагат да построят „Белене“? И то при супер изгодни за нас условия?

Защо държавите около нас строят с ускорени темпове атомни електроцентрали, а ние ги затваряме? Защо Румъния строи, защо Турция строи не една и две, а цели три ядрени централи?

А когато Русия ни предложи да построи АЕЦ „Белене“ и то БЕЗ ПАРИ, с руски инвестиции, които ние да връщаме от печалбата на АЕЦ-а в течение на дълги години…Тогава вие, които напразно се наричате БЪЛГАРСКИ премиери и министри, вместо веднага да дадете карт бланш за строителство, го спряхте. Защото, според вас, било вредно. И на България не й трябвал ток…

Само че, такива твърдения са абсолютно неверни! Точно обратното е. Вие и вашите господари искате в България да няма ЕВТИН ток! Защото бедните могат по-лесно да бъдат държани като роби, нали? И затова подготвяте ново, драстично увеличение на тока през ноември…

Но българският народ не иска да бъде повече роб. И няма да бъде! Не забравяйте, че когато лидерът и обкръжението му, не могат да опазят суверенитета и националните интереси на държавата, с тази задача се заема НАРОДЪТ.

За да може държавата да попадне в по-силни и по-смели ръце. Иначе ще загинем всички.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. ПРАВ СИ ИВО КАКТО ВИНАГИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ТЕЗИ ХОРА ОТ МАФИЯ ГЕРБ НЕ РАЗБРАХА ЧЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ В ИНТЕРЕС НА НАРОДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ А НАРОДА ДА ПЛАЩА НИКОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ГИ ПОНАСЯ НА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ НА КАКЪВ ЕЗИК ТРЯБВА ДА МУ СЕ ОБЯСНИ ЧЕ НИ ЗАВЕДЕ НА ДЪНОТО ТОЙ НЕ ЗНАЕ НИКАКЪВ ЕЗИК И С БЪЛГАРСКИЯ НЕ СЕ СПРАВЯ ГРАМОТНО ПРЕЗИДЕНТА НИ ОБЕЩА ЧЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА НАРОДНАТА ВОЛЯ ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НЕ ИСКАМЕ НАТО ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ОБЕЩАХТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ НАРОДНАТА ВОЛЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е С ВАС ЧАКАМЕ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

 2. ДО КРАДЛИВОТО ЛЪЖЛИВО МАЛОГРАМОТНО ДЕБЕЛО И ГРОЗНО ЛИЛИ ПАВЛОВА С ЧАНТИТЕ НА СТОЙНОСТ 30 ПЕНСИИ КОЯ СИ ТИ МАЛОУМНИЦЕ ДА ЗАСТАВАШ СРЕЩУ НАРОДНАТА ВОЛЯ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ДА ОТСРОЧВАШ ПОКАНАТА ПО ВОЛЯТА НА НАРОДА СЛЕД ЕС ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО КОЯ СИ ТИ ГИГАНТ ЗАДНИК ДА КАЗВАШ КОГА ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ВЛАДИМИР ПУТИН В БЪЛГАРИЯ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ГО ПОКАНИ НА 3 МАРТ 2018 ЗАЩОТО ТАКА ИСКАМЕ НИЕ НАРОДА 95% БЪЛГАРИ НЕ ОЧАКВАМЕ ПОЛЗИ ЗА НАРОДА ОТ ЕС ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ОЧАКВАМЕ ОТ БРАТСКА РУСИЯ И ОТ ВЛАДИМИР ПУТИН ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ КОЙТО ОТМЕНИ ПОКАНАТА ПО ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОРЕДНА ОБИДА ЗА БРАТУШКИТЕ САМО ДА СТЕ ПОСМЕЛИ ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ХУБАВ МИГ КОЙТО ИСКАМЕ ДА ИЗЖИВЕЕМ ЗАЕДНО СЪС ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ АКО ИЗВЪРШИТЕ ТАКОВА СВЕТОТАТСТВО

 3. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ИЗПЪЛНИ ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО ПОКАНИ ВЛАДИМИР ПУТИН НА 3 МАРТ 2018 БЛАГОДАРИМ ВИ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ЗА ТАЗИ ПОКАНА ПО НАРОДНАТА ВОЛЯ БИ БЛАГОДАРИМ ЗАСТАВАМЕ ДО ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ ТЪЙ КАКТО ОБИЧАМЕ БРАТСКА РУСИЯ ПОКЛОН НА 95% БЪЛГАРИ ПРЕД ВАС ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ НАШИЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЕДИНСТВЕНО С КОЕТО МОЖЕМ ДА СЕ ГОРДЕЕМ ОБЕЩАХТЕ НИ ГЕНЕРАЛЕ ТАЗИ ПОКАНА

 4. Никога няма да се научи истината за АЕЦ_БЕЛЕНЕ.
  ЗАЩО ЛИ ???????
  И грозно, и тъжно, и подло, а най-вече коварно от страна на всички партийни чучела. Ще прозвучи може би
  парадоксално, ако искате и шизофренично за някой,
  но…… отдавна е започнало разпределението КОИ ще
  са производители на ел. енергия, и кои ще са потребители.Ерата на петрола и газта,почти е приключила, като ресурси. Мащабното производство на
  ел. енергия от атомни централи,ще се появи на пазара
  не по рано от десет години–и ще е с цени, далеч под стойностите, които са сега. Така, че те няма да имат конкуренция, докато не сринат местните производители, а после си знаят. Всичко е готово за смяна на ресурсите. Всеки здравомислещ, може да разбере за какво става на въпрос. България е в графата–ПОТРЕБИТЕЛ на ел. енергия,а не производител. Все още не е късно да се проумее ситуацията–и всички, които до сега се мотаят из парламент и правителства без оглед на принадлежност към партия, трябва да са изхвърлени от употреба.
  Те и без това са износени и непригодни за създаване на ново. За това ген.Радев да оторизира представители на президентството, в които е сигурен и да започне подготовка за референдум–наречен
  ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА БЪЛГАРСКИ.
  Има потенциала, има и възможността, има и предпоставката. Народа ще застане на негова страна.

 5. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ПОБЪРЗАЙТЕ С РЕФЕРЕНДУМА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАСТАВАМЕ ДО ВАС ОБЕЩАХТЕ НИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ НАРОДНАТА ВОЛЯ ПОБЪРЗАЙТЕ ЗА ДА НЕ НИ ПРЕВЪРНАТ В БРАТОУБИЙЦИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ МАФИОТИ И ПРЕДАТЕЛИ ЗАСТАВАМЕ ДО ВАС ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ

 6. Да наистина трябва да се побърза с референдума.Всичкото това безумие трябва да спре.Народът трябва да се изправи и да се защити.До къде ще ни докарат тези управници.Достатъчно е че стигнахме до просешка тояга,а сега и война.Бойко Борисов трябва да даде обяснение на народа.

 7. Площадката на АЕЦ Белене е готова за започване на строителството. Трябва само да се направят две проби за укрепване на земните маси. Един блок на АЕЦ от Белене е с реална цена 5 милиарда евро. Но умните съветници на ББ поискаха твърда цена. Тогава АСЕ даде завишена цена защото не се знаеше инфлацията. Реактора и парогенераторите са руски и доказано най-добрите в света. Електрониката е Сименс, кранове и помпи френски. Чакъла, баластрата и цимента български. При презентирането и защитата на централата само един от специалистите се оказа вещ по въпроса, останалите бяха лобисти. Имаме готов проект и за това че не строим е време да кандидатстваме в рекордите на Гинес. Тъжно много тъжно е ако не трагично….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *