Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Борисов за Президента: Баща му на Радев Умря днес, а той дрънка Нелепици като Дърта Злобна Свекърва! (С ВИДЕО)

„Ако Радев наложи вето върху извънредното положение, аз ще извадя ГЕРБ от парламентарна зала. Щом така е решил, да оставим народа без извънредно положение, добре- ще го уморим“. Така премиерът Борисов коментира днешната критика на Румен Радев по повод поисканото от ГЕРБ удължаване на извънредното положение с един месец- до 13 май. Борисов заяви още, че думите на президента са „нелепици“. Радев се държал „като дърта злобна свекърва“

Освен че допълнително втвърди мнението на българския народ, че е пълен простак и селяндур, с това си изявление Борисов неволно съобщи и за смъртта на бащата на Президента, 82-годишният Георги Радев. С което изпревари официалното съобщение от президентството.

„Тази сутрин му звъннах на Радев да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Просто се учудвам – как може в деня, в който баща ти е умрял, да излезеш и да дрънкаш нелепици. Като некоя дърта свекърва е, ама от тези, злобните, дето само върви след нас и мърмори!“, заяви премиерът Борисов пред журналисти в Смолян, предаде БНТ.

„Здраво работим да пазим населението, а някой излезе – дали му листчето, каже пет приказки и се прибере!“. От 8 сутринта съм подложен на въпроси, защо на Радев не му задавахте въпроси”, каза още Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Борисов към Радев: Да наложи вето, да уморим народа

Премиерът Бойко Борисов отхвърли критиките на президента Румен Радев за удължаването на извънредното положение и обяви, че държавният глава "ходи като някоя дърта свекърва от злобните": https://bit.ly/2JzvOc6

Posted by Медиапул on Friday, April 3, 2020

Изявлението на президента Радев, което предизвика гнева премиерски и Банкянски, можете да прочетете тук:

„Гладът скоро може да надделее над страха и последствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия коронавирус“, предупреди Румен Радев в телевизионно обръщение към народа.

Ето го: 

Скъпи сънародници,

Вече 20 дни сме в извънредно положение. Правителството предлага неговото удължаване до 13-ти май. Решение ще вземат народните представители.

Без съмнение, пандемията изисква решителни мерки. Повечето българи ги приемат с разбиране. Считам обаче, че правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното положение през първия месец на неговото прилагане. Управленските решения следва да се вземат на базата на достоверни и всеобхватни данни.

Извънредните ограничения забавят ръста на заболеваемостта, но доведоха до обществена парализа и отключиха безпрецедентна социална и икономическа криза. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа. Много българи спешно се нуждаят от помощ. Бизнесът и свободните професии също очакват убедителни мерки. Мизерията не е спасение от вируса. Вече споменах, че гладът скоро може да надделее над страха и последствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия коронавирус.

Затова трябва да си поставим ясна национална цел – възможно най-бързо, управляемо и безопасно връщане към относително нормален ритъм на живот, към производство, към свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната само с обединените усилия на институциите и на всеки един от нас.

Идните месеци ще бъдат решаващи не само за справяне с пандемията, но и за бъдещето ни като нация в един нов свят, в който ще оцеляват и прогресират онези, които успеят да бъдат  сплотени и иновативни в тези условия. Които могат да се адаптират и да развият социално-икономическа дейност в кризи, подобни на сегашната.

Здравеопазването ни във взаимодействие с останалите обществено значими системи, следва да възприеме по-гъвкава стратегия за борба с коронавируса. Да разшири значително обхвата на тестване, фокусирайки се върху различни социални и рискови групи, за да придобие реална информация за картината в страната и да действа целенасочено. Фокусирането върху коронавируса не трябва да възпрепятства достъпа до здравеопазване на хронично болните и спешните случаи, което подлага на риск живота на хиляди българи. Нашата здравна система проявява слабости, които засега се компенсират от себеотрицанието на медиците ни.

Мерките в защита на пострадалите следва да са ясни и ефективни.

– Част от мерките в извънредния закон и приетите впоследствие с решение на Министерски съвет се определят и от гражданите, и от бизнеса като недостатъчни, а някои от тях и за неудачни. Хората в нужда очакват помощ, а не оферта за заем. Икономическите мерки не достигат до най-важния бизнес – малкия и средния, а формулата 60/40  е на практика неприложима.

– Когато държавата налага ограничения, тя трябва да предложи и адекватна компенсация – и за работниците, и за бизнеса. В условия на криза реалната помощ е безвъзмездната.

– Необходимо е в спешен порядък да се преразгледат и някои разпоредби на приетия в бързина и хаос закон, които блокират икономическия живот.

Правителството прибягва до нов заем в размер до 10 млрд. лв., преди да използва резервите в бюджета като преосмисли своите приоритети. Това е тежко решение, което ще плащаме с години. Очакваме гаранции за прозрачност и ясни разчети за финансово подпомагане на всички засегнати. Парите за възстановяването на икономиката и подпомагането на най-нуждаещите се не могат да се разпределят без ясни правила и само в тесния състав на кабинета, както това става с милиардите от бюджетния излишък.

Очакваните мерки не са свързани само с финансова помощ, а и с постигане на оптимален баланс между ограничения и социално-икономическа активност. Дългата изолация подлага на изпитания психиката и здравето на хората, а непосилните глоби са неприемливи. Болшинството българи демонстрираха своята съзнателност и спазват социална дистанция, затова и управляващите трябва да преосмислят социалната изолация в разумен срок. В дългосрочен план трябва да заложим на съзнанието и чувството за отговорност, не на репресиите и цензурата, която притиска гражданите дори в социалните мрежи.

Необходим е гъвкав подход: достоверни данни, приоритетна защита на рисковите групи, просвещаване на хората, високо съзнание, лична отговорност и мисъл за другия.

В тези условия е критично важно българският парламент да прояви отговорност и да намери форма да продължи своята дейност за приемане на важни решения и особено за конституционното си призвание за контрол над изпълнителната власт.

Скъпи сънародници,

Кризата открои своите тихи герои: лекарите, медицинските специалисти, доброволците, полицаите и всички работници в търговията, транспорта, жизненоважни производства, администрацията, които с риск за здравето поддържат основните функции на държавата и икономиката ни. Преподавателите и учениците, които не само възстановиха в кратки срокове учебния процес, но и дадоха пример как в екстрени срокове цяла една обществена система може да се преформатира и да заработи на принципно нова основа.

Наред с всички проблеми и беди, кризата открои необходимостта държавата да бъде стълб на стабилност, завърна ни и чувство за солидарност.

Настоящата криза е повод да преосмислим приоритетите и ценностите си като общество. Нека не се оставяме на отчаянието – сега не е време за малодушие. Да надмогнем заблудите на егоизма и да се осъзнаем като общност. В задружните ни усилия е ключът към успеха сега и в бъдеще.

Благодаря ви за вниманието!

ВИЖ ВИДЕОТО:

Изявление на президента Румен Радев

Изявление на президента Румен Радев

Posted by bTV Новините on Friday, April 3, 2020

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

12 кометара за Борисов за Президента: Баща му на Радев Умря днес, а той дрънка Нелепици като Дърта Злобна Свекърва! (С ВИДЕО)

 1. стар комунист Отговор

  03.04.2020 в 20:53

  Най-искрени съболезнования на Нашия Президент! Думите ,които днес той изрече са за пореден път зов за приканване на задрямалите и примирени с робското си положение българи да сложат край на тази агония и геноцид.Бойко е в цугцванг състояние и се чуди кого да привлече ,за да участва в доубиването на България,затова всеки ден слушаме простотиите и на един жалък плазмодий жаден и той за власт.От вас научаваме и истините и лъжите случващи се тук.Бъдете живи и здрави и винаги бъдете най-точните в информацията си

  • Анонимен Отговор

   05.04.2020 в 3:24

   Хора,имам съмнения,че и генерал Радев е под прицел и баща му не е починал случайно,а най-вероятно е убит,не знам какво да мисля,но това не е добре за страната!
   Трябва да си защитим президента.

 2. Иванов Отговор

  04.04.2020 в 2:24

  Вижте само мутренско-шопския му жаргон!

 3. Боко Българоубиец Отговор

  04.04.2020 в 2:39

  Извади Герб от парламента и си го заври там, където слънце не огрява. След което се омитайте всичките.

 4. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 4:30

  ОРГАНИЗИРАЙ. СЕ. НАРОДЕ. И. ИЗЛИЗАЙ. НА. ПЛОЩАДИТЕ. В. ЦЯЛАТА. СТРАНА. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. И. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ. ЩЕ. НИ. УБИЯТ. ОТ. ГЛАД. НА. 14. АПРИЛ. ВСИЧКИ. ЗАЕДНО. ДА. ГИ. ИЗХВЪРЛИМ. ОТ. ЖИВОТА. НИ. ЗАВИНАГИ. БРАТСКА. РУСИЯ. Е. ВИНАГИ. С. НАС. В. ТРУДНИ. МОМЕНТИ. БРАТУШКИТЕ. НИКОГА. НЯМА ДА. НИ. ИЗОСТАВЯТ. ЗАЕДНО. С. НАРОДНИЯ. НИ. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. РУМЕН. РАДЕВ. ЗА. ЧИСТА. И. СВЯТА. РЕПУБЛИКА. БЕЗ. НАТО. И. ЕС. НО. НАВЕКИ. СЪС. БРАТСКА. СВЯТА. РУСИЯ

  • На Русия с ху.. Отговор

   04.04.2020 в 13:09

   Абе тъпунгер,не виждаш ли ,че и Путин се уплаши и затвори любимата ти Русия!бахти и глупаците където сте,като тъпия Мунчо!!!

   • На Русия с любов!

    04.04.2020 в 15:09

    Ха-ха-ха! Путин не се е уплашил! Руски самолети прелитат тук-там…. където трябва! И не знам колко тъп трябва да си, че да не разбираш това положение!

 5. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 4:37

  ГОСПОДИН. НАРОДЕН. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. БЛАГОДАРИМ. НА. БАЩА. ВИ. ЧЕ. ВИ. Е. ОТГЛЕДАЛ. И. ВЪЗПИТЪЛ. НИСЪК. ПОКЛОН. ПРЕД. ПАМЕТТА. МУ. ИМАТЕ. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯТА. НА. ЦЕЛИЯ. БЪЛГАРСКИ. НАРОД. ЗАСТАВАМЕ. СЪС. ВСИЧКАТА. НИ. НАРОДНА. ОБИЧ. И. ДОВЕРИЕ. ДО. ВАС. ЗА. ЧИСТА. И. СВЯТА. РЕПУБЛИКА

 6. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 5:09

  ЦЕЛИЯ. БЪЛГАРСКИ. НАРОД. СМЕ. ОТВРАТЕНИ. И. ВЪЗМУТЕНИ. ОТ. ПРОСТАЩИНАТА. НА. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. ЗА. НАЧИНА. ПО. КОЙТО. ИЗВЕСТЯВА. КОНЧИНАТА. НА. БАЩАТА. НА. НАРОДНИЯ. НИ. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. РУМЕН. РАДЕВ. СРАМУВАМЕ. СЕ. ОТ. ТЕБЕ. БОРИСОВ. ОТ. МУТРЕНСКАТА. ТИ. АРОГАНТНОСТ

 7. perry Отговор

  04.04.2020 в 10:02

  Господин президент, Приемете искренните ми съболезвоамия. Дно Ви издържат нервите, да понасяте, тази наглост и глупост!

 8. 681 Отговор

  04.04.2020 в 12:31

  Загубата на родителите е най-страшното нещо на света! Нищо и никой не може да замени родителя,който те е научил да живееш според правилата на човешките ценности и норми!Такива помияри като този банкянски серсем и кликата алчни хрантутници около него,надушили как могат да крадат от народа са долна пасмина за въже и Народен съд!

 9. Мария Илиева Отговор

  05.04.2020 в 11:35

  Съболезнования г-н Радев. Отвратително държание на Борисов.
  В такъв тъжен ден за всеки любящ син ти изрод само ти изрод мръсен можеш да говориш така просташки. Махай се час по скоро , че никой не може да те гледа повече.Една хубава дума за този идиот не може да се каже. Крадец , лъжец , далавераджия , мафиот и продължаваме да го търпим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *