Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Борисов за Президента: Баща му на Радев Умря днес, а той дрънка Нелепици като Дърта Злобна Свекърва! (С ВИДЕО)

„Ако Радев наложи вето върху извънредното положение, аз ще извадя ГЕРБ от парламентарна зала. Щом така е решил, да оставим народа без извънредно положение, добре- ще го уморим“. Така премиерът Борисов коментира днешната критика на Румен Радев по повод поисканото от ГЕРБ удължаване на извънредното положение с един месец- до 13 май. Борисов заяви още, че думите на президента са „нелепици“. Радев се държал „като дърта злобна свекърва“

Освен че допълнително втвърди мнението на българския народ, че е пълен простак и селяндур, с това си изявление Борисов неволно съобщи и за смъртта на бащата на Президента, 82-годишният Георги Радев. С което изпревари официалното съобщение от президентството.

„Тази сутрин му звъннах на Радев да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Просто се учудвам – как може в деня, в който баща ти е умрял, да излезеш и да дрънкаш нелепици. Като некоя дърта свекърва е, ама от тези, злобните, дето само върви след нас и мърмори!“, заяви премиерът Борисов пред журналисти в Смолян, предаде БНТ.

„Здраво работим да пазим населението, а някой излезе – дали му листчето, каже пет приказки и се прибере!“. От 8 сутринта съм подложен на въпроси, защо на Радев не му задавахте въпроси”, каза още Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Борисов към Радев: Да наложи вето, да уморим народа

Премиерът Бойко Борисов отхвърли критиките на президента Румен Радев за удължаването на извънредното положение и обяви, че държавният глава "ходи като някоя дърта свекърва от злобните": https://bit.ly/2JzvOc6

Posted by Медиапул on Friday, April 3, 2020

Изявлението на президента Радев, което предизвика гнева премиерски и Банкянски, можете да прочетете тук:

„Гладът скоро може да надделее над страха и последствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия коронавирус“, предупреди Румен Радев в телевизионно обръщение към народа.

Ето го: 

Скъпи сънародници,

Вече 20 дни сме в извънредно положение. Правителството предлага неговото удължаване до 13-ти май. Решение ще вземат народните представители.

Без съмнение, пандемията изисква решителни мерки. Повечето българи ги приемат с разбиране. Считам обаче, че правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното положение през първия месец на неговото прилагане. Управленските решения следва да се вземат на базата на достоверни и всеобхватни данни.

Извънредните ограничения забавят ръста на заболеваемостта, но доведоха до обществена парализа и отключиха безпрецедентна социална и икономическа криза. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа. Много българи спешно се нуждаят от помощ. Бизнесът и свободните професии също очакват убедителни мерки. Мизерията не е спасение от вируса. Вече споменах, че гладът скоро може да надделее над страха и последствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия коронавирус.

Затова трябва да си поставим ясна национална цел – възможно най-бързо, управляемо и безопасно връщане към относително нормален ритъм на живот, към производство, към свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната само с обединените усилия на институциите и на всеки един от нас.

Идните месеци ще бъдат решаващи не само за справяне с пандемията, но и за бъдещето ни като нация в един нов свят, в който ще оцеляват и прогресират онези, които успеят да бъдат  сплотени и иновативни в тези условия. Които могат да се адаптират и да развият социално-икономическа дейност в кризи, подобни на сегашната.

Здравеопазването ни във взаимодействие с останалите обществено значими системи, следва да възприеме по-гъвкава стратегия за борба с коронавируса. Да разшири значително обхвата на тестване, фокусирайки се върху различни социални и рискови групи, за да придобие реална информация за картината в страната и да действа целенасочено. Фокусирането върху коронавируса не трябва да възпрепятства достъпа до здравеопазване на хронично болните и спешните случаи, което подлага на риск живота на хиляди българи. Нашата здравна система проявява слабости, които засега се компенсират от себеотрицанието на медиците ни.

Мерките в защита на пострадалите следва да са ясни и ефективни.

– Част от мерките в извънредния закон и приетите впоследствие с решение на Министерски съвет се определят и от гражданите, и от бизнеса като недостатъчни, а някои от тях и за неудачни. Хората в нужда очакват помощ, а не оферта за заем. Икономическите мерки не достигат до най-важния бизнес – малкия и средния, а формулата 60/40  е на практика неприложима.

– Когато държавата налага ограничения, тя трябва да предложи и адекватна компенсация – и за работниците, и за бизнеса. В условия на криза реалната помощ е безвъзмездната.

– Необходимо е в спешен порядък да се преразгледат и някои разпоредби на приетия в бързина и хаос закон, които блокират икономическия живот.

Правителството прибягва до нов заем в размер до 10 млрд. лв., преди да използва резервите в бюджета като преосмисли своите приоритети. Това е тежко решение, което ще плащаме с години. Очакваме гаранции за прозрачност и ясни разчети за финансово подпомагане на всички засегнати. Парите за възстановяването на икономиката и подпомагането на най-нуждаещите се не могат да се разпределят без ясни правила и само в тесния състав на кабинета, както това става с милиардите от бюджетния излишък.

Очакваните мерки не са свързани само с финансова помощ, а и с постигане на оптимален баланс между ограничения и социално-икономическа активност. Дългата изолация подлага на изпитания психиката и здравето на хората, а непосилните глоби са неприемливи. Болшинството българи демонстрираха своята съзнателност и спазват социална дистанция, затова и управляващите трябва да преосмислят социалната изолация в разумен срок. В дългосрочен план трябва да заложим на съзнанието и чувството за отговорност, не на репресиите и цензурата, която притиска гражданите дори в социалните мрежи.

Необходим е гъвкав подход: достоверни данни, приоритетна защита на рисковите групи, просвещаване на хората, високо съзнание, лична отговорност и мисъл за другия.

В тези условия е критично важно българският парламент да прояви отговорност и да намери форма да продължи своята дейност за приемане на важни решения и особено за конституционното си призвание за контрол над изпълнителната власт.

Скъпи сънародници,

Кризата открои своите тихи герои: лекарите, медицинските специалисти, доброволците, полицаите и всички работници в търговията, транспорта, жизненоважни производства, администрацията, които с риск за здравето поддържат основните функции на държавата и икономиката ни. Преподавателите и учениците, които не само възстановиха в кратки срокове учебния процес, но и дадоха пример как в екстрени срокове цяла една обществена система може да се преформатира и да заработи на принципно нова основа.

Наред с всички проблеми и беди, кризата открои необходимостта държавата да бъде стълб на стабилност, завърна ни и чувство за солидарност.

Настоящата криза е повод да преосмислим приоритетите и ценностите си като общество. Нека не се оставяме на отчаянието – сега не е време за малодушие. Да надмогнем заблудите на егоизма и да се осъзнаем като общност. В задружните ни усилия е ключът към успеха сега и в бъдеще.

Благодаря ви за вниманието!

ВИЖ ВИДЕОТО:

Изявление на президента Румен Радев

Изявление на президента Румен Радев

Posted by bTV Новините on Friday, April 3, 2020

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

13 кометара за Борисов за Президента: Баща му на Радев Умря днес, а той дрънка Нелепици като Дърта Злобна Свекърва! (С ВИДЕО)

 1. стар комунист Отговор

  03.04.2020 в 20:53

  Най-искрени съболезнования на Нашия Президент! Думите ,които днес той изрече са за пореден път зов за приканване на задрямалите и примирени с робското си положение българи да сложат край на тази агония и геноцид.Бойко е в цугцванг състояние и се чуди кого да привлече ,за да участва в доубиването на България,затова всеки ден слушаме простотиите и на един жалък плазмодий жаден и той за власт.От вас научаваме и истините и лъжите случващи се тук.Бъдете живи и здрави и винаги бъдете най-точните в информацията си

  • Анонимен Отговор

   05.04.2020 в 3:24

   Хора,имам съмнения,че и генерал Радев е под прицел и баща му не е починал случайно,а най-вероятно е убит,не знам какво да мисля,но това не е добре за страната!
   Трябва да си защитим президента.

 2. Иванов Отговор

  04.04.2020 в 2:24

  Вижте само мутренско-шопския му жаргон!

 3. Боко Българоубиец Отговор

  04.04.2020 в 2:39

  Извади Герб от парламента и си го заври там, където слънце не огрява. След което се омитайте всичките.

 4. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 4:30

  ОРГАНИЗИРАЙ. СЕ. НАРОДЕ. И. ИЗЛИЗАЙ. НА. ПЛОЩАДИТЕ. В. ЦЯЛАТА. СТРАНА. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. И. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ. ЩЕ. НИ. УБИЯТ. ОТ. ГЛАД. НА. 14. АПРИЛ. ВСИЧКИ. ЗАЕДНО. ДА. ГИ. ИЗХВЪРЛИМ. ОТ. ЖИВОТА. НИ. ЗАВИНАГИ. БРАТСКА. РУСИЯ. Е. ВИНАГИ. С. НАС. В. ТРУДНИ. МОМЕНТИ. БРАТУШКИТЕ. НИКОГА. НЯМА ДА. НИ. ИЗОСТАВЯТ. ЗАЕДНО. С. НАРОДНИЯ. НИ. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. РУМЕН. РАДЕВ. ЗА. ЧИСТА. И. СВЯТА. РЕПУБЛИКА. БЕЗ. НАТО. И. ЕС. НО. НАВЕКИ. СЪС. БРАТСКА. СВЯТА. РУСИЯ

  • На Русия с ху.. Отговор

   04.04.2020 в 13:09

   Абе тъпунгер,не виждаш ли ,че и Путин се уплаши и затвори любимата ти Русия!бахти и глупаците където сте,като тъпия Мунчо!!!

   • На Русия с любов!

    04.04.2020 в 15:09

    Ха-ха-ха! Путин не се е уплашил! Руски самолети прелитат тук-там…. където трябва! И не знам колко тъп трябва да си, че да не разбираш това положение!

 5. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 4:37

  ГОСПОДИН. НАРОДЕН. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. БЛАГОДАРИМ. НА. БАЩА. ВИ. ЧЕ. ВИ. Е. ОТГЛЕДАЛ. И. ВЪЗПИТЪЛ. НИСЪК. ПОКЛОН. ПРЕД. ПАМЕТТА. МУ. ИМАТЕ. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯТА. НА. ЦЕЛИЯ. БЪЛГАРСКИ. НАРОД. ЗАСТАВАМЕ. СЪС. ВСИЧКАТА. НИ. НАРОДНА. ОБИЧ. И. ДОВЕРИЕ. ДО. ВАС. ЗА. ЧИСТА. И. СВЯТА. РЕПУБЛИКА

 6. Анонимен Отговор

  04.04.2020 в 5:09

  ЦЕЛИЯ. БЪЛГАРСКИ. НАРОД. СМЕ. ОТВРАТЕНИ. И. ВЪЗМУТЕНИ. ОТ. ПРОСТАЩИНАТА. НА. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. ЗА. НАЧИНА. ПО. КОЙТО. ИЗВЕСТЯВА. КОНЧИНАТА. НА. БАЩАТА. НА. НАРОДНИЯ. НИ. ОБИЧАН. ПРЕЗИДЕНТ. РУМЕН. РАДЕВ. СРАМУВАМЕ. СЕ. ОТ. ТЕБЕ. БОРИСОВ. ОТ. МУТРЕНСКАТА. ТИ. АРОГАНТНОСТ

 7. perry Отговор

  04.04.2020 в 10:02

  Господин президент, Приемете искренните ми съболезвоамия. Дно Ви издържат нервите, да понасяте, тази наглост и глупост!

 8. 681 Отговор

  04.04.2020 в 12:31

  Загубата на родителите е най-страшното нещо на света! Нищо и никой не може да замени родителя,който те е научил да живееш според правилата на човешките ценности и норми!Такива помияри като този банкянски серсем и кликата алчни хрантутници около него,надушили как могат да крадат от народа са долна пасмина за въже и Народен съд!

 9. Мария Илиева Отговор

  05.04.2020 в 11:35

  Съболезнования г-н Радев. Отвратително държание на Борисов.
  В такъв тъжен ден за всеки любящ син ти изрод само ти изрод мръсен можеш да говориш така просташки. Махай се час по скоро , че никой не може да те гледа повече.Една хубава дума за този идиот не може да се каже. Крадец , лъжец , далавераджия , мафиот и продължаваме да го търпим.

 10. Иван,ов Отговор

  10.08.2021 в 13:28

  Редев, защо търпиш всички тези обиди, произнасяни от най-омразният в историята на България премиер? Веднаж той те нарече крадец с израза си „Крадеца, вика дръжте крадеца“, сега дърта свекърва. Само това са достатъчни основания да го осъдиш. Не забравяй че ти си държавен глава. Ако не реагираш на тези простотии на един вулгарен лумпен, ще се замисля дали да те подкрепя за втори мандат. Действай, Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *