Бомба! Генерал – превратаджия Призна: САЩ и ИДИЛ Финансираха преврата в Турция! Целта им беше диктат и терор в Европа! Виж Тук:

0

Организаторите на военния преврат в Турция са финансирани от САЩ  и „Ислямска държава“.

Целта на Щатите била  да всеят хаос в азиатската част на Турция, да я отделят в отделна държава и да разпокъсат целостта й, което щяло да бъде началото на пълното й разпадане и поставянето на власт на проамерикански военни.

ислямисти2

Тези разкрития и самопризнания направи командващият войските в провинция Хатай в Югозападна Турция, който бе арестуван като организатор на метежа.  

Генералът направи признания, след като беше арестуван, а след това установи, че е измамен от поръчителите и спонсорите на преврата.

Той разказал пред разпитващите го,  че  американски военни от базата“ Инджирлик“, използвана от силите на НАТО, са говорили поотделно с генерали и високопоставени лица и им обещали ако превратът се провали, да изведат веднага както семействата им, така и тях самите в САЩ и да им осигурят жилища, работа и пари. В заговора участвали всички от командния състав турци. Когато обаче пучът бил потушен, американците не изпълнили обещанието си и не помогнали на нито едно семейство на арестуваните военни.

Самият генерал отишъл в базата, облечен цивилно и потърсил помощ след провала, но на охраната било наредено да не го пуска. Не помогнали никакви молби.

Тогава той се предал на турските специални служби и им обещал пълно съдействие с надеждата, че ще му намалят присъдата за предателството. Веднага му осигурили охрана и го закарали в специален затвор  в Истанбул като важен обвиняем по делото.

Ердоган преврат

Генералът твърди, че избраните да участват в преврата минали през инструктаж в базата „Инджирлик“, който бил проведен от американски военни. Подготовката продължила при пълна секретност три месеца. Обучаващите и шефовете им  пристигнали  от Вашингтон, за да ръководят задкулисно метежа.

Според плана на американците, след като  Ердоган бъде свален, до 24  часа  в Турция трябвало да влязат  10 000 бойци от „Ислямска държава“, а след тях  5 000 войници от шиитските групировки в Ирак, както и  1 000 агента на сирийските специални служби.

Целта била да се превземе Турция отвътре и да се раздели на отделни части! А след това да се подкрепят сирийските бунтовници и „Ислямска държава“ и да се отреже достъпа на Русия до базата, от която атакува ислямистите в Турция.

А САЩ да поеме пълния контрол над разпарчатосаната на няколко държави Турция напълно задкулисно.

В момента американците твърдят, че нямат нищо общо с преврата, но много турски военни свидетелстват за обратното. Твърди го и самият Ердоган, който внезапно се обърна към Русия и така заби нож в соросоидите, които искаха на гърба на Турция да се преборят с руското влияние в Сирия.

Междувременно се оказа, че и руският военен самолет е бил свален от човек, който тайно е служел на САЩ, а заповедта е получил от централата на ЦРУ отвъд океана.

Американците напълно отричат твърденията на генерала, защото в противен случай ще се забъркат в огромен международен скандал.

Но така или иначе те са забъркани, защото и този път опитът за „нежна революция“ в Турция и натикването на Русия в ъгъла не успя!

Путин се прави, че не е разбрал за намесата на  САЩ в турския опит за преврат и не реагира, защото така би заплашил световния мир.

Но много политолози са уверени, че той ще отговори адекватно и първите признаци за раздвижване в Москва са налице.

Турция се готви да излезе от НАТО, а дружбата й с Русия укрепва от ден на ден. Докато САЩ са напът напълно да изгубят позициите си в Сирия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *