Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко Рашков: Пълчища афгански мигранти са се насочили към България

Миграционният натиск към страната ни нараства. Очакваме стотици хиляди афганистански бежанци да атакуват страната ни през следващите седмици. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Въпросът с мигрантите ще бъде поставен с цялата си сериозност по време на КСНС при президента, заяви той.

„Огромни групи афганистанци – няколко стотин хиляди, са се насочили към Турция и съвсем скоро ще са на нашата граница на път към Западна Европа. Сред тези хора има и много калени бойци, воювали десетилетия наред, с различна психика от тази на нормалните граждани. Очакваме първите групи мигранти на границата с България след седмица. За да намалим натиска и да проконтролираме ситуацията, отделяме полицейски сили, дори от жандармерията. Командироваме и голямо количество полицейски служители по границата ни с Турция и Гърция“, обясни Рашков.

На този фон центровете за настаняване на мигранти вече на 90 % са запълнили своя капацитет: „Имаме готовност да отворим още няколко домове за временно настаняване на бежанци. Ще положим всички усилия да намалим щетите от прииждащата към нас мигрантска вълна, но знайте, че броят на бежанците у нас ще се увеличава, колкото и каквито съоръжения да имаме и колкото и усилия да положим“.

Силовият министър допълни, че вече се вземат и „наказателни мерки“ спрямо десетки български каналджии, които подпомагат мигрантите при влизането им на наша територия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Бойко Рашков: Пълчища афгански мигранти са се насочили към България

 1. Bai Koliu Отговор

  12.08.2021 в 20:08

  „вече се вземат и наказателни мерки спрямо десетки български каналджии,
  които подпомагат мигрантите при влизането им на наша територия“
  Е, какво става Ве вътрешни министърю, десетки каналджии, а? Услушваш ли се какво заяваваш?
  Е-е-е нема такъва държава, не-не-не- Вън-Вън-Вън

 2. Ива Отговор

  12.08.2021 в 21:53

  ами спри ги бе бойко (рашков) как при адаша ти ги нямаше обади се и ти на ердоган да помага ама не ти стиска защото ще ти покаже среден пръст

 3. Наум Отговор

  14.08.2021 в 16:27

  Ами да се обяви: 1) за каналджии по 10 години затвор 2) за преминал границата нелегално 5 години затвор, после му се разглежда случая – къде му се иска да отиде в Европа. През тези 5 години ще копае канали по българските пътища и ще чисти зеленина и ще озеленява изгорели гори – а е избягал а му се пуска ток(с електронни гривни с токов заряд) 3) по границите да се минира и да вдигнат дронове 24/7 с топлинни датчици.
  Само това да публикуват и ще намалее трафика през България с 98%

 4. Висарион Отговор

  14.08.2021 в 22:35

  Ха, а какво стана с ВЕЛИКАТА оградата на Винету и Валерката, за която похарчиха милиони? Или се изразих неправилно:- от която се нагушиха с комисионни от милиони?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *