Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства по проверката на 38 политици и магистрати (С ВИДЕО)

”Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня”. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според Рашков граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

„ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия“.

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

В предаването „Неделя 150“ министърът на вътрешните работи коментира и други актуални теми.

„Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов, за коййто има много сериозни данни за извършени престъпления. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат“. Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

„Главният прокурор ще се намеси и в този случай. Неговият предшественик също е проявявал бездействие по отношение на това досъдебно производство, което е било прекратено“.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към „институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират“ – специализираната прокуратура.

„Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание „престъпление против сигурността на републиката“… Знам имената на подслушваните“. Skandalno.net

Цялото интервю с министър Бойко Рашков можете да чуете тук! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства по проверката на 38 политици и магистрати (С ВИДЕО)

  1. Анонимен Отговор

    21.06.2021 в 0:48

    ДЕЙСТВАЙ РАШКОВ НАРОДА СМЕ С ТЕБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *