Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко Рашков: Милиарди от парите за АМ „Хемус“ са Откраднати и изпратени в чужбина през Банка на Бойко Борисов (С ВИДЕО)

„Над 1 млрд. лв., отпуснати от държавния бюджет авансово за строежа на магистрала „Хемус“, са преминали през една банка, собственост на бившия премиер Бойко Борисов. Със собственика на тази банка Борисов е имал и общи фирми“, каза днес в Симеоновград пред журналисти министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той допълни, че тези пари са изпратени в чужбина.

„Тази нощ арестувахме десетки строителни бизнесмени и свързани с тях лица по обвинения за злоупотреби около строителството на АМ „Хемус“. Те са участвали в схеми за нелегалното изграждане на магистралата. Тепърва обаче ще има още много арестувани. Това е процес и той се развива. Арестуваните са подизпълнители, а ние още не сме стигнали до същинските строители на магистралата, които са все още неизвестни. Изправени сме пред невиждана в света хипотеза строители под прикритие да изграждат такъв голям национален обект“, каза вътрешният министър Бойко Рашков, който бе в Симеоновград заради акцията срещу купуването на гласове. „Водно строителство“ е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за аутобана. Според Рашков собственикът на дружеството е приближен на ГЕРБ. Предстои МВР да посети и офисите на други кухи фирми, които са получавали авансово пари за строежа на „Хемус“, а след това са превъзлагали строителството на други фирми.

„Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен под предтекст, че ще се строи магистрала. Ако се докаже това, което сме очертали в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са у тях“, каза Бойко Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в Дубай 21 милиона лева още в началото на тази година.

„Ще поискаме от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на доказателствата, които сме събрали и да предложи на съда да задържи някои лица. Става дума за над 1 млрд. лв., изтекли от бюджета. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград са арестувани по подозрение за купуване на гласове

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова (ГЕРБ) са задържани за купуване на гласове, каза днес в града министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той уточни, че в цялата страна в момента вървят акции на полицията срещу такива схеми, като има и други задържани.

„Искам да изразя своето безпокойство от факта, че политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите. ГЕРБ разчитат с помощта на престъпления, които вършат преди вота, да влязат отново във властта. Което е позорно за една политическа партия“, посочи той в отговор на журналистически въпрос.

В Симеоновград са открита голяма сума пари, както и списъци на избиратели. Предстои задържането на „известен политически активист, който чрез посредник и с осигуряване на финансови средства е ангажирал няколко десетки души, които да гласуват за партия ГЕРБ“, подчерта Рашков. Той изрази надежда кметът на Симеоновград Милена Рангелова да няма връзка с престъпленията, за които са заподозрени съпругът и синът й.

В село Малко Градище, община Любимец, също по подозрение за купуване на гласове са задържани кметът Мария Писарова, също от ГЕРБ, и нейният съпруг, който имал магазин за хранителни стоки. Рашков уточни, че до момента в района на Хасково няма данни гласове да се купуват от други партии. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Бойко Рашков: Милиарди от парите за АМ „Хемус“ са Откраднати и изпратени в чужбина през Банка на Бойко Борисов (С ВИДЕО)

  1. Иван Отговор

    04.11.2021 в 19:53

    Бойко нарежда от джипа, но съм сигурен, че подписите са на други лица. С независимият български съд и великото законодателство, предизборните арести ще платим в Страсбург. Толкова за „Хемус“. С купуването на гласове нещата стоят по-различно. Там се получава до някъде, но докато виновни са и двете страни, ще си остане само до някъде. Депутатите няма да си отрежат клона и да приемат по желание това, а мастити адвокати, съдии и политолози, ще ни обясняват, че не е честно. Може да не е честно, но е ефективно. Вредата която нанася купеният гласоподавател е един глас, а вредата която нанася купуващият е един бюджет, едно законодателство, една държава. Могат ли да се сравняват, та да е еднаква отговорността? На всички е ясно, че ако купуващият гласове се страхува от всеки, първо купените гласове ще са по-малко и второ, полицията по-лесно може да намери свидетели и от там прокуратурата ще трябва да задейства делото, а съдът да отсъди. Абсурдът всички да си мият ръцете с полицията, ще отпадне.

  2. Хм Отговор

    05.11.2021 в 10:04

    А самото лице Бойко Методиев Борисов кога ще бъде арестувано. Какво значи няма доказателства, няма негов подпис. Той е бил начело на държавата 12 г. докато са се вършели всички тези престъпления. Ако приемем лъжата му, че не е знаел какво става, пита се какво е правил толкова време на върха на държавното управление. По време на неговото управление на държавата и населението са нанесени огромни щети и дали това е поради действие или бездействие няма значение. Квалификацията „престъпно бездействие“ съществува в НК. Макар, че от страна на Борисов става дума не за престъпно бездействие, а за много даже активно престъпно действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *