Бойко Борисов след първата си присъда: Комунисти ме осъдиха! Жертва съм на конспирация!

5

Цели 4 дни след като съдът го осъди за клевета, Борисов мълча. И на петия изригна: „Невинен съм! Хората трябва да знаят, че ме осъдиха комунисти. Жертва съм на една голяма конспирация, чиято крайна цел е да си подам оставката. Но аз няма да оставя нещата така – ще общалвам тази присъда“, разпени се видимо притеснен Борисов.

Припомняме, че на 17 май съдът излезе с Първа съдебна присъда за Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ! След сравнително кратък процес Елена Йончева успя да осъди премиера и партията му заради нагли и обидни изказвания, свързани с работата й като журналист, които са накърнили авторитета и доброто й име. Според съдебното решение, Борисов и ГЕРБ трябва да заплатят на Йончева обезщетение от 5000 лева.

Става въпрос за изказванията на Бойко Борисов, че държавата наливала милиони в журналистическата кариера на Елена Йончева. Ето и точните думи на Борисов: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“.

Изказването е на Борисов на мероприятиe в Бургас по време на предизборната кампания миналата година. Освен горепосоченият цитат, лидерът на ГЕРБ е заявил още: „бяхме принудени милиони за платим за нея. С мъж премиер – тогава“. Очевидно, Борисов визира дългогодишния приятел на Йончева – бившия министър- председател Сергей Станишев.

Освен срещу Борисов, съдебният иск на журналистката е и срещу партията му, тъй като тези изказвания той прави от името на ГЕРБ.

В хода на съдебното дело защитниците на премиера твърдяха, че думите му били извадени от контекст и монтирани по определен начин. Но множеството експертизи на различни записи от медиите показаха, че изказванията на премиера са напълно автентични и не са манипулирани. Освен това, свидетел, който е работил в пресцентъра на предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди, че Борисов употребил срещу Елена Йончева точно тези думи.

Осъдителната присъда по делото срещу Бойко Борисов и ГЕРБ бе произнесена на 17 май. Защитниците на премиера и партията му ще я обжалват. А адвокатът на Борисов Марин Марковски определи съдебното решение като „грешка“ и обвини съдията в политически пристрастия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. РАЗХЛЕНЧИЛ СЕ ТЮЛЕНА.КАКВОТО ПОЧУКАЛО,ТАКОВА СЕ Е ОБАДИЛО.МУТРА ПРОСТА.

  2. Бистришките МУ тигри изхвърлиха Пиринските орлета със СЪДИЯТА….и Йончева и Нинова сериозно ДА СЕ НАПАЗВАТ ОТ СЪДИИТЕ МУ!!!!!

  3. Прочетете мотивите на съдията по делото:…от представените документи от ответника няма изплатени суми на ищеца равни или по големи от милион…

  4. ГАЗ ПИКАЕ ДЕБЕЛОГЪЗКО! ПРЕЗИТО ГО ИЗПРЕВАРИ ПРИ ЕМПЕРОР ПУТЯ! МРЕТЕ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ ГЕРБЕРАСТИ!

  5. Веднъж по адрес на Радев Борисов във всиослушание каза „Крадеца вика дръжте крадеца“ Тук има два аспекта: 1. Борисов вика на Радев крадец. Тово а най-голямата обида, която може да се нанесе на човек. Ако Радев човек на мястото си – ще привлече Борисов за обида. Радев, къде ти е досоинството? Виж как Елена Йончева го осъди. Втори аспект: Борисов сам си признава че е крадец Това не е новина – знаят го всички.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *