Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бил Гейтс: Всички богати държави трябва да преминат към 100 % консумация на синтетично месо! Бедните могат да се хранят постарому!

В новата си книга мулти-милиардерът Бил Гейтс споделя, че до 10 години всички богати страни трябва да преминат на 100 процента към хранене с сизкуствено месо. Това може да помогне на човечеството да се справи в борбата си с климатичните промени.

Основателят на Microsoft коментира същото и в скорошно свое интервю за MIT, обсъждайки новата си книга „Как да избегнем климатични бедствия“.

Гейтс похвали растителните алтернативи на месото Impossible Foods и Beyond Meat, заявявайки че „тези две фирми за синтетично месо вече са успели да постигнат значими резултати на пазара„.

На въпроса дали месото на растителна основа, както и това, отгледано в лаборатория, може да реши проблема с набавянето на протеини в световен мащаб, и най-вече в бедните страни, милиардерът отговори отрицателно.

Африка и други бедни страни ще продължат да консумират животинско месо, но ще трябва да подобрим генетиката на намошните домашни животни, за да се повиши теглото им драстично, както и да се подобри съотношението тегло и отделяни от добитъка газови емисии„, заявява Гейтс, допълвайки, че добитъкът в САЩ е много по-продуктивен и по този начин екологичен, спрямо този в развиващите се страни.

Така че не, не мисля, че най-бедните 80 страни в света ще ядат синтетично месо. Мисля обаче, че всички богати страни трябва да преминат на 100 процента към синтетично говеждо месо. С вкусовата разликап се свиква, а и с времето компаниите разработчици правят вкуса все по-добър и все по-близък до вкуса на истинското месо„, заявява милиардерът.

Самият Бил Гейтс е най-големия инвеститор в света в компании за растителни алтернативи на месото. Държи голям процент от акциите в двете най-големи такива – Beyond Meat и Impossible Foods. Гейтс спонсорира и доста проекти за лабораторно отглеждано месо, при което клетъчни животински култури директно изграждат меснна тъкан в биореактори. Така крайният продукт е пилешко или телешко месо, което обаче е получено без клане на животни и отглеждането им във ферми.

Според американски проучвания индустриалното животновъдство е сред най-големите създатели на парникови газове, както и консуматор на енергия, споделя Гейтс, цитирайки данни на няколко научни института.

Стремителното увеличаване на населението на планетата може да се окаже фатално за климатичния баланс, ако видът ни, както досега, продължи да консумира естествени храни, смята милиардера. Освен това е необходим преход към по-зелени технологии, смята Гейтс.

Бил Гейтс е убеден, че справянето с климатичните промени ще е много по-трудно в сравнение с „преборването“ на коронавируса. Освен във ваксини, вируси и изкуствена мръвка, милиардерът инвестира и в развитието на множество проекти, които биха намалили парниковите газове и затоплянето на планетата. Все неща, за които учените все още спорят има ли ги или не. Сред по-нетрадиционните му идеи е тази да затъмни Слънцето, но освен нея обмисля и други две: да инвестира в създаването на специални машини за извличане на СО2 от атмосферата, както и налагането на въглеродни данъци. Едно от решенията за справяне с въглеродния двуокис в атмосферата, според Гейтс, е богатите държави в света да преминат на диета, включваща единствено растителни или синтетични протеини. Бил Гейтс обаче признава, че самият той все още консумира месо. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Бил Гейтс: Всички богати държави трябва да преминат към 100 % консумация на синтетично месо! Бедните могат да се хранят постарому!

 1. Анонимен Отговор

  18.02.2021 в 6:05

  БИЛ ГЕЙТС ДА ПУКНЕ ДАНО ЗАЕДНО С НАТО ЕС САЩ СОРОС БАЙДЪН МЕРКЕЛ МАКРОН ДЖОНСЪН БОЙКО КАСКЕТА ШИШИ ДОГАН ПКП И КОНТРОЛА НАД КОНТРОЛА НА КОНТРОЛА ДА ЖИВЕЕ БСП АТАКА И ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО

 2. Altana Отговор

  18.02.2021 в 6:51

  Този изрод спешно се нуждае от психиатър.

 3. Мимоходом Отговор

  18.02.2021 в 8:42

  Луд.

 4. Хм Отговор

  18.02.2021 в 9:04

  Аз на този фамилията му я чета без последните две букви.И я заменям с аналогичната дума започваща с буква П. Защото той не е Гей-тс, а чист п…..ст.

 5. 681 Отговор

  18.02.2021 в 19:31

  Поредния психар ,който е за лечение по кл пътека в някоя наша психиатрия!

 6. северозапад Отговор

  18.02.2021 в 20:03

  Този идиот иска да ни убие

 7. дедо от село Отговор

  19.02.2021 в 14:42

  Ами да искате яжте найлони бре, серсемино! Никой не ви спира,но не ни натрапвайте идиотските си простотии! Аз не купувам вашите вносни меса и други боклуци от магазина ,които нямат вкус нито пък са полезни! Аз си ям домашното месце и си пия винцето ,пък вие духайте супата студена!

 8. боко кастета пеевското свинче Отговор

  19.02.2021 в 19:08

  тва лудо отвсякъде, има глобално мозъчно прегряване и излъчва неадекватно мислене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *