Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бивш Директор на ЧЕЗ: „Инерком“ НЯМА ПАРИ да Купи ЧЕЗ! ГИНКА Е БОМБА, Програмирана да ГРЪМНЕ тази Зима. Вижте кой и защо я заложи:

„На 60 % съм сигурен, че Инерком няма да успее да плати сделката с ЧЕЗ. Не е нормално толкова малка фирма да купи ЕРП-то“. Това заяви бившият шеф на ЧЕЗ – чехът Петр Баран.

В момента компанията на Гинка Върбакова не притежава нужните финанси, за да плати на ЧЕЗ. Но разполага с 9 месец да събере необходимите пари. Само успее да го направи в срок и ако получи разрешение от българските институции, чак тогава ще бъде финализирана продажбата, коментира Петр Баран.

От което стана ясно, че явно все пак държавата трябва да одобри сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ, преди да бъде окончателно финализирана. А не както ни обясняваше Бойко Борисов, че нямало никакъв начин да се намесят в сделката или пък да я спрат! Дори водно- енергийният регулатор КЕВР, притиснат от ГЕРБ, излъга, че нямал отношение към сделката. Което изобщо не е вярно. Защото ако КЕВР реши да откаже да прехвърли лиценза от ЧЕЗ към Инерком, не може да се извърши смяна на собствеността и сделката пропада.

Но разкритията на бившия шеф на ЧЕЗ Петр Баран, стават още по- интересни:

В момента сделката с Инерком изглежда невъзможна, казва той. Точната цена, която скромната компания на Гинка Върбакова трябва да заплати, е 340 млн. евро. Но на Гинка не й достигат цели… 270 млн. евро. Надява се да ги получи чрез банков кредит. Но това също трудно може да се случи, защото срокът за връщане обикновено е 7-8 години. А годишния оборот на ЧЕЗ от България възлиза на … 10 млн. евро, разкрива Петр Баран. И допълва, че тези приходи са крайно недостатъчни за покриването на такъв огромен заем.

Петр Баран, бивш директор на ЧЕЗ

Казусът с продажбата на ЧЕЗ на пазарджишката фирма става все по- заплетен. Въпросите се трупат, а на хоризонта отговори – никакви. Българското правителство подозрително мълчи и се скатава. Нито една отговорна институции не си даде зор да информира българския потребител за това кой ще определя цената на тока му. Единственото, което чуваме от ГЕРБ е, че нищо не знаят и не могат да се месят в сделка между частни фирми. Като и двете твърдения са абсолютни лъжи!

Бойко Борисов е бил информиран от службите още в края на миналата година, че Инерком ще купува ЧЕЗ. При това, получил не един, а два доклада по случая. А от министерство на финансите са звънели многократно в Чехия, за да лобират за фирмата на Гинка Върбакова, разкриха шефове в ЧЕЗ. Въпреки очевидните доказателства, че са били отлично информирани за сделката, Бойко Борисов и правителството му откровено лъжат, че нищо не знаят за случая.

Ако Гинка Върбакова обаче, все пак намери парите, с които да плати на ЧЕЗ, остава въпросът – как ще връща после кредитите. Едва ли ще успее при годишната печалба на ЧЕЗ-България от 10 млн. евро, която обяви Петр Баран. А пък се задават и доста скъпи и неотложни подобрения и ремонти на мрежата, които Гинка трябва да извърши през тази и следващата година, разкриха още от ЧЕЗ.

Повече от ясно е, че Върбакова може да се справи единствено и само ако увеличи бомбастично цената на тока, предупреждават от месеци енергийни експерти.

А дали пък аферата „Гинка Върбакова“ не е бомба, заложена от ГЕРБ и програмирана да гръмне след няколко месеца, но при друго правителство? Защо ние от Skandalno.net мислим така: Повече от сигурно е, че още тази есента ще има предсрочни парламентарна избори. Които ГЕРБ, въпреки манипулациите на Цветанов, няма да спечелят. И те много добре си го знаят. Вгледайте се внимателно и ще забележите, че поведението им е като на политици, които се разделят с властта. Но само временно. Ако БСП успее да състави правителство, още тази зима бомбата „Гинка“ ще избухне с адски сметки за ток. Което неминуемо ще доведе до… протести и дестабилизация. И нови избори… по познатия, заложен от ГЕРБ и ЦРУ сценарий „Орешарски“. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Бивш Директор на ЧЕЗ: „Инерком“ НЯМА ПАРИ да Купи ЧЕЗ! ГИНКА Е БОМБА, Програмирана да ГРЪМНЕ тази Зима. Вижте кой и защо я заложи:

 1. вг Отговор

  24.04.2018 в 20:24

  „Правителството мълчи и сескатава“ Защо?Моята теория е,че парите -поне340 милиона са налични(не са на Гинка,а на „бизнесмени“,които се срамуват да се обявят (знаетезащо).Те стоят зад Гинка и сделката ще я бъде.По-нататък ще има постепенен натиск върху цената,която трябва да догони едни средноевропейско ниво.Тази сделкае замислена като легализиране (изпиране) на откраднатите от бюджета пари (ДДС,саниране,магистрали,акцизи…)-общо над 10 милиарда.Товаса пари,които на запад ще породят подозрение,пък и доходът им в западни инвестиции ще бъде контролиран от други фактори и твърде нисък.В БГ управлението на инвестицията ЧЕЗ ще бъде под ръка и без проблеми.Затова смятам,че на сделката не трябва да се пречи,а ако съмненията се оправдаят и държавата има воля,тази собственост може да се отнеме по съществуващите закони.

  • БИВШ АТАКИСТ Отговор

   25.04.2018 в 11:00

   ЕЙ БОКЛУК,КАКВИ ЕВОПЕЙСКИ НИВА ПРИ 100 ЕВРО ПЕНСИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *