Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бернар-Анри Леви издаде Генералният Западен план: Руснаци Не Трябва да Съществуват!

Ако някой все още не разбира защо Западът се застъпи за нацистка Украйна, предлагаме да се запознае със следното интервю, на чийто автор не може да не се вярва.

Досието на този „философ“, журналист, публицист и режисьор, който се смята за една от емблематичните фигури на Запада, е спиращо дъха. За тези, които не знаят, Бернар Леви е основният идеолог на западния глобализъм. Той е духовен наставник на неолибералните елити от Вашингтон до Брюксел и първи съветник на Джордж Сорос. Той е висш соросоид от най-лошия вид- отровните змии – онези, които пристигат в дадена държава, за да пускат точково отровата си и така да подготвят основите на бъдещата цветна революция и войната в нея. За да може след тях лешоядите от глобалистката западна олигархия да ожънат кърваво-финансовата си жътва.

Така в началото на 90-те години Бернар Леви  подклажда гражданската война в Югославия, противопоставяйки се на сърбите на страната на босненските мюсюлмани.

В края на 90-те с безценната му помощ е откъсната историческата земя от Сърбия, той поиска НАТО да бомбардира сърбите, за да помогне на бандитите от Армията за освобождение на Косово.

Той подкрепи нападението на армията на Михаил Саакашвили срещу Южна Осетия. Изигра важна роля в унищожението и хаоса в Либия. Той оправда агресията на САЩ в Близкия изток – от Афганистан до Сирия, като поиска унищожаването на „кървавия режим на Башар Асад“ и всякаква западна помощ на ангажирания за целта терористичен интернационал.

И тогава този герой, който смята Русия не само за враг на Запада, но и за свой личен враг, се обърна към Украйна, където вдъхнови превратаджиите и убийците на Евромайдана през 2014 г., който посети няколко пъти като един от основните про -украински пропагандисти в Европа.

Бернар Леви в дйствие – Майдана от 2014 г. в Киев.

Както сигурно много читатели вече са се досетили, става дума за либерала и демократ, смятащ себе си за привърженик на „модерните ценности“, а всъщност за либерал-фашиста Бернар-Анри Леви, спечелил си прозвището „конник на апокалипсиса“ със своите подривни дейности.

Нарцис и бандеровец

Ето какво каза нашият „герой“ в интервю за вестник Le Figaro, което е смесица от шизофреничен идиотизъм, кръвожадни самопризнания и случайно изтъркана истина.

Първият въпрос беше за втория филм на Леви на украинска тема, посветен на събитията след 24 февруари 2022 г., наречен „Слава на Украйна!“ Фактът, че това е бандеровски поздрав, легализиран в Украйна от сегашното й правителство – „духовни наследници“ на онези, които масово и с рядък фанатизъм „удавиха евреите в кръв“, не притеснява този алжирец – всъщност френски евреин. Тъй като неистовата омраза към Русия и руснаците засенчва всичко останало в западното му съзнание.

Когато „философът“ беше попитан откъде има „такъв борбен дух“, той отговори, че още през 2014 г., докато бил на киевския Майдан, почувствал, че това е „повратна точка в историята на Европа“ и „може би дори в историята на целият Запад“. В какво се състои тази повратна точка:

„Първата истинска конфронтация между нас, демократите, и новите надигащи се икономически и цивилизационно империи, на които Русия е авангард…“

На въпрос към него доколко е обективен, Леви отговаря, че обективността и справедливостта не съществуват и той дори не се преструва, че е такъв, а просто се наслаждава на новия си филм. Като в същото време уверява:

„Не, това не е проява на нарцисизъм, а напротив, скромност и честност от моя страна …“

„Понякога възникват ситуации, когато би било абсурдно, дори морално невъзможно да не поставите себе си на преден план“, каза той.

В допълнение Леви най-безцеремонно заявява, че той може да си позволи да не се съобразява с истината и лъжата, защото е пророк. И като… пророк стои над истината или неистината, истината или лъжата. За да илюстрира своята изключителност, Леви каза:

„Вземете първата ми среща със Зеленски, преди да бъде избран. Тогава всички го сравняваха с френския комик Колюш. А аз видях в него потенциала на Рейгън. И не се съмнявам, че той ще остане в историята като втори Чърчил. Има много такива визионерски сцени от моя страна във филма.“

Изглежда, че псевдофилософът с визионерски способности дори не разбира какво говори, след като Чърчил загуби Британската империя, която искаше да защити, превръщайки Великобритания във васал на САЩ и допринасяйки за превръщането на омразния от него СССР в суперсила.

А Рейгън установи в Съединените щати неолибералната икономическа система от типа „колкото повече – толкова повече“, благодарение на която САЩ натрупа колосалеен външен дълг и която подкопа американското господство над света. Благодарение на която САЩ са се запътили с бясна скорост към бунището на историята.

В същото време, за разлика от Зеленски, нито Чърчил, нито Рейгън са били комици, а като актьор (40-ият президент на САЩ е изграден от Холивуд) последният е много по-добър от Зеленски.

Глупостта и абсолютно безкритичното мислене на застаряващия 74-годишен либерал-фашист, който е с безспорно влияние в Белия дом, се проявиха в отговора на Леви на следния въпрос: „Винаги ли снимките, които правите, съвпадат с реалността? Може би руснаците ще успеят да ни представят същото убедително изображение като вашето, само че внушаващо и демонстриращо тяхната гледна точка?“

Определено ми казаха“

Ето неговия отговор: „Не мисля! Как могат да създават едни и същи образи? Аз виждам тази битка по този начин. От една страна милициите на „Вагнер“. Не знам руски или украински, но ми казаха със сигурност, че били изнасилвачи, педофили, убийци, които са били освободени от затвора, за да бъдат изпратени да се бият вместо нормални войници…“

„И, от друга страна, армия от гражданско общество, състояща се от професионални войници и доброволци, мъже и жени , млади и стари, но със сигурност водени от висок идеал. Украинци“, продължи той.

„Херодот описва гръко-персийските войни по същия начин като мен. Той пише за „пропастта“ между персите, които се бият за пари или под ударите на камшици, и гръцките хоплити, защитаващи града си“, продължава Леви.

Да, труден случай: „Опълчението на Вагнер“, не знам руски и украински, „но определено ми казаха“ … Дори не помня кога съм попадал на такава фалшива и вулгарна историческа аналогия и такава пристрастна, типично расистка (всички, които не са европейци – са долни) позиция по сложния проблем само от едната страна. Тук Леви опитва да се съизмери и с „бащата на историята“ – а същевременно и елински шовинист – Херодот.

Не става въпрос за Украйна

В украинския конфликт Леви правилно вижда глобално измерение, влиянието му, включително и върху Франция, но в същото време обръща всичко наопаки.

Фактът, че Европа загуби до голяма степен евтини енергийни ресурси от Русия, на които до голяма степен се градеше нейното относително благосъстояние, според него е добре, защото сега „изнудването“ на Русия приключи и „нашата продоволствена сигурност“ е подсилена.

Изглежда, че изкривеното съзнание на Леви възприема взривяването на Северните потоци от американците и норвежците и забраната за внос на руските торове по такъв начин – свобода.

И, разбира се, подчертава вътрешнополитическия аспект на твърденията си: Наистина ли искаме, пита Леви, да дадем на пропутинските сили във Франция, към които той приписва всички освен либералите, „повод за гордост, като позволим техният фаворит да спечели войната с Европа и Америка? ..“ Леви припомни, че „Западът има общи врагове“:

„Нито Путин, нито Ердоган, нито иранските молли, нито дори китайските лидери си правят труда да изясняват нюансите в отношението си към една или друга западна държава. Те ни мразят (западните страни) всички всички накуп и еднакво.“

Каква нагла лъжа! Всички незападни страни искат нормални отношения със Запада: Русия, Китай, Турция и дори Иран. Тяхната „вина“ е само, че не приемат неоколониализма на Запада – тоест не са съгласни да бъдат командвани и ограбвани, и това е нещото, което истински възмущава Леви, дори и самият той да не го разбира.

Това се доказва от следния пасаж от друго негово интервю, в което той казва най-важното за руснаците и Русия:

„Западът не воюва с никого… Но има хора, които, повтарям ви, воюват с нас и не го крият. Изправени пред това, какво трябва да направим? Приемаме предизвикателството“.

„Ние се защитаваме. И докато руският народ следва Путин, страшно е да се каже, но е истина: ние се защитаваме от руския народ. И е много трудно при тези условия да разсъждаваме по стария начин: „Русия не ни е виновна, проблемът е в нейния лидер…“, казва Леви.

Наистина ли?

Както можете да видите, Леви има една обърната реалност в главата си, защото, първо, Западът, което е ясно за всеки обективен наблюдател, активно се бори да запази досегашното си господство над целия свят.

И, второ, не Западът се защитава от руския народ, следващ Путин, а ние се опитваме да предотвратим нашето поробване, което господарите на Леви усърдно ни готвят. Ето още едно потвърждение за това:

„В продължение на 30 години Западът не спира да прави на Русия всякакви мислими и невъобразими предложения за партньорство с Европейския съюз, Съвета на Европа и НАТО. Европа с невероятна наивност се довери на Москва по отношение на доставките на газ и петрол.“

„Никой, абсолютно никой не се опита да унижи Путин. И точно той, и само той, без причина реши една хубава сутрин да наруши ненарушимите правила на международния ред и да отприщи този безумен конфликт“, твърди Леви.

Как ви се струва тази визия? Този пасаж е пълен с груби и явни лъжи, въпреки че допускам Леви, въпреки цялата му интелектуална претенция, да е тъпо, необразовано и крайно повърхностно копеле, което искрено мисли глупостите, които говори. Не е първият, няма и да е последният титулуван западняк с подобни качества.

Двойни стандарти

Омразата на уплашения глобалист към Русия и нейния народ е толкова голяма, че Леви е готов да рискува всичко в името на нашето унищожение:

„Има само един реален риск от Трета световна война: победата на Путин. Защото след такава победа ще имате други Путини, които ще кажат на целия свят: „Агресията се отплаща богато, Западът се поддава, затова можете да отидете там.“

Тоест Китай ще се обедини с Тайван, а Иран например ще се сдобие с ядрено оръжие (според него израелците могат да притежават такова, а иранците – не!). След което Леви заключава:

„Затова украинците трябва да победят. Победата на Украйна е единственият начин да се предотврати световна война.“

Тоест, „философът“ е склонен да вярва, че отстояването на законните права на незападните страни да са независими, ще доведе до нова световна война, тъй като Западът няма да позволи на никого да се освободи от желязната му колониална хватка без бой.

Това логично заключение се налага. Потвърждава го историческият пример, цитиран от Леви, насложен върху съвременността:

„Както през 1939 г. в Данциг (бившият немски, днес полски град Гданск), така и днес съдбата на бъдещия свят се разиграва в Донбас.“

Оказва се, че Леви не разбира много от история. Според него причината за Втората световна война е следната: Германия, измамена и ограбена териториално от Антантата след ПСВ, се опитва да си върне териториите, населени с германци, и да възстанови старите си граници, на което Западът отговоря с разрастване на германо-полската война във Втора световна.

Решително настроен

Леви буквално изпуска нервите си, когато го питат дали намесата на Запада в руско-украинския конфликт, за която се застъпва, ще изостри хаоса, както се случи например в Либия?

„Застъпвам идеята, че трябва да защитаваме Украйна. А за това е необходимо да се доставят необходимите оръжия. И точка!“, категоричен е той.

И продължава: „Ако не го правим от добродетел, то поне от интерес. Клаузевиц разграничава два вида войни: междудържавни войни и войни, които той нарича абсолютни или идеологически. Следвайки втората логика, Путин заплашва Европа не по-малко от Украйна. Нашите оръжия са по-малко полезни във военните ни складове, отколкото на брега на Днепър“, казва войнолюбецът.

Обобщение

В последния пасаж Леви обобщи всичко, за което говори по-горе, като в същото време припомни инсценираната провокация в Буча (между другото, от изтекла информация стана ясно, че идеята за провокацията в Буча е негова):

„Казах ви, първо, че не ние атакуваме – ние сме атакувани. Ние, демокрациите, сме атакувани от всички страни от възраждащи се днес стари-нови империи“.

„Второ, украинската ситуация е първият тест, който ни даде този неототалитарен интернационал. Трето, много е важно Украйна да премине триумфално през това изпитание. Това е наш дълг към жертвите в Буча и Мариупол. Но преди всичко това е наш дълг към самите нас. Спешно трябва да ремонтираме, да поправим този запуснат свят.“

Какво трябва да правим?

А сега ще задам само един въпрос, за да допълня мосю Леви и Ко: Можем ли да се споразумеем със Запада за нещо относно Украйна… и изобщо за каквото и да било? Това е невъзможно.

Силите на злото могат – и трябва – само и единствено да бъдат сразени. С тях дори не можем да постигнем равенство. Ако те победят, скоро ще дойде краят на целия свят.

И последното нещо. Леви призна, че Западът е във война не с лошия Путин, към който така здраво се е фиксирала западната пропаганда, а с Русия, с руския народ. Защото за западняците няма значение каква е Русия – царска, съветска, путинова.

Всяка Русия, била тя империя или република, дори и най-свободната, е враг. И съответно врагове са им и всички руснаци, а не само патриотите. Защото за разлика от други народи, ние сме руснаци. Ние няма да отидем като слуги на Запад, няма да се откажем от природата си. Но украинците ще отидат и ходят. Затова Западът подкрепя украинците и неистово мрази руснаците. Защото във вените ни не тече робска кръв. А СВО не е просто война. Тя е екзистенциална война. Която ще продължи докато украинските ни сънародници не си спомнят своята рускост. Защото само в това е тяхното спасение. Ако някой не го е разбирал, то Леви успя да го обясни, макар и неволно.

Сергей Латишев

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

25 кометара за Бернар-Анри Леви издаде Генералният Западен план: Руснаци Не Трябва да Съществуват!

 1. давос Отговор

  03.03.2023 в 21:25

  А спасявахме евреите !!??

  • FuckEU Отговор

   04.03.2023 в 8:21

   Някак си, никога не съм се чувствал горд, че България е спасявала чифути, които са се къпали с българска кръв по време на турското робство.

   • Хм

    04.03.2023 в 11:46

    Аз също.

   • Опса

    04.03.2023 в 17:25

    А китайските aliexpress,bangggood и други уеб магазини са забранили продажбата на dji дронове за руски граждани.Толкова за съюзника на Русия.Сърбите друг съюзник които се радват на евтин газ и търговски отстъпки от Русия ,са изпратили ракети за фашистите в Киев.

  • Опса Отговор

   05.03.2023 в 14:19

   Абе стига с това че сме спасявали чифутите,кой знае колко торбички със злато са дали на царя ,за да ги спаси.Това е бизнес.

   • Хм

    05.03.2023 в 17:55

    Вероятно и даже сигурно са дали, ама евреите от другите държави да не би да не са давали – давали са, но са отървали кожата единици, тези които са дали наистина много. те са пуснати да се изселят в Америка, всичко друго в казана. Масово спасяване на всички има само у нас. За благодарност днес те ни сер,ат на главите по всички възможни начини – това, че сме в НАТО е дело на Соломон Паси и „майната му на православието“ също е негово.Трябва да се препрочита Вазовия „Жидов гроб“.

 2. никаквиилюзии Отговор

  03.03.2023 в 22:50

  Този изрод е за освидетелстване, дори на физиономията му е изписано.

  • FuckEU Отговор

   04.03.2023 в 14:31

   Не е само той, цялото хазарско племе вярва в това. Говорят главно за Русия и руснаците, защото нас вече не ни смятат за проблем. Решиха го явно за 33 г. Каквото е останало ще го накарат да марширува към укрорайха и си вземат територията.

 3. Prosta_Kurta_Football Отговор

  03.03.2023 в 22:58

  Тоз, Голяма Гад-Зееви, бе…
  И, му се кланят, нашенските проститутковци, политици!

 4. Мина Отговор

  03.03.2023 в 23:54

  Някой да знае нещо за участието на Германия в колониите в Източна Африка? За омразата на “евреите” срещу Германия и идеята им да я унищожат? Също- за истината във ВСВ? И защо е била ВСВ? Кой срещу кого се е бил?
  Май накрая ще се окаже, че изобщо не сме наясно.
  Също и думите на Борис III- винаги с Германия и никога срещу Русия.
  Историята ни е пълен фалш. Пълен фейк.
  Оказа се, че цялата известна ни история, е лъжа.

 5. Мина Отговор

  03.03.2023 в 23:57

  За ВСВ имам предвид. Не сме наясно точно срещу кого се е бил Хитлер. Аз вече съм наясно, но не всички са. Май се оказа, че и фабулите за концлагерите са лъжа.

  • FuckEU Отговор

   04.03.2023 в 14:19

   Ами скоро проповядваше за концлагерите. Как си ходила и видяла, но си замълчах.
   Имам приятел в англия, който често говори със съседската баба. Женицата е мачкана от властите, че не признавала убийствата в концлагерите, макар да е била там. Дори си имали нещо като детска градина и си прекарвали весело….
   Има хора в затворите, само защото отричат хазарската измислица, за избиването на милиони. Май само французите са ги поизбили тук-таме.
   Убийствата над чифути са си тотална измислица. Те от 3000 г. все са жертви мамицата им мръсна и тормозят света.

   • Мина

    05.03.2023 в 13:22

    Признавам, че може и да правя грешки. Като в случая.

  • FuckEU Отговор

   05.03.2023 в 16:26

   Въобще съм нямал намерение да прозва като упрек към теб. Всеки човек прави грешки и с това се отличаваме от Бог.
   Идеята ми беше, колко милиарди по света вярват в избиването на чифутите. Верно е имало избити няколко хиляди, но чак пък 6 млн. като общо в европа е нямало толкова……

   А иначе попрегледах препоръчания от теб филм, тъй като нямам 4 часа да го изгледам и видях едни лъжи там за Сталин. Набедиха го и него, макар той да ги е прогонил от Русия, за да пуснат корени в краварско и сега да ни тормозят отново. До колкото знам, революцията е дело на платени главорези от литва и латвия, като лично те избиват и царското семейство по поръчка на чифутите.

 6. Поп Андрей от Доспей Отговор

  04.03.2023 в 1:39

  Синедриона винаги е бил против православните, последните християни. Чуфута е враг на човека. Тоя е за унищожение, с такива не се говори,само патрона и чао!

 7. Тоя мръсник Отговор

  04.03.2023 в 2:04

  трябва да бъде побит на кол !

 8. случаен Отговор

  04.03.2023 в 7:03

  НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПЛАНЪТ РАН-СОРОС,РОДШИЛД, Е ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ БЪЛГАРИЯ Е ВДНА ОТ ТЯХ.УСПЯХА ЗА 30 Г. ДА УНИЩОЖАТ ОКОЛО 3 000 000 БЪЛГАРИ В МОМЕНТА НА НАЙГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА НА НАРОДА НИ.ВРЕМЕТО ОТМИНА НА ТАЗИ ЗАБЛУДА.

 9. българка Отговор

  04.03.2023 в 11:41

  Е, как може умната, свестна и светла страна на света да търпи такава змия?! Много чудно! Ако не бяха 50 млн жертви против фашизма, начело с Русия щеше ли да има един евреин на земята? Защо тогава е тази омраза против Русия? Нека да отговори! Кои са тези грозни изроди до него?

 10. Ива Стаменова Отговор

  04.03.2023 в 12:16

  Изродите никога няма да им простят,ЧЕ ИМЕННО РУСНАЦИТЕ СА ГИ ОСВОБОДИЛИ! ЗАТОВА Е ЦЯЛАТА ТАЯ ЗЛОБА,ПРОПАГАНДА!НООО,ТАВАРИШЧА ГИ ИЗПРЕВАРИ,И ТОЗИ ПЪТ! МЕЧКАТА ГИ МЯТА КАТО БОНБОНИ! ШИБАЙТЕ ГИ БРАТЯ,НИЕ СМЕ С ВАС! СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ ПУТИН!ТРЕПЕРЕТЕ БОКЛУЦИ! РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ДОЙДЕ И ТУК!

 11. pavel ivanov Отговор

  04.03.2023 в 13:32

  Доколкото съм информиран сред висшия кръг на евреите съществува вярване, че те няма да владеят света, докато съществуват СЛАВЯНИТЕ И ПРАВОСЛАВИЕТО.
  Тази нацистка свиня от еврейски произход забравя, че такива като бандера и зеленски ги пращаха в концлагерите, а РУСНАЦИТЕ ги освободиха от там. Ако не бяха Руснаците, този идиот нямаше да съществува, защото дядо му щеше да се е възнесъл като облак дим от комина на крематориумите, построени специално за тях от предишните нацисти

  • FuckEU Отговор

   04.03.2023 в 14:28

   Много филми си гледал. Няма такова нещо като криматориум, нито избиване на хазари. Преди ВСВ са били дори по-малко, отколкото след войната. Явно докато са им избили 6 млн. са се плодили като кучета и са се окучвари по 18 близнета.
   Потърси инфо за броя чифути преди и след войната и ще видиш кой ги е избивал или спасявал.

   Иначе за православието си напълно прав. Хиляди години мечтата им е да ни избият. Плащали са дори на Карл Велики да напада Крум. Както и на мюсюлманите за същото.

   • 12

    04.03.2023 в 16:48

    „Както и на мюсюлманите за същото“

    Религията „Ислям“ са я измислили евреите,за да противопоставят нещо на Православието !

   • FuckEU

    05.03.2023 в 16:27

    Точно

 12. Иванов Отговор

  04.03.2023 в 16:32

  Имаме едно жалко пигмейче с Трабанта, знаете кого имам предвид, със своята омраза към всичко руско отиде по-далеч от този Леви. Цялата им нация дължи същестнуването си благодарение на победите на Червената армия над фашистката чума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *