Бедни ми, Валери, поради что се коалира с ГЕРБ, а сега ридаеш?

3

Напоследък нямаме диалог с Борисов и коалиционните ни  партньори.

Не сме правили коалиционен съвет от два месеца и на практика не знаем какво се случва с управлението, какви решения се вземат на четири или шест очи.

Управлението е общо и отговорността е обща! Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов с обиден глас, защото се чувствал извън играта.

Поставил съм много сериозно въпроса  за диалога и другата седмица настоявам да се свика  политически съвет между нас и ГЕРБ и това трябва да се случи още в  понеделник или вторник, каза вицето, но призна, че все още няма отговор ще се състои ли дългоочакваната от него среща.

Симеонов каза още, че е недоволен от разпределянето на постовете в държавата и патриотите били ощетени. „Има много голяма диспропорция в разпределянето на постовете,  а това не съответства  на коалиционното споразумение“ – оплака се той.

Непрекъснато имало  търкания в коалицията между  тях и  ГЕРБ, когато се освободяло място в някакъв важен сектор.  Например  шефът на ВиК Сандански отива  във ВиК Добрич, понеже там ще се изпълнява голяма поръчка за изграждане на водния цикъл в града. Никой не попитал ПФ за тази рокада и никой не поискал мнението им или дали имат подходящ човек да оглави службата. Същото станало с новите шефове на НОИ и на „Фонда за лечение на деца в чужбина. От ГЕРБ си слагали техни хора и понякога даже не ги съгласували с партньорите си.

Чудно ни е защо плаче Валери Симеонов и защо чак сега се жалва колко са онеправдани патриотите. Та нали самият той още преди изборите нарече Борисов некадърен управник и поиска да постъпят с него като с Доган. Да го направят почетен председател на ГЕРБ и да го оставят да си тори магнолията в Банкя.

Цитираме: “ Става въпрос за изключително лабилно поведение на един човек, който ръководи цяла партия“  – /изказване от 9 декември миналата година/. И допълни, че това е един вторачен в политическата си изгода лидер, който се интересува само от себе си, но не и от България. Симеонов приема ГЕРБ, но без Борисов, тъй като бил безпринципен, неконтролируем и гледал само собствената си изгода / интервю от 2 декември 2016 г./

Е, в случая се пита кой е по-безпринципен?

След тези думи на Симеонов и след като е сигурен в лабилната психика и себичността на Борисов, защо изобщо направи коалиция с него?

Не е ли също така безпринципно да се коалираш с човек, когото самият ти си нарекъл вреден за държавата?

А след това да се цупиш, че не те броял за слива. И не те търсел за нищо.

Или по-скоро, че си назначава свои хора навсякъде, а ти си му само партньор за параван ?

Смешен плач, Валери!

Критикуваше Борисов, че е налапал кокала, а сега плачеш, че не ти давал и на теб.

Ако наистина милееш за България – дай си оставката и правителството може да падне. Тогава ще идеш с гордо вдигнато чело на нови избори.

Ако милееш и плачеш само за постове, по-добре мълчи.

Или си патриот, или нещо друго.

Средно положение просто няма!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Така наречените патриоти ще последват съдбата на Реаниматорският блок!
    Който се коалирал със крадливитв нагли ГЕРБери,добро не е видял!

  2. ГЕРБ са като слон ,тъпчат и мачкат всеки ,които се изпречи на пътя им.Това ги чака и Обединените патриоти.На следващите избори на бас се хващам ,че няма да влязат в Парламента.

  3. ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ ТОТАЛНО ЗАГУБИХА НАЦИОНАЛНОТО ДОВЕРИЕ ПОСЛУШНИ СА КАКВОТО НАРЕДИ БОЙКО ИЗПЪЛНЯВАТ ИЗОБЩО СЕ СТРЕМЯТ ДА ИЗКАРАТ МАНДАТА ЗА КОЕТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *