Бащата на Джокович: Синът ми е новият Спартак! Арестуваха го, защото каза истината – Поробват ни!

Майката, бащата и единият от братята на Новак Джокович – съответно Диана, Сърджан и Джордже (от ляво на дясно на снимката долу), дадоха днес пресконференция в Белград, за да изразят възмущението си от действията на австралийските власти.

Бащата на Новак Джокович – Сърджан коментира силно емоционално случващото се с неговия син в Австралия. Световният №1 в тениса бе задържан вчера на летището в Мелбърн и бе затворен в хотел на имиграционните служби, след като австралийските власти решиха да не признаят визата му за влизане в страната.

Австралийските власти отказаха да признаят решението за „медицинско изключение“ за неваксиниране срещу COVID-19 на Джокович, с което сърбинът възнамеряваше да участва на Australian Open). Визата му за влизане бе анулирана и граничните власти в Австралия поискаха депортирането му обратно в Европа. Засега този процес е стопиран след внесена жалба в съда, който ще се произнесе окончателно най-рано в понеделник. Дотогава 20-кратният шампион от Големия шлем ще остане затворен в „Парк Хотел“ в мелбърнското предградие Карлтън, което си е равносилно на арест.

„Синът ми е държан като затворник, но той никога не е бил по-свободен – заяви Джокович-старши пред белградския в. „Телеграф“. – От този момент Новак вече е символ на борбата на масите с медицинския фашизъм, който ни налагат с цел да ни контролират! Синът ми Джокович днес стана лидер на свободния свят, на бедните и онеправданите държави и хора. Моят син показа, че дори и една малка, но героична страна като Сърбия може да има най-добрия тенисист и спортист на всички времена и че истината не може да бъде скрита. А тя е, че една малка група от много богати хора на запад вече контролира планетата и повечето държави на нея и в момента се опитва да пороби света. Днес Новак може да е в затвора, утре може да е в окови, но истината е като водата и тя винаги намира начин да излезе наяве. Новак е като Спартак на новия свят! Той не толерира неправдата, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство на всички хора по света, независимо от цвета на кожата им, без значение на кой Бог се кланят и без значение колко пари имат.“

Днес по обед бащата на Джокович, неговата майка Диана и единият от братята му – Джордже, дадоха специална пресконференция в Белград, на която изразиха публично възмущението си от отношението на австралийските власти. Прочетено бе и специално послание от Новак, изпратено чрез SMS от Мелбърн до телефона на брат му:

„Бог вижда всичко. Моралът и етиката издигат духовното като най-големия идеал. Моето богатство е духовно, а тяхното е материално“, прочете думите на Новак пред журналистите Джордже.

След това Сърджан Джокович говори пред няколкохиляди души, събрали се на митинг пред сръбския парламент в подкрепа на своя звезден сънародник. Застанал пред сградата на Скупщината с мегафон в ръка, бащата на тенисист №1 в света произнесе следното възвание:

„Сърби и всички други свободни народи по света, дойде време да се опълчим на нашите потисници. Ние сме част от свободния свят, над седем милиарда и не можем да бъдем пленници на тези фашисти. Името на техния премиер Скот Морисън само го охарактеризира. Ние не сме тук, за да клеветим, а за да подкрепим нашия Ноле. Той е сърцето на Сърбия, нашата гордост и радост. Те искат да го поставят на колене, защото той е прав и говори истината – че вирус няма, а безпрецедентните „медицински“ мерки са измама и пълзящ авторитаризъм. Но не могат да го накарат да замълчи!

Те никога не успяха да подчинят и Сърбия, въпреки че ние никога не отвличахме и не нападахме, а само се защитавахме. Така се защитава и Новак днес, братя и сестри. Горд Новак, нашата душа, сърце и кръв. Това е само началото на агонията. Те искат да го държат не само в арест, а в затвор до понеделник. Представете си да държите най-добрия спортист в света в затвора до понеделник само за това, защото казва истината.

Всички сме с него, Балканите, Далечният и Близкият изток, нашите майки Сърбия и Русия, Китай, Индия, цяла Африка… Всички сме с нашия Ноле и всеки ден ще ставаме все повече и повече. Вече не усещаме студ, а само сръбска гордост и свободата на нашия народ. Новак е нашето провидение, той показва, че нищо не е невъзможно, когато наистина го искате. Хора, Новак е сърбин, от Сърбия. От тук, от Белград. Благодаря на всички, че дойдохте.“

Вече втора година тенисист № 1 на планетата Новак Джокович не е допускан до турнирите на световния тенис защото отказва да се ваксинира. Протестът му е срещу колосалната измама „Ковид-19“ и опитите чрез нея на глобалния елит да пороби света. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Хак му е на сръбската тиква номер 1! Типично по сръбски сега го изкарват герой и борец за правда.
    А преди месец се изрепчи на Китай, че криел тенисистката и се включи в западната пропаганда за плюене по Китай!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *