БАЙ ГАНЬО – МАФИОТ! Ето защо Бат Ганьо ЗАВИДЯ на Бай Бойко! Много Смях:

2

Веднъж Бай Ганьо спрял с колата си на булеварда, да си почине под една дебела сянка и кахърно се умислил: „Вече не ща да съм на Солунската митница, щото виж каква зла прокоба споходи Ваньо Танов и го отнесе в отвъдното!
Искам да съм мафиот… като Бойко Борисов !

Уж обикновен пазвантин беше, а докът пазеше колите на мутрите, как се издигна… И то лека-полека… Ашколсун! Почна да охранява колите на политиците, сетне хоп, при бай Тошо, хоп… при Царя… и Главен секретар на МВР-то стана… и като ги почна онез, дето им пазеше колите… Така ги олишпери един по един- ха засада, ха бомба, ха атентат, ха черен пиар по пресата, ха арест, ха прогонване в ЮАР… И като се огледа накрая – конкуренти не му останаха!

Щото секретарка на Американците стана и те не го закачат. Сумати баш-мафиоти отидоха на оня свят, а парите, имотите и колите им дето ги пазеше – за него останаха! Янките пари и коли не щат, понеже си имат бол. На тях друго им трябва. И Бат Бойко им го дава.

Не, не искам вече аз да съм на Солунската митница. Там келепир вече няма! Сметка има само да си мафиот.

…И лека – полека цялата бг. мафия си замина – кой в странство, кой за оня свят… а Бай Бойко си направи нова, трижди по-силна, страшна и ЗАКОННА… Мафия. И я нарече ГЕРБ! А американците му пляскаха. И се излумбури у властта директно горе, та стана премиер. И всички, дето по-рано го страхуваха, вече той ги страхува.

Прокуратура, съд, МВР, служби… всичките за него работят. И голо хоро му играят бадева! Че къде да се дянат – при „комунистите“, при турците или при мафиотите на онзи свят?!?

Контрабанда – заловили наркотици и цигари без бандерол. А заловеното- като на Солунската митница – препродават го! Пък сухото – в партийната каса!

„Не, не искам аз да съм митничар, премиер му е майката“, си мислеше Бай ти Ганя и сегиз-тогиз лукаво си приглаждаше мустака!

Ех, една година да съм премиер и всички фирми да ми плащат данък „Спокойствие“, всички еврофондове към мен и шайката ми да текат… като реки от мед и масло… и цялата мафия (едър бизнес) да ми е на каишка… Ееех, една година само да съм премиер, колко келепир ще падне! Не за един, а за сто живота ще ми стигне…!“ И погълнат от коварни планове, тъй се размечта Бат ти Ганя…, че хич и не забеляза кога гладни циганета му свиха дисагите,

не чу как ченгета приближиха

и го за неправилно паркиране глобиха.

Но видя как паякът отнесе му колата

и викна Ганьо: „Да ти е еб@ и премиера, и страната“!

И кога в дванайстий час слънцето изпече жежко

Бат Ганьо вместо в Тиква, превърна се в Андрешко! Skandalno.net

Автор: Стефан Пройнов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Авторът дали е чел Андрешко изобщо или не е схванал какъв е този герой, та го споменава абсолютно неуместно?

    • До Емо:

      Андрешко е беден, но социално осъзнат селянин. А Бай Ганьо- алчен буржоазен селяндур, след като се сблъсква и става жертва на отчайващата криминална реалност в България, се превръща не в мафиотска Тиква, като Боко Тиквата (каквато му е първоначалната мечта), а в социално осъзнат индивид, който разбира, че всичките му проблеми идват от богатите олигарси и изкривената система – такъв е Андрешко. Така че много на място е използвал автора сравненията с тези персонажи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *