Арестуваха КРАДЛИВ ГЕРБ-ерски Политик, ОТКРАДНАЛ 13 МЛН.! А ДЕЛЯН ДОБРЕВ КОГА?!? Сигнали за Престъпления на ГЕРБаджийски Кметове Затрупаха Прокуратурата! Виж Тук:

1

Пореден крупен корупционен скандал с висш кадър на ГЕРБ разтресе страната. Кметът на град Септември Марин Рачев от партията на Бойко Борисов е арестуван за злоупотреби на стойност 13 млн. лева.

Марин Рачев – кмет на ГЕРБ

„Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., които кметът е източил през 14 свои фирми. Проформа те са собственост на роднини на кмета Марин Рачев, роднини на съпругата му, приятели и лица, с които е бил съдружник. На практика обаче зад тях стои кметът”, разкриха от прокуратурата.

Злоупотребите на гербаджийския кмет Рачев са рядко нагли. Кметът сам си отпускал обществени поръчки на фирми, които по документи се водят на негови близки роднини. А престъпленията му били съпроводени с подправяне на документи- деяние, което извършвал с помощта на още едно лице от общината в Септември.

След ареста на Марин Рачев в града последва 2-хиляден цигански протести в негова подкрепа. 24 часа след задържането му, крадливия кмет беше освободен под парична гаранция. Но се очаква да му бъдат повдигнати поне две обвинения, свързани със злоупотребите му.

Измамната крадлива схема, по която Рачев е източил община „Септември“ е същата като в скандала „Кумгейт“ с родата на Делян Добрев в Хасково. От прокуратурата разкриха, че са затрупани от голям брой сигнали от цялата страна за същите престъпления, извършвани по места от висши кадри на ГЕРБ.

Мониторинговият доклад на ЕК за правосъдието у нас посочи като най- голям проблем пълната липса на борба с корупцията по високите етажи на властта. Това е и основната причина, поради която България няма да бъде приета в Шенген в дългосрочен план, категорични са от Брюксел.

Но как да има борба с корупцията, след като управляващата ГЕРБ най- нагло и противозаконно продължава да държи като депутат Делян Добрев, който е клиент на прокуратурата за „Кумгейт“. Защото само депутатския му имунитет го спасява от съдебно преследване за милионните му кражби.

Крадливия кмет на Септември пък беше освободен само след 24 часа, въпреки тежките престъпления, в които го уличава прокуратурата. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. До добавим само, че кметчето на гр.Септември извади 250 хил.лева суха пара за да си плати пускането под гаранция.
    В простото математическо уравнение се пита като как един държавен служител със заплата 1500-2000лв. има толкова пари за да си плати гаранцията???
    Другарю Цацаров, как си с математиката??

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *